Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Δεν ήταν καλός στο πατινάζ

Δυστυχώς η ομάδα μας δεν τα κατάφερε να πάρει τη νίκη στο παγοδρόμιο του Χάρκοβο και να εξασφαλίσει από νωρίς την πρόκριση στους 32 του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Παρ'όλα αυτά, έχει την ευκαιρία να πάρει την τρίτη θέση στον όμιλο απλά με το να καταφέρει να μην χάσει από την Χέρτα σε δύο εβδομάδες στο Καραισκάκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μέταλιστ να πατάει καλύτερα στο "γήπεδο" και να πιέζει από την αρχή του αγώνα τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες της ομάδας μας, αιφνιδιάστηκαν τόσο από την τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, όσο και από την επιθετική νοοτροπία του αντιπάλου και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Κατάφεραν όμως να ισορροπήσουν την κατάσταση και να αναλάβουν αυτοί την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα. Η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία που δημιουργήσαμε ήταν έπειτα από ένα φάουλ του Τζόλε από τα δεξιά, το οποίο ο Ντούντου δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ώστε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα των Ουκρανών.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασιστικά και όντας πλέον προσαρμοσμένος στις συνθήκες του αγώνα, έκλεισε την Μέταλιστ στα καρέ της και έχασε μια τεράστια ευκαιρία με τον Ντιόγο ώστε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλα πλάσαρε άστοχα και δεν κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους. Γύρω στο 65' ο Βαλβέρδε, βλέποντας και την αδυναμία των Ουκρανών να κοντράρουν τον Ολυμπιακό, αποφάσισε να ρισκάρει. Πέρασε έξω τον αρνητικό Γκαλέτι και έβαλε τον Μήτρογλου στη θέση του μετατρέποντας την διάταξη της ομάδας σε ένα 4-4-2 με τον Μπελούτσι και τον Τζόρτζεβιτς στο δεξί και αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής αντίστοιχα και τους Ντιόγο, Μήτρογλου επιθετικό δίδυμο. Δυστυχώς αυτή η κίνηση γύρισε μπούμερανγκ και επέτρεψε στους Ουκρανούς να επανακτήσουν τον έλεγχο του κέντρου. Και το αποτέλεσμα δυστυχώς ήταν κακό για τον Ολυμπιακό: Επί ενάμισι λεπτό η άμυνα δεν μπορούσε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή μας, ο Ντούντου γλύστρισε και ο Πάτσα ολιγώρησε, οι Ουκρανοί το εκμεταλλεύτηκαν και άνοιξαν το σκορ. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάποια ευκαιρία και φύγαμε ηττημένοι από το Χάρκοβο.

Πλέον η ομάδα καλείται να δείξει χαρακτήρα και να πάρει έστω και την ισοπαλία από την Χέρτα στις 18/12 στον Πειραιά ώστε να βρεθεί στην κλήρωση της 19ης Δεκεμβρίου για τους 32 του ΟΥΕΦΑ.

*Η Μέταλιστ δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, απλά μία ομάδα με πολύ καλή φυσική κατάσταση και στοιχειώδη οργάνωση στο παιχνίδι της. Εκμεταλλεύτηκε όμως στο έπακρο το μεγάλο της πλεονέκτημα το οποίο ήταν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν (πολύ κρύο και 100% υγρασία), καθώς και την τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στον οποίο οι ίδιοι είναι συνηθισμένοι να παίζουν, όχι όμως και ομάδες σαν τον Ολυμπιακό.

*Εκνευριστικός ο Σκωτσέζος διαιτητής, καθώς και οι βοηθοί του που είτε καθυστερούσαν να υποδείξουν τα οφσάιντ, είτε τα έδιναν λανθασμένα. Μάλιστα ο Άντζας δέχτηκε κίτρινη κάρτα και θα απουσιάσει από το παιχνίδι με τους Γερμανούς.

*Περίπου 200 φίλοι της ομάδας βρέθηκαν στο γήπεδο για να στηρίξουν τις προσπάθειες των παικτών.

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Ντομί, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Άντζας, Ντουντού, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι, Ντιόγκο.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.