Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Mε φόρα από Μαδρίτη...Πανιώνιος-Ολυμπιακός 84-86

Η επιχείριση διατήρηση πρώτης θέσης στη κανονική περίοδο της Α1 μπάσκετ ήταν εξ αρχής δύσκολη υπόθεση.Ο Ολυμπιακός με τη διαφορά του από τον δεύτερο Παναθηναικό στους δυο πόντους αντιμετώπιζε τον Πανιώνιο στο Ελληνικό 4 αγωνιστικές πριν το τέλος της Α1.Το παιχνίδι ήταν δύσκολο βάση προγνωστιοκών και κάτι τέτοιο αποδείχτηκε και στη πράξη.Ο Ολυμπιακός είχε τις ελλείψεις των Βούισιτς και Σχορτσιανίτη αλλά και ο Πανιώνιος είχε τις δικές του με τους Κένταλ και Μπάξτερ να μένουν εκτός λόγω τραυματισμών.


Οι μπαταρίες των παικτών του Ολυμπιακού ήταν άδειες μετά από το σερί παιχνιδιών με τη Ρεάλ και τη μεγάλη πρόκριση στο φάιναλ 4 του Βερολίνου.Το ξεκίνημα κάθε άλλο λοιπόν ξάφνιασε τον οποιονδήποτε.Η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε νωθρή και ανόρεκτη τον αγώνα και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 11-4.Σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου ο Πανιώνιος με τους Ζορόσκι-Καλαμπόκη και Ντικούδη να είναι οι πρωταγωνιστές έκανε θράυση στο τομέα των επιθετικών ριμπάουντ ενω η μεγάλη διαφορά ήταν στα τρίποντα με τους νεοσμυρνιώτες να έχουν 4/5 και τους πειραιώτες το φτωχό 2/9.Ο Ολυμπιακός διατηρήθηκε στον αγώνα χάρη στην εξαιρετική μια ακόμα φορά κατάσταση του Γιάννη Μπουρούση και τους Πρίντεζη-Τσίλντρες και Παπαλουκα να δίνουν βοήθειες.Ο τελευταίος έκανε ενα ακόμα πάρτυ στην οργάνωση του παιχνιδιού (τελείωσε τον αγώνα με 9 ασσίστς).Το δεκάλεπτο τελείωσε με 20-17 ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 41-38 με τον Πανιώνιο στη θέση του οδηγού.Ο Ολυμπιακός έκανε μια κακή εμφάνιση ως τότε αλλά έδινε την εντύπωση οτι έπαιζε με σβηστές τις μηχανές.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό να παίζει καλύτερα και να κάνει με το ξεκίνημα την αντεπίθεση του.Η ομαδα του Πειραιά προηγήθηκε στις αρχές με 41-42 αλλά ο Πανιώνιος με πιεστική άμυνα και σωστή εκμετάλλευση των κενών στην άμυνα του Ολυμπιακού ξαναπήρε προβάδιασμα στο σκορ και τελικά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθιηκε με σκορ 63-63.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να μάχονται για τη νίκη.Ο Ολυμπιακός με δύο τρίποντες βόμβες των Βασιλόπουλου και Γκρίρ ξέφυγε προσωρινά στο σκορ.Εκείνη τη στιγμή ο Ζορόσκι που ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με διαδοχικά ντράιβς και τρίποντα έκανε το σκορ 68-69 φέρνοντας τον αγώνα στον πόντο.Εκείνη τη στιγμή πέταξε τη μπάλα στη πλάτη του Τσίλντρες και ο αμερικανός του Ολυμπιακού εκνευρίστηκε όπως το ίδιο έκανε και ο Παπαλουκάς σε σφυρίγματα διαιτητών.Ο Γιαννάκης έστειλε τον αρχηγό του Ολυμπιακού στον πάγκο και η ομάδα του Πειραιά έχασε λίγο το ρυθμό της.Η συνέχεια του παιχνιδιού είχε για πρωταγωνιστές τους Μπουρούση και Ζορόσκι για τις δύο πλευρές.Ακολούθησε ένα άγριο μπράντεφερ των δυο προπονητών των ομάδων και το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των βολών με τον Ολυμπιακό να έχει ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ βρίσκοντας λύσεις και από τον Γκριρ.Οι δυο προπονητές των ομάδων είχαν κοινή φιλοσοφία και ήθελαν τη τελευταία επίθεση του αγώνα για την ομάδα τους.Ο Καλαμπόκης έκανε το 84-84 λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα αλλά αμέσως ακολούθησε φάουλ από τους νεοσμυρνιώτες και ο Λιν Γκρίρ με δύο εύστοχες βολές (όπως και στο Μαρούσι) έδωσε προβάδισμα νίκης στους ερυθρολεύκους.Ο Μαιλς στο τέλος αστόχησε σε δίποντο υπό πίεση και ο Ολυμπιακός κατέκτησε ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα και μαζί άτυπα τη πρώτη θέση της κανονικής περιόδου για τη περίοδο 2008-2009.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 41-38, 63-63, 84-86

Πανιώνιος (Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος 4, Ζορόσκι 25 (4), Γεωργαλής, Καλαμπόκης 20 (2), Μάιλς 8, Ραΐτσεβιτς 3 (1), Μίτσοβ 4, Ντικούδης 15 (1), Γιαννούλης 5.

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 10, Πελεκάνος, Τσίλντρες 10, Τεόντοσιτς 4 (1), Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 27 (1), Χαλπερίν, Γκριρ 14 (2), Πρίντεζης 15, Βασιλόπουλος 3 (1), Έρτσεγκ 3 (1).

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν δηλώσεις των δύο προπονητών:

Παναγιώτης Γιαννάκης : "Ο κόσμος είδε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Ηρθαμε μετά από δυνατά παιχνίδια. Ο Πανιώνιος ξέρει να δημιουργεί κίνητρο και ο κόσμος έχει διάθεση να σπρώξει τα παιδιά. Παίζοντας απέναντι σε ένα αντίπαλο που βρέθηκε σε καλή μέρα είχαμε καλά νούμερα. Είχαμε ηρεμία και υπομονή και με κάτι τέτοιες εμφανίσεις και τέτοια παιχνίδια τα παιδιά δημιουργούν και χτίζουν τον χαρακτήρα τους για τη συνέχεια. Παίξαμε με καθαρό μυαλό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Είναι δύσκολο να συγκεντρωθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό προσπαθούμε από την πρώτη μέρα που γυρίσαμε. Εχουμε την πίεση επειδή ο πολυπληθείς κόσμος μας, μας αγαπάει πολύ και θέλει γρήγορα αποτελέσματα".


Γιώργος Πρίντεζης :
"Εγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, το περιμέναμε δύσκολο και είχαμε ξοδέψει πολλή ενέργεια την προηγούμενη εβδομάδα. Ηταν ματς πρωτιάς και ο Πανιώνιος πάντα μας δημιουργεί δυσκολίες. Από τέτοια παιχνίδια μαθαίνουμε και όλοι και γινόμαστε καλύτεροι για τη συνέχεια".


Γιάννης Μπουρούσης:
"Πήραμε μια σημαντική νίκη και πλέον η πρώτη θέση είναι στο χέρι μας. Ομως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Χρειαζόμαστε δύο νίκες για να είμαστε σίγουροι. Ηταν ένα ματς κλειδί για την πρώτη θέση. Και η νίκη που πετύχαμε είναι πολύ σημαντική. Τα ματς στο ΣΕΦ να κερδίσουμε, φτάνει για να βγούμε πρώτοι".


Τριφούνοβιτς: "Δεν είχαμε παιχνίδια για μεγάλο διάστημα. Παίξαμε μόνο δύο φορές σε διάστημα ενός μήνα και αυτό είναι πρόβλημα. Αν είχα την πολυτέλεια να διαλέξω θα ήθελα να δίναμε κι εμείς πολλά δυνατά παιχνίδια. Είχαμε ελεύθερο χρόνο να δουλέψουμε στις προπονήσεις, αλλά τα προβλήματα τραυματισμών δεν μας άφησαν. Ελειπαν τέσσερις ψηλοί από την προπόνηση και δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε. Σε μερικές επιθέσεις χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και δεν είχαμε καθαρό μυαλό, ενώ χάθηκαν και αρκετές βολές στα κρίσιμα σημεία. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους παίκτες μου. Τους είπα στα αποδυτήρια να συνεχίσουν έτσι".


Ιβάν Ζορόσκι: "Αξίζαμε τη νίκη έτσι όπως παίξαμε. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και το προπονητικό τιμ. Αν κερδίζαμε θα ήταν τεράστια επιτυχία. Αλλά και που χάσαμε δεν μπορώ να πω ότι λυπάμαι, καθώς παίξαμε πολύ καλά. Δείξαμε μεγάλη θέληση και θεωρώ πως έτσι θα πρέπει να παίξουμε και στη συνέχεια για να πετύχουμε τρεις νίκες στα παιχνίδια που απομένουν και να συνεχίσουμε έτσι και στα πλέι οφ".

Σχολιάστε τον αγώνα της ομάδας μας στο φόρουμ του thrylos-fans εδώ


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.