Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Με τη σοβαρότητα, ήρθε και η εύκολη επικράτηση

Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, υποδέχτηκε στο ΣΕΦ, τον Κολοσσό Ρόδου του δικού μας, Γιάννη Σφαιρόπουλου, όπου και επικράτησε με 84-50, προσφέροντας ουσία και θέαμα, σε όσους από τους κατόχους διαρκείας αποφάσισαν να κατηφορίσουν στο στάδιο, το μεσημέρι της Κυριακής.

Έχοντας τους δύο Αμερικάνους, Τζος Τσίλντρες και Λυν Γκριρ σε μεγάλα κέφια, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση των φιλοξενούμενων. Οι Πειραιώτες μπήκαν φουριόζοι από την αρχή του αγώνα, φτάνοντας την διαφορά μέχρι και στους 14 πόντους (24-10), αποτέλεσμα με το οποίο τελείωσε η πρώτη περίοδος. Στη δεύτερη περίοδο, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, μπήκε διαβασμένη και κατάφερε να κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά από το καλάθι για περίπου 6(!) λεπτά, με αποτέλεσμα να ρίξει αισθητά τη διαφορά. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με την διαφορά να βρίσκεται στους 8 πόντους για τον Ολυμπιακό (33-25).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε σοβαρός και αποφασισμένος να καθαρίσει μια και καλή το ματς. Με πρώτα βιολιά τους Τσίλντρες, Γκριρ και την άμυνα του, ο Ολυμπιακός "έπνιξε" τους Ροδίτες. Με τον "Τσίλι" να πετυχαίνει μισούς από τους πόντους του στη 3η περίοδο, και με τον Γκριρ να προσθέτει άλλους 9, ο Ολυμπιακός έστειλε τη διαφορά στα ύψη, βάζοντας τέλος στις όποιες φιλοδοξίες των φιλοξενούμενων για κάτι θετικό μέσα στο Πειραιά. Καταλητικό ρόλο έπαιξαν τα πολύ καλά ποσοστά των ερυθρόλευκων στη συγκεκριμένη περίοδο (29 πόντοι, με 7/8 βολές, 8/9 δίποντα και 2/4 τρίποντα), καθώς και η θετικότατη παρουσία του Ιαν Βουγιούκα κάτω από τα καλάθια, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Η τρίτη περίοδος βρήκε με την λήξη της, τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με 29 πόντους (62-33), μέγιστη διαφορά, μέχρι εκείνο το σημείο.

Η τέταρτη περίοδος πήρε χαρακτήρα τυπικής διαδικασίας. Ο Ολυμπιακός συνέχισε την καλή δουλεία στην άμυνα, ο Γιαννάκης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα συστήματα (σε ένα εξ'αυτών, χρησιμοποίησε πέντε παίκτες, άνω των 2 μέτρων, με τον Παπαλουκά στον "άσσο", τον Τσίλντρες στο "δύο", τον Βασιλόπουλο στο "τρία", τον Πρίντεζη στο "τέσσερα" και τον Μπουρούση στο "πέντε", με θετικά αποτελέσματα), ενώ και ο Σφαιρόπουλος έδωσε την ευκαιρία σε νεαρά παιδιά να παίξουν μπάσκετ κόντρα στον Ολυμπιακό. Το τελικό σκορ ήρθε φυσιολογικά (84-50), με τους ερυθρόλευκους να πετυχαίνουν 3 τρίποντα στο τέλος, δύο με τον αρχηγό του, τον Θοδωρή Παπαλουκά, και ένα στην εκπνοή με τον Πελεκάνο από τα εφτά μέτρα.

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 24-10, 33-25, 62-33, 84-50

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 10 (2), Πελεκάνος 3 (1), Τσίλντρες 24 (2), Πρίντεζης, Έρτσεγκ 4, Μπουρουσης 12 (1), Χαλπερίν, Γκριρ 12 (2), Τεόντοσιτς 5 (1), Βασιλόπουλος 4, Βουγιούκας 6, Σχορτσάνιτης 4.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάρις 16, Παντελιάδης 6, Βασίλιεβιτς, Τζόγκο, Ασημακόπουλος 2, Σμιθ 22 (2), Χαρίσης 2, Τσάμης 2, Τσέρανιτς.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.