Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Θρύλος παντός καιρού!

Το σκηνικό γνώριμο. Το ίδιο των τελευταίων ετών. Η μισή Ελλάδα περίμενε χθες την έξοδο του Ολυμπιακού στην έδρα του Ηρακλή προκειμένου να πανηγυρίσει ενδεχόμενη απώλεια του πρωταθλητή. Και με δεδομένη τη κακή απόδοση της ομάδας φέτος στα εκτός έδρας παιχνίδια αλλά και το πόσο δυσκολευόταν τα προηγούμενα χρόνια ο Θρύλος με αντίπαλο τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, το παιχνίδι ήταν "ειδικών" συνθηκών. Οι παίκτες του Ολυμπιακού όμως απέδειξαν ότι έχουν το ταλέντο να παίξουν ποδόσφαιρο ποιότητας. Μπήκαν από την αρχή παθιασμένοι και αποφασισμένοι και στη κυριολεξία "έπνιξαν" τον Ηρακλή. Με ασφυκτική πίεση στο 1/3 του γηπέδου, οι παίκτες του Γηραιού περνούσαν τη μεσαία γραμμή μόνο γεμίσματα απελπισίας. Ο Ολυμπιακός επέβαλε το ρυθμό του, δημιούργησε ευκαιρίες και το 2-0 του ημιχρόνου μάλλον κολακευτικό θα πρέπει να θεωρείται για τον Ηρακλή.

Δυστυχώς το όμορφο θέαμα δεν συνεχίστηκε και στο 2ο ημίχρονο, μιας και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Χρήστος Παπατσατζογλου αποβλήθηκε (δικαίως) με 2η κίτρινη κάρτα για ένα χτύπημα πάνω στο Κατσιαμπη. Ο προπονητής του Ηρακλή έχοντας πλέον αριθμητικό πλεονέκτημα γέμισε την επίθεση του και προσπάθησε να αλλάξει την μοίρα της ομάδας του, αλλά η διαχείριση του παιχνιδιού από την μεριά του Ολυμπιακού ήταν υποδειγματική, όπως υποδειγματική ήταν και η αμυντική λειτουργιά της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο το 2ο ημίχρονο η ομάδα του Ηρακλή δεν έκανε ούτε μια σοβαρή ευκαιρία. Αντί λοιπόν να σκοράρει ο Ηρακλής, ο Θρύλος παρόλο που έπαιζε με 10 παίκτες άρχισε πάλι να ανεβάζει στροφές και να κάνει και αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές ο ΝτουΝτου με ένα ασύλληπτο σουτ από τα 35 μέτρα έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Ηρακλή για να "γράψει" έτσι το επιβλητικό και πεντακάθαρο 0-3.

Σειρά τώρα παίρνει το παιχνίδι με τη Μπενφικα στο Καραΐσκάκη, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για τη συνέχεια της ομάδας μας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.


Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans!

Ηρακλής: Κοβαλέφσκι, Μπούρμπος, Περπερίδης, Κατσαμπής (46` λ.τρ. Μάρτος), Παπαζαχαρίας, Φούφουλας, Ντιέ, Κονέ (58` Επστάιν), Μαρκές, Παπαστεργιανός (80` Γιάντσης), Κωνσταντίνου.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ντομί, Γκαλέτι (84` Οσκαρ), Ντιόγκο (80` Κοβάτσεβιτς), Τζόρτζεβιτς, Αντζας, Ντουντού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μπελούτσι (69` Μενδρινός), Πάντος.


Τα γκόλ:





Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.