Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

"Sweep" και πρόκριση στα ημιτελικά για τον Ολυμπιακό

Στους ημιτελικούς των πλέι οφ στην Α1 μπάσκετ των Ανδρών προκρίθηκε ο Ολυμπιακός. Το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη νίκησε τον μαχητικό Κολοσσό Ρόδου στο «Βενετόκλειο» με 86-76, στον δεύτερο αγώνα των δύο ομάδων για την α΄ φάση των πλέι οφ, έκανε το 2-0 και πήρε το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μαρούσι-Πανελλήνιος. Ο αγώνας ήταν πιο δύσκολος για τους παίκτες του Θρύλου, απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ και χρειάστηκε ο εκπληκτικός Μπουρούσης (21π., 19ρ.) για να "καθαρίσει" τους Ροδίτες στο τέλος.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 6-0, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν μαχητικοί και κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 19-17, χάρη σε συνεχόμενα τρίποντα του Βασίλιεβιτς στο 7' και στο 8΄. Λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +6 (23-17) με βολές του Χάρις, ωστόσο ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε στους ψηλούς του (Μπουρούσης 9 πόντοι, Βούιτσιτς 6) και μείωσε, ενώ προηγήθηκε 33-32 στο 15΄ με καλάθι του Χαλπερίν. Από εκεί και πέρα οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει με τους γηπεδούχους στο +1 (41-40).

Ο Κολοσσός μπήκε στο δεύτερο 20λεπτο με δύο διαδοχικά δίποντα του Χαρίση (45-40), ο οποίος λίγο αργότερα χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ, όταν ο Έρτσεγκ ισοφάρισε με έμμεσο τρίποντο (45-45). Ο τελευταίος και ο Τεόντοσιτς έφεραν τον Ολυμπιακό στο +6 (47-53), ενώ λίγο αργότερα ο Τσίλντρες «έγραψε» το 49-57. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, αντέδρασαν και μείωσαν στους δύο με βολές του Ασημακόπουλου (55-57), για να κλείσει το δεκάλεπτο με καλάθι του Έρτσεγκ (57-62). Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 64-57, ωστόσο στη συνέχεια ο αγώνας ήταν ντέρμπι, καθώς οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Όμως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη με κορυφαίο τον Μπουρούση, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους, 19 ριμπάουντ και συντελεστή 1.345 στο σύστημα tendex!

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η επανεμφάνιση (για 2 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα) του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο ντέρμπι πρωταθλήματος της 2ας Μαρτίου με τον Παναθηναϊκό, και έδειξε φανερά έξω από τα νέρα του και απροετοίμαστος. Το πιο πιθανό είναι να μην αγωνιστεί κόντρα στον Παναθηναϊκό για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, την Παρασκευή (1η Μαΐου).

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 41-40, 57-62, 76-86.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάρις 11 (2), Παντελιάδης 2, Παπανικολόπουλος 13, Βασίλιεβιτς 13 (2), Τζόγκο 6, Ασημακόπουλος 9, Χαρίσης 11, Τσάμης 11.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πρίντεζης 9, Τσίλντρες 8 (1), Βούιτσιτς 8, Μιλόσεβιτς 3, Μπουρούσης 21 (1), Χαλπερίν 12 (2), Γκριρ 12 (1), Έρτσεγκ 7, Τεόντοσιτς 2, Σχορτσιανίτης.

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Πιστεύω ότι μας βοήθησε το παιχνίδι και θα μας κάνει να σκεφτόμαστε πιο ήρεμα. Όταν δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι ο Κολοσσός μας δημιουργούσε προβλήματα και μόνο όταν ηρεμήσαμε καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη. Συγχαρητήρια στον Κολοσσό για το πρωτάθλημα και εύχομαι να υπάρχει συνέχεια γιατί χρειαζόμαστε ομάδες που τελειώνει το πρωτάθλημα με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Έχουμε τρεις μέρες να δουλέψουμε για να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι την Παρασκευή.

Ενα πράγμα που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι ο Ολυμπιακός εκτιμά προσπάθεια και τα παιδιά που προσπαθούν. Είμαστε κοντά στον Σοφοκλή που έχει κάνει σημαντική προσπάθεια σωματικά κι αν κάνει υπομονή θα προσαρμοστεί πιο εύκολα στις ανάγκες της ομάδας. Μόνο έτσι γίνεσαι πρωταγωνιστής σε συνεχόμενο επίπεδο και όχι αποσπασματικά".

Γιώργος Πρίντεζης: "Θεωρώ ότι σήμερα δεν ξεκινήσαμε καλά και το μυαλό μας ήταν στο παιχνίδι της Παρασκευής. Στο δεύτερο ημίχρονο σοβαρευτήκαμε αρκετά, δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερη άμυνα και να δείξουμε ποιοι είμαστε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Κολοσσό και ιδιαίτερα στον κόουτς για την πρώτη του χρονιά. Μας έχει βοηθήσει όλους στον Ολυμπιακό και κυρίως εμάς τα νέα παιδιά. Δεν ξέρω τι έφταιγε, μπορεί στα λόγια να λέγαμε ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, αλλά πρέπει και να το δείχνεις".
Γιάννης Σφαιρόπουλος: "Συγχαρητήρια πολλά στα παιδιά γιατί φέτος αλλάξαμε τη νοοτροπία της ομάδας και πάνω σ’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω και τα παιδιά του σταφ που βοήθησαν πολύ. Φυσικά και τη σταθερή διοίκηση που βοηθά πάντα την ομάδα κι εμένα φέτος μου στάθηκε συνεχώς σε κάθε πρόβλημα. Θέλουμε να αφιερώσουμε αυτή την επιτυχία σ’ όλο το φίλαθλο κόσμο της Ρόδου που ήταν κοντά μας στις δύσκολες στιγμές κι αυτό ήταν το σημαντικό. Τους θέλουμε κοντά μας και του χρόνου για να τους κάνουμε και πάλι περήφανους. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει μια ομάδα τόσο πιο δύσκολα είναι να σταθεί εκεί. Το διαισθανόμαστε όλοι αυτό και θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να συνεχίσουμε αυτή την πορεία.

Συγχαρητήρια στον κόουτς και τον Ολυμπιακό για την απόλυτα δίκαιη νίκη. Κυριάρχησε σ’ όλους τους τομείς. Εμείς είχαμε διάθεση, παλέψαμε όσο μπορούσαμε και θέλαμε να δείξουμε ότι δικαίως είμαστε στα πλέι οφ. Είχα πει ότι όσο παίζουμε με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός μαθαίνουμε. Και στο ΣΕΦ και σήμερα σταθήκαμε καλά. Ο Ολυμπιακός στην αρχή είχε το μυαλό του στο Φάιναλ Φορ που έρχεται, αλλά σιγά, σιγά βρήκε το καλό του πρόσωπο και κέρδισε δίκαια".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.