Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ο νόμος του Μίλκοβιτς, του Ούρναουτ και του Κρίστιανσον

O Θρύλος έκανε ένα ακόμη πάρτι με τον "αιώνιο" πελάτη μέσα στη Γλυφάδα, ξεκινώντας νικηφόρα τη σειρά των τελικών, με 3-0. Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στις αναμετρήσεις του με τον "αιώνιο" αντίπαλο, ανατρέποντας ταυτόχρονα και το πλεονέκτημα της έδρας, με το οποίο ξεκίνησε τη σειρά ο αντίπαλός της. Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Πέμπτη (30/4, 19:00), ενώ ο πρωταθλητής Ελλάδας θα αναδειχθεί στις τρεις νίκες.

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός είχε από την αρχή το προβάδισμα χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των δύο πόντων. Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε μέχρι το 19-17. Στη συνέχεια ένα πολύ καλό σερβίς του Ούρναουτ έδωσε την ευκαιρία στον Χοφ να αυξήσει τη διαφορά στους τρεις και ΄λίγο αργότερα ένας άσος του Κουρνέτα στους τέσσερις. Έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο δυνατά και με δύο άσους του Ντεπέστελε προηγήθηκε με 4-0. Ο Θρύλος αντέδρασε και με τον Ούρναουτ να είναι πολύ καλός στο διάστημα αυτό και τον Μίλκοβιτς να δείχνει δείγματα της μεγάλης του κλάσης κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να κάνει τελικά το 2-0, φτάνοντας μια ανάσα πλέον από το μεγάλο "διπλό".

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να κλείνει όλους τους διαδρόμους στο μπλοκ και να προηγείται με 8-2 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε με με τον Αγκάμεζ να είναι πρωταγωνιστής κατάφερε να μειώσει και λίγο αργότερα να περάσει μπροστά με 20-19. Τελικά όμως οι φάσεις που έκριναν το παιχνίδι υπέρ του Ολυμπιακού ήταν το ατυχές συμβάν με τον Ρουμελιώτη (πρώτη φορά στα χρονικά, παίκτης που "τρώει" αναπτήρα στη μούρη του, τρώει και κόκκινη κάρτα. Αφού δεν του είπαν κιόλας "ας έσκυβες" έχει καλώς) που αναπτέρωσε το ηθικό των Πειραιωτών και το μπλοκ του Τζούριτς στον Αγκάμεζ στην τελευταία φάση, που ήταν και το κερασάκι στη τούρτα. Και δυστυχώς για τον Αγκάμεζ, ο Τζούριτς έχει πολλά χρόνια ακόμη βόλεϊ μπροστά του...

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Μίλκοβιτς με 17 πόντους ενώ πολύ καλοί ήταν ο Ούρναουτ κυρίως στο δεύτερο σετ και ο Τζούριτς. Από τον Παναθηναϊκό ο Αγκάμεζ πέτυχε 24 πόντους αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του.

Τα σετ: 22-25, 20-25, 27-29.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλέκος Λεώνης): Ψάρρας, Αγκάμεζ 23.83 (21/35 επ., 2 άσοι), Αντράε 3 (3/7 επ., 75% άριστες/συνολικές υποδοχές), Ερπ 4.5 (4/11 επ., 56% άριστες/συνολικές υποδοχές), Ανδρεάδης 4 (4/9 επ.), Πανταλέων 2.5 (2/5 επ.), Στεφάνου (λίμπερο, 54% άριστες/συνολικές υποδοχές, 5 αμ.), Ντεπεστέλ 4 (4 άσοι), Ντονάς, Χατζηαντωνίου 4.83 (2/4, 1 άσο, 1.83 μπλοκ), Λάππας 3.33 (3/7 επ.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αντερς Κρίστιανσον): Κουρνέτας 2.5 (1.5 μπλοκ), Μίλκοβιτς 16.67 (15/30 επ., 1.67 μπλοκ), Ριβέρα 12 (11/13 επ., 64% άριστες/συνολικές υποδοχές), Ούρναουτ 9.17 (8/13 επ., 42% άριστες/συνολικές υποδοχές), Τζούριτς 8.67 (5/8 επ., 3.67 μπλοκ), Χοφ 4 (4/6 επ.), Παπαδημητρίου (λίμπερο, 68% άριστες/συνολικές υποδοχές, 6 αμ.), Καριπίδης, Χριστοφιδέλης 2 (2/2 επ.).

Αντερς Κρίστιανσον (προπονητής Ολυμπιακού): "Δεν στέκομαι σε γήπεδα, κόσμο, έδρες. Αν εξαιρέσουμε ότι χάλασε σε κάποια φάση το κλίμα, ήταν πολύ καλό παιχνίδι".

Αλέκος Λεώνης (προπονητής Παναθηναϊκού): "Είχα πει ότι δεν είναι παιχνίδι των διαγώνιων και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Η υποδοχή έγειρε την πλάστιγγα στο μέρος του Ολυμπιακού".

Βασίλης Κουρνέτας (αρχηγός Ολυμπιακού): "Πάνω απ΄ όλα προέχει να κερδίζει η ομάδα, αυτό είναι το σημαντικό. Στα κρίσιμα σημεία η ομάδα έδειξε δυνατή. Δεν είναι σειρά μόνο των διαγώνιων. Υπάρχουν Έλληνες και ξένοι παίκτες που κάνουν δουλειά που μπορεί να μην φαίνεται".

Ανδρέας Ανδρεάδης (παίκτης Παναθηναϊκού): "Τώρα πρέπει να δούμε τα λάθη μας να βελτιωθούμε στο παιχνίδι της Πέμπτης".

Μίταρ Τζούριτς (παίκτης Ολυμπιακού): "Το ότι νικήσαμε δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Περιμένουμε να είναι πιο αποφασιστικοί στο δεύτερο ματς. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε στο Ρέντη, στο γήπεδό μας μπροστά στον κόσμο και να κάνουμε το 2-0. Θέλουμε να γεμίσει το γήπεδο".

Χοσέ Ριβέρα (παίκτης Ολυμπιακού): "Η υποδοχή έφερε πολύ καλή δουλειά στην επίθεση και στο μπλοκ, ειδικά με τον Τζούριτς".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.