Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Νόμος στο ΣΕΦ...μόνος στη κορυφή: Ολυμπιακός-ΑΕΚ: 101-84

Πρώτη στο ΣΕΦ για το κόσμο μας και μάλιστα σε μια νέα ώρα (14.00) πρώτοι και στη βαθμολογία και χωρίς απώλειες.Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα από την αξιόμαχη Άεκ αλλα τελικά τα κατάφερε ύστερα από ένα πολύ όμορφο αγώνα που παρακολούθησαν 8000 θεατές.Το πείραμα της ώρας πέτυχε αλλά μαζί πέτυχε και το αγωνιστικό τεστ των ''ερυθρολεύκων'' στο οποίο πήραν καλό βαθμό.Μπορεί η άμυνα της ομάδας μας να προβλημάτισε με βάση την αποδοτηκότητα της αλλά η επίθεση βρέθηκε επιτέλους σε ένα πολύ καλό επίπεδο με τους Γκριρ-Μπουρούση-Τεόντοσιτς να έχουν το πρώτο λόγο και έγραψε 101.


Η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε όπως συνηθίζει φέτος αρκετά νωθρά τον αγώνα και οι αντίπαλοι το εκμεταλλεύτηκαν καταλλήλως και πέρασαν μπροστά.Η Αεκ παρουσιάστηκε εξωπραγματικά εύστοχη και οι παίκτες της σκόραραν από οποιοδήποτε μερος του παρκέ με αντίπαλο πάνω τους ή όχι....χαρακτηριστικό είναι το 8/14 τρίποντα του πρώτου μέρους.Ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρους δεν πίεσε αρκετά στην άμυνα του και προσπάθησε να βρεί λύσεις στην άμυνα ζώνης της Αεκ με τους Τεόντοσιτς (3/3 τρίποντα στο Α μέρος και άριστος οργανωτικά) αλλά και Γκριρ-Μιλόσεβιτς που ευστόχησαν σε κάπιοια σουτ να δίνουν λύσεις. Η διαφορά ξέφυγε και πλησίασε τους 10 πόντους (19-28 σκορ δεκαλέπτου) και οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν αναγκασμένοι να αντεπιτεθούν.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε όμως όπως ακριβώς τελείωσε και το πρώτο με την Αεκ να μην χάνει την αυτοσυγκέντρωση της σε κανένα σημείο του αγώνα και να παραμένει εξωφρενικα εύστοχη από τα 6.25 και όχι μόνο.Ο Ολυμπιακός προσπάθησε πολύ, πίεσε περισσότερο στη πρώτη μπάλα, έκλεισε όσο μπόρεσε τους διαδρόμους στο καλάθι αλλά τίποτα από αυτά δεν λειτούργησε όσο καλά θα έπρεπε.Παρόλα αυτά η διαφορά εκμηδενίστηκε και ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει μπροστά στο τέλος του δεκαλέπτου με το ημίχρονο να τελειώνει με σκορ 48-47.Το κέρδος ήταν το όμορφο θέαμα που προσέφεραν οι δυο ομάδες στο νεο παρκέ του ΣΕΦ και η όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί της ομάδας μας ενώ οι όμορφες φάσεις δεν έλειψαν.


Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε και η Άεκ συνέχισε το κρεσέντο της απο τα 6.25 με τους Τόμπσον-Νεμεθ-Μπράιαντ-Παπανικολάου-Χατζή να σουτάρουν ακατάπαυστα σαν πυροβόλα και να ευστοχούν.Οι φωνές του κόουτς Γιαννάκη έπιασαν τόπο και ο Λυν Γκριρ μπήκε οπλισμένος τόσο επιθετικά όπως το συνηθίζει όσο και αμυντικά.Πίεσε σε όλο το γήπεδο τον Τόμπσον του έκλεψε μπάλες έπαιξε καλή άμυνα ενώ σκόραρε από τα 6.25 σε κάθε ευκαιρία με χαρακτηριστική ευκολία.Ο Ζόραν Έρτσεκ βοήθησε σημαντικά αμυντικά την ομάδα να πετύχει κάποιους αιφνιδιασμούς μετά από κλέψιματα ενώ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έδωσε πολλές λύσεις μέσα στη ρακέτα βοιηθούμενος σημαντικά και από τους εξαιρετικούς σε ένα ακόμα παιχνίδι Νίκολα Βούισιτς και Γιάννη Μπουρούση που σκέπασαν τις δυο ρακέτες.Ο δε Βούισιτς βλέποντας και τον Παπαλουκά με πολιτικά ήταν λες και έκανε προπόνηση για τη θέση του play maker (σύνολο 7 ασσιστς).Ο Ολυμπιακός δεν είχε άλλη επιλογή πίεσε τρομερά στη περιφέρεια την ομάδα της Αεκ και έχτισε δύσκολα μια διαφορά που ανέβηκε πάνω από τους 10 πόντους με το Βασιλόπουλο-Χαλπεριν και Γκριν να αγωνίζονται στις θέσεις των γκάρντ και να δίνουν την έξτρα ενέργεια στην ομάδα.Το δεκάλεπτο έληξε με 76-66 και το νερό είχε μπεί στο αυλάκι για το τρίτο ροζ φύλλο αγώνα μέσα στο φαληρικό στάδιο.

Ο αγώνας που διεξήχθηκε στη 4η περίοδο ήταν τυπική διαδικασία αν και οι παίκτες της Αεκ δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ μένωντας πιστοί στο μότο τους που ήταν η ευστοχία τους από τα 6.25.Ο Ολυμπιακός ωστόσο όντας απαλλαγμένος από το άγχος της νίκης και με τους παίκτες του να έχουν αυξημένη την αδρεναλύνη τους εξαιτίας κάποιων φαλτσοσφυριγμάτων από τους τρείς διαιτητές ήταν κατά διαστήματα ισοπεδωτικός και δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στους παίκτες της Αεκ.Τελικό σκορ 101-84 με τον Ολυμπιακό να αποδίδει όμορφο μπάσκετ επιθετικά και να χύνει πολύ ιδρώτα στην άμυνα του για να τα καταφέρει. Η αλήθεια είναι οτι αμυντικά οι ''ερυθρόλευκοι'' προσπάθησαν πολύ ειδικά μετά το πρώτο δεκάλεπτο αλλα η ευστοχια της Αεκ ήταν εξωπραγματική.

Το θετικό ήταν οτι η ομάδα του Πειραιά εμφανίστηκε αρκετά έτοιμη για τη συνέχεια και για το μεγάλο ντέρμπυ που ακολουθεί για το πρωτάθλημα την επόμενη βδομάδα μέσα στο Οακα.Ο Ολυμπιακός απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής αφού οι ''ευρωπαίοι'' ηττήθηκαν από το Πανελλήνιο με 84-74 και η ομάδα μας θα προσπαθήσει να καθαρίσει τη πρώτη θέση της κανονικής περιόδου από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.Η προσπάθεια τους δύσκολη αλλα με τη κατάλληλη νοοτροπία και τη κατάλληλη θέληση η επιτυχία δεν απέχει μακριά.
Πριν από αυτό τον αγώνα ωστόσο ακολουθεί το επόμενο ματς με την Αεκ για το κύπελλο ελλάδας που θα διεξαχθεί στις 17.00 την επόμενη Τετάρτη...ευχή δική μας να παρακολουθήσουμε ένα παρόμοιας ομορφιάς θέαμα και ο καλύτερος δηλαδή ο Ολυμπιακός να βγεί νικητής.

Τα δεκάλεπτα: 19-28, 48-47, 76-66, 101-84


Ολυμπιακός
(Παναγιώτης Γιαννάκης): Πρίντεζης 4, Πελεκάνος 4, Τσίλντρες 13 (1τρ., 6ρ., 2ασ.), Βούιτσιτς 5 (4ρ., 7ασ.), Μιλόσεβιτς 3 (1τρ.), Μπουρούσης 17, Χαλπερίν 4, Γκριρ 20 (4/5τρ.), Έρτσεγκ 8, Βασιλόπουλος 5 (1τρ.), Τεόντοσιτς 11 (3/3τρ., 6ασ.), Σχορτσανίτης 7 (3/3δ.).

ΑΕΚ
(Κώστας Φλεβαράκης): Κυριακόπουλος, Βασιλόπουλος, Παπανικολάου 12 (2τρ., 6ασ.), Τόμπσον 14 (4/5τρ., 6λ.), Χατζής 8 (1τρ.), Ταπούτος 4, Δορκοφίκης 11 (1τρ.), Κίκερπιλ 5 (1τρ.), Μπράιαντ 15 (2τρ., 9ρ.), ΄Άντερσεν, Νέμεθ 15 (4/5τρ.).

Παναγιώτης Γιαννάκης: "
Ο κόσμος είδε ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι, αν και εμείς θα θέλαμε να ήμασταν καλύτεροι στην άμυνα. Η ΑΕΚ είχε καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να ρίξουμε τα ποσοστά τους στα σουτ και με αυτόν τον τρόπο φτάσαμε στη νίκη, αλλά θέλουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην άμυνα. Η ομάδα πρέπει κάθε μέρα να παίζει καλύτερα και δεν μπορείς να νικήσεις μόνο με άμυνα ή με μόνο με επίθεση. Πρέπει να τα συνδυάζεις. Πρέπει να ανταποκρινόμαστε σε όλες τις καταστάσεις ενός αγώνα, είτε τις αμυντικές είτε τις επιθετικές. Όλα παίζουν ρόλο, αλλά δεν μετράει ποτέ το σκορ στην πρώτη περίοδο. Ανατρέπονται μεγάλες διαφορές στο μπάσκετ". Όσο για τις νέες μεσημεριανές συνήθειες του Ολυμπιακού, τόνισε: "Ο κόσμος ήρθε σε μια καινούρια ώρα για το μπάσκετ και πιστεύω ότι πλέον οι οικογένειες θα μπορούν να έρθουν πιο εύκολα στο γήπεδο".

Τζος Τσίλντρες: "Έπρεπε να παίξουμε καλά, αλλά στην άμυνα δεν ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί. Στο τέλος βελτιωθήκαμε και φύγαμε πιο εύκολα στον αιφνιδιασμό. Μου αρέσει η νέα ώρα των αγώνων. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερα από το να παίζεις στις 10 το βράδυ".

Κώστας Φλεβαράκης
: "Από τη στιγμή που παίζουμε σε ένα πρωτάθλημα που ξέρεις ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι δύο ομάδες για τις πρώτες θέσεις, τα έκτος έδρας παιχνίδια μαζί τους προσφέρονται για δοκιμές, εμπειρίες και δουλειά. Εμείς για περισσότερα από 30 λεπτά δώσαμε ό,τι καλύτερο είχαμε. Όμως, ρισκάραμε στο σουτ του Ολυμπιακού και εκείνος ήταν εύστοχος στα τρίποντα, κάνοντας δύσκολο το έργο μας. Ήταν ένα πολύ καλό και επιθετικό παιχνίδι για τον κόσμο, όχι και τόσο κοντινό σε αυτό που θέλουμε εμείς. Το πρόβλημα που έχουμε, είναι ότι δεν τελειώνουμε καλά τους αγώνες. Δεν έχει υπάρξει παιχνίδι που να μην είχαμε πρόβλημα στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά έχουμε λίγες επιλογές ως ομάδα. Όταν θα παίζουμε μία φορά την εβδομάδα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Όμως, ήμασταν ανταγωνιστκοί και έχει μεγάλη σημασία αυτό για μένα. Την Τετάρτη στο Κύπελλο θέλουμε να κερδίσουμε ό,τι μπορούμε".

Τρέβον Μπράιαντ
: "Παλέψαμε επί 30 λεπτά, αλλά στην τελευταία περίοδο δεν τα πήγαμε καλά. Δεν είχαμε ρυθμό στο τέλος και δεν πιέσαμε στην άμυνα. Κρατάμε το γεγονός ότι παίξαμε όπως έπρεπε για 30 λεπτά και ότι μπορούμε να το κάνουμε και για σαράντα, αφού το κάνουμε για τριάντα λεπτά".

Στο ημίχρονο της συνάντησης ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού Παναγιώτης Αγγελόπουλος δήλωσε:"Είναι αλήθεια ότι όλα πήγαν πολύ καλά και οι υπεύθυνοι του σταδίου μας ενημέρωσαν πως είχε τουλάχιστον οκτώ χιλιάδες θεατές! Ούτε εμείς ξέραμε τι θα γίνει. Τελικά όλα πήγαν μια χαρά! Πήραμε την πρωτοβουλία μαζί με τον ΑΝΤ1, γιατί αν περιμέναμε τον ΕΣΑΚΕ θα είχαμε… γεράσει"

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 6 αγώνες)
1
Ολυμπιακός 12
2 Άρης 11
3 Πανελλήνιος 11
4 Παναθηναϊκός 11
5 Κολοσσός Ρόδου 9
6 ΑΕΚ 9
7 Μαρούσι 9
8 ΠΑΟΚ 8
9 Ολύμπια Λάρισας 8
10 Αιγάλεω 7
11 Πανιώνιος 7*
12 ΑΕΛ 6*
13 Τρίκαλα 5*
14 Καβάλα 4**

* Έχουν πέντε αγώνες

** Έχει τρεις αγώνες

Επόμενη αγωνιστική
Καβάλα-Άρης
ΑΕΚ-Αιγάλεω
ΠΑΟΚ-Ολύμπια Λάρισας
Κολοσσός Ρόδου-Πανελλήνιος
ΑΕΛ-Τρίκαλα
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
Μαρούσι-Πανιώνιος

Σχολιάστε τον σημερινό αγώνα της ομάδας μας με την Αεκ στο φόρουμ του trylos-fans


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.