Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Ακόμη μια υπόκλιση από τους "αιώνιους" πελάτες

Ενα βήμα πριν από την κατάκτηση του τίτλου μετά από έξι χρόνια (2003) βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν και στο δεύτερο τελικό τον αιώνιο πε΄λατη στο κλειστό του Ρέντη με την ίδια... ταρίφα (3-0 σετ), έκαναν το 2-0 στη σειρά των τελικών και, πλέον, θέλουν άλλη μία νίκη για να πάρουν το πρωτάθλημα. Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Δευτέρα (4/05, 18:00), στο κλειστό της Γλυφάδας, όπου ο Θρύλος θα πανηγυρίσει και τυπικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο σετ, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 7-2 καθώς εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ολυμπιακού κυρίως στην υποδοχή. Στη συνέχεια πήγε στην γραμμή του σερβίς ο Ιβάν Μίλκοβιτς ο οποίος, σε συνεχόμενες "οβίδες" διέλυσε την "πράσινη" υποδοχή, επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να πραγματοποιήσει ένα σερι 5-0 και να ισοφαρίσει σε 7-7 . Οι δύο ομάδες συνέχισαν στο σετ πόντο πόντο, με τον Ολυμπιακό να παίρνει διάσπαρτες διαφορές των δύο και τριών πόντων. Το 21-18 έγινε 21-21 αλλά κάπου εκεί μίλησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Με εξαιρετικά σερβίς από τον Χοφ και τον Κουρνέτα, ο Ολυμπιακός τελείωσε το σέτ με 25-21.

Το δεύτερο σετ εξελίχτηκε όπως το πρώτο με τις δύο όμαδες να συνεχίζουν πόντο, πότνομέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ που βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγήται με 16-15. Στη συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" μίλησαν και πάλι, με όπλο τους το μπλοκ κλείνοντας τους διαδρόμους στους αντιπάλους τους και χτίζοντας μια διαφορά της τάξεως των τεσσάρων με πέντε πόντους. Μάλιστα, οι παίκτες του Ολυμπιακού δε επηρρεάστηκαν ούτε στη διακοπή όταν στο 21-18 ο Αγκάμεζ έβγαλε τη γλώσσα του προκαλώντας την αντίδραση των οπαδών του Ολυμπιακού οι οποίοι πέταξαν μέσα ένα μπουκάλι με νερό κι ένα ποτήρι με αναψυκτικό. Με συνοπτικές διαδικασίες, ο Θρύλος καθάρισε και αυτό το σετ (25-19) κάνοντας το 2-0.

Το τρίτο σετ ήταν πάρτι και η επιβεβαιώση της ανωτερότητας του Ολυμπιακού σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Κρίστιανσον πήραν από την αρχή το προβάδισμα. Το μπλοκ είχε κλείσει κάθε διάδρομο στην επίθση του Παναθηναϊκού. Με έναν εκπληκτικό Μίλκοβιτς να διαλύει κυριολεκτικά την υποδοχή του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός έφερε το σκορ σε τεράστιες διαστάσεις 18-10 και 22-12, τελειώνοντας το σετ με το εκπληκτικό 25-14. Έτσι ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα και το τρίτο σετ και έκανε το 2-0 στη σειρά.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ιβάν Μίλκοβιτς ο οποίος πέτυχε 17 πόντους. Αντίθετα ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ για τον Παναθηναϊκό περιορίστηκε στους 8 πόντους και παρ' όλα αυτά ήταν και πάλι πρώτος σκορερ της ομάδας του. Από τον Ολυμπιακό ακόμα ξεχώρισαν ο Τζούριτς με 9 πόντους και με εκπληκτικές αντιδράσεις στο μπλόκ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Κουρνέτας στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Τα σετ: 25-21, 25-19, 25-14

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αντερς Κρίστιανσον): Κουρνέτας 2, Μίλκοβιτς 16.50 (11/30 επ., 3 άσοι, 2.5 μπλοκ), Ριβέρα 6 (6/10 επ., 44% άριστες/συνολικές υποδοχές), Ούρναουτ 7 (5/16 επ., 57% άριστες/συνολικές υποδοχές,2 μπλόκ), Τζούριτς 9 (2/3 επ., 1 άσος, 6 μπλοκ), Χοφ 6,5 (4/4 επ., 1 άσος, 1,5 μπλόκ) [Παπαδημητρίου ?λ 75% άριστες/συνολικές υποδοχές, 9 αμ., , Χριστοφιδέλης, Καρυπίδης, Ρουμελιώτης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλέκος Λoser): Ψάρρας, Αγκάμεζ 8 (7/25 επ., 1 μπλόκ), Αντράε 7 (5/17 επ., 45% άριστες/συνολικές υποδοχές, 2 μπλόκ), Ερπ 7 (7/19 επ., 53% άριστες/συνολικές υποδοχές, 8 άμυνες), Ανδρεάδης 4.5 (4/9 επ.), Γκέριτς 3.5 (3/6 επ.) [Στεφάνου ?λ 52% άριστες/συνολικές υποδοχές, 6 αμ., Ντονάς, Χατζηαντωνίου, Πανταλέων 1, Λάππας 4 (4/7 επ., 45% άριστες/συνολικές υποδοχές).

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο κύριος Αλέκος Λεώνης έδειξε πόσο μικρός είναι σαν άνθρωπος με τις δηλώσεις του στο τέλος του αγώνα. Ο αιώνιος loser του Ελληνικού βόλλευ έβγαλε το κόμπλεξ του για μια ακόμη φορά, μπροστά στο μεγαλείο του αυτοκράτορα που τον ανάγκασε για πολλοστή φορά να προσκυνήσει. Δεν πειράζει Λεωνάκο. Ξιδάκι και θα περάσει...


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.