Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Η πρόκριση παραμένει στα χέρια μας!!!Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 71-63

Το βράδυ της Τρίτης ήταν ένα από τα χειρότερα φετινά βράδια του φετινού Ολυμπιακού. Ενώ ήταν στο χέρι του να καθαρίσει την σειρά με την Ρεάλ, ο Ολυμπιακός έδειξε κατώτερος των περιστάσεων με πολλούς από την ομάδα να είναι σε πολύ κακή ημέρα. Έτσι δώσαμε το δικαίωμα στους Ισπανούς να ελπίζουν. Μέχρι την Πέμπτη και το τέταρτο ματς της σειράς...

Όμως και αυτή η ήττα μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα καλό μάθημα για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη που έχοντας την ασφάλεια του πλεονεκτήματος της έδρας φάνηκε να εφησυχάζονται και να υποτιμούν την αντίπαλη ομάδα, την στιγμή που αν είχαν δείξει λίγο περισσότερη αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι τους και είχαν υπομονή αποφεύγοντας τα βιαστικά λάθη ακόμα και σε αυτό το κακό σε απόδοση βράδυ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έφευγε με το διπλό από την Μαδρίτη. Βέβαια υπάρχει και η δικαιολογία του προβλήματος της τελευταίας στιγμής με τον Νίκολα Βούισιτς (ο οποίος είναι βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό και το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές) να έχει πρόβλημα τραυματισμού και να τίθεται ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού παρόλο που αγωνίστηκε στα πρώτα λεπτά.

Ο αγώνας ξεκίνησε με πολλές λανθασμένες επιλογές σε άμυνα και επίθεση και έδωσε το δικαίωμα στην Ρεάλ να δημιουργήσει από την αρχή του αγώνα μια μεγάλη διαφορά ασφαλείας. Οι παίκτες δεν έβρισκαν εύκολες λύσεις και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα λάθη συνεχίστηκαν (τα 14 από τα 19 έγιναν μόνο στο πρώτο ημίχρονο) και δεν υπήρχε ο έλεγχος των ριμπάουντ και από την άλλη ο Μπούλοκ με τον Ρέγιες ήταν μια ομάδα μόνοι τους, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να χάνει στο ημίχρονο με 37-20.


Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασισμένος. Με άμυνα σαφώς καλύτερη από του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και με την ηρεμία που έφερε στην οργάνωση του παιχνιδιού ο Μίλος Τεόντοσιτς (που μπήκε για πρώτη φορά στην σειρά των αγώνων με την Ρεάλ και έπαιξε όλο το τρίτο δεκάλεπτο) ο Ολυμπιακός κατάφερε να ρίξει την διαφορά στους 5 πόντους προς το τέλος. Όμως εκεί ξαναθυμήθηκε το πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου. Τραγικά λάθη στην οργάνωση από τον πολύ κακό σε αυτό το παιχνίδι Θοδωρή Παπαλουκά και από άλλους παίκτες φρέναραν την προσπάθεια της ομάδας μας για ανατροπή. Έτσι η Ρεάλ στο τέλος κατάφερε να κερδίσει με 71-63.

Η καταστροφή πάντως δεν ήρθε με αυτή την ήττα. Ίσα ίσα καλύτερα τώρα αυτή η ηχηρή, αλλά ανώδυνη, σφαλιάρα παρά αργότερα. Και μην ξεχνάμε ότι όλοι μας έχουμε κακές βραδιές, πόσο μια νέα ομάδα...

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 37-20, 52-41, 71-63
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοάν Πλάθα): Ουίνστον 1, Ρέγιες 21, Βαν Ντεν Σπίγκελ 4, Μουμπρού 9, Ερβέλ 4, Μάσεϊ 6, Μπούλοκ 22 (2), Γιουλ 2, Λόπεθ 2, Τόμας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 5 (1), Τσίλντρες 9, Βούισιτς 2, Μπουρούσης 17, Χαλπερίν, Γκριρ 9 (2), Βασιλόπουλος 6 (2), Πρίντεζης 6 (1), Έρτσεγκ 7 (1), Τεόντοσιτς 2, Πάργκο

Δηλώσεις:

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Λυπάμαι που δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε αλλά δεν καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη».
«Θέλουμε στο επόμενο παιχνίδι να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση και μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή μας» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «πιστεύω πως θα βελτιωθούμε και θα παίξουμε καλύτερα στο δεύτερο παιχνίδι μας εδώ στη Μαδρίτη. Πάντως τέτοια παιχνίδια μας βοηθούν να χτίζουμε χαρακτήρα».

Γιάννης Μπουρούσης: «Δεν παίξαμε καλά στην αρχή. Κάναμε πολλά λάθη και δεν είχαμε καθόλου συγκέντρωση. Ντρέπομαι για το πρώτο ημίχρονο. Θα έπρεπε να μπούμε από την αρχή πιο δυνατά. Στο ματς της Πέμπτης να μπούμε από την αρχή όπως στο δεύτερο ημίχρονο απόψε (σ.σ.: χθες)»
«Είχαμε πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση που σίγουρα λειτούργησε καλά» και συνέχισε: «Την Πέμπτη ευχόμαστε να είναι διαφορετικό το παιχνίδι. Να κάνουμε λιγότερα λάθη και να ξεκινήσουμε καλύτερα. Αν παίξουμε καλύτερα, μπορούμε να τελειώσουμε εδώ τη σειρά. Βέβαια υπάρχει και η ασφάλεια του ΣΕΦ, αλλά δεν θέλουμε να επιστρέψουμε εκεί τα παιχνίδια».

Τζός Τσίλντρες: «Ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε το παιχνίδι έδειξε πως ήταν δικό μας πρόβλημα η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου. Θέλαμε να τελειώσουμε τη σειρά εδώ. Την εκτιμούμε ως ομάδα. Την Πέμπτη πρέπει να μην ξεχάσουμε αυτό το πρώτο παιχνίδι, αλλά να ξεκινήσουμε από εκεί που αρχίσαμε το δεύτερο»


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.