Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ: «Μπορούμε και Ευρωλίγκα και ελληνικό πρωτάθλημα»

Το... βουνό ήρθε και πιάνει δουλειά. Ο Ιάκωβος Τσακαλίδης βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (6/9) στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού. Τον θηριώδη σέντερ υποδέχτηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας Σταύρος Ελληνιάδης και τον οδήγησε κατευθείαν στο Ιατρικό Κέντρο Π. Φαλήρου όπου και συνάντησε τον Ρόντρικ Μπλάκνεϊ.

Οι δυο παίκτες πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις και την Παρασκευή θα κάνουν την πρώτη τους προπόνηση με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Ο 28άχρονος σέντερ κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος» δήλωσε και πάλι ικανοποιημένος που γυρίζει στην Ελλάδα; Είναι ωραίο να γυρίζεις πίσω. Θα κάνω τώρα ιατρικές εξετάσεις και μετά ξεκινά αμέσως η δουλειά».

Ο «Τζέικ» είναι ενημερωμένος για τα σχέδια του Ολυμπιακού: «Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός προσπαθεί να φτιάξει σπουδαία ομάδα κι έχει υπογράψει πολλούς καλούς παίκτες. Θέλει να κάνει κάτι δυνατό. Θα ήταν καλό για μένα η επιστροφή μου στην Ελλάδα να συνδυαστεί με την επιστροφή του Ολυμπιακού στους τίτλους. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και όσο θυμάμαι εγώ από τότε που έπαιζα εδώ είχε πάντα τους μεγαλύτερους στόχους. Από τη δική μου πλευρά θα προσπαθήσω όσο μπορώ για να πετύχει ο Ολυμπιακούς αυτούς τους στόχους».

Ύστερα από εφτά χρόνια στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, ο Τσακαλίδης αποφάσισε να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα και πιστεύει ότι τα όσα έζησε και έμαθε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα τον βοηθήσουν πολύ: «Εφτά χρόνια έπαιζα με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου κι έχω αποκτήσει μια σημαντική εμπειρία. Στο ΝΒΑ δεν παίζεις απλά, πρέπει να αποδεικνύεις ότι αξίζεις να είσαι εκεί. Αυτή την εμπειρία που έχω αποκτήσει θέλω να την βγάλω στο γήπεδο για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό».

Όσο για τους στόχους; Ο διεθνής με την Εθνική Ελλάδας σέντερ έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη: «Ο Ολυμπιακός έχει καλούς μετεγγραφές. Έχει πάρει πολλούς παίκτες κι αν πάρει τον Γιασικεβίτσιους ή τον Μπελ, πιστεύω ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να χτυπήσει και την Ευρωλίγκα όχι μόνο το ελληνικό πρωτάθλημα».

Εκτός από την πρόταση των «ερυθρόλευκων», ο «Τζέικ» είχε στα χέρια του προτάσεις κι από την Ισπανία όπως ο ίδιος αποκάλυψε, αλλά... «Για μένα ήταν πιο εύκολο να γυρίσω στην Ελλάδα, γιατί εδώ με ξέρουν καλά. Είχα προτάσεις να πάω στην Ισπανία, αλλά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός και η επιστροφή στην Ελλάδα είναι η καλύτερη ευκαιρία για μένα. Θα αποδείξω στο γήπεδο ότι ο θόρυβος που έγινε δεν ήταν άσκοπος».

Την Παρασκευή, ο Τσακαλίδης θα κάνει την πρώτη του προπόνηση στο ΣΕΦ και θα γνωριστεί από κοντά με τον Πίνι Γκέρσον και τους νέους συμπαίκτες, ενώ το Σάββατο θα ακολουθήσει την αποστολή στο Παρίσι όπου ο Ολυμπιακός θα δώσει δυο φιλικά: «Από τότε που έφυγα από την Αμερική δεν έχω παίξει, αλλά η φυσική μου κατάσταση είναι καλά γιατί έκανα μόνος μου προπονήσεις. Σε δυο, τρεις εβδομάδες προπονήσεων θα είμαι έτοιμος».

Όσο για το πρώτο πράγμα που θέλει να κάνει τώρα που επέστρεψε; «Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι ιατρικές εξετάσεις και μετά στο ξενοδοχείο για ύπνο. Ύστερα, να φαω κάνα σουβλάκι που έχω να φαω καιρό».



Σχολιαστε τις δηλώσεις του διεθνούς ασσου εδώ


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.