Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Το σερί σταμάτησε στο Ζάγκρεμπ!

Δυστυχώς η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έκανε την πρώτη της φετινή ήττα στην Κροατία απέναντι στην αξιόμαχη και πολύ καλά δουλεμένη Τσιμπόνα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς με το τελικό σκόρ να διαμορφώνεται στο 85-76 υπέρ των Κροατών.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά καλά και παρόλο που στο πεντάλεπτο έχανε με μια διαφορά 6 πόντων η είσοδος του Παπαλουκά στο μάτς για πρώτη φορά ήταν ικανή να αλλάξει τα δεδομένα και να προηγηθεί στο τέλος με 14-18.

Απο εκεί και πέρα όμως ο Ολυμπιακός δεν ξαναμπήκε στο γήπεδο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα συνεχόμενα λάθη σε άμυνα και επίθεση, επέτρεψαν στην Τσιμπόνα με ηγέτες τους Κούς, Μάρσαλ και Χόμαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και να φτάσουν να έχουν διαφορά της τάξεως των 11 πόντων με το σκόρ ημιχρόνου να είναι 39-28.

Παρά την ανάπαυλα ο Ολυμπιακός δεν φάνηκε να μπαίνει ακόμα στο παιχνίδι και η Τσιμπόνα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με ηγέτη εντός γηπέδου τον "δαίμωνα" Κάλογουεϊ και καθοδηγούμενη μαεστρικά απο τον προπονητή της Περάσοβιτς, ο οποίος είχε διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι του Ολυμπιακού και κέρδισε καθάρα την μάχη των πάγκων απο τον προπονητή μας Παναγιώτη Γιαννάκη με συνεχόμενες αλλαγές-προσαρμογές στα συστήματα και τους παίκτες του Ολυμπιακού που βρίσκοταν στο γήπεδο, με αποτέλεσμα η διαφορά να παραμένει σε μεγάλα επιπεδα (έφτασε ως και +17).

Γενικώς η χτεσινή τρίτη περίοδος θύμισε κάτι απο την περσινή "μαύρη τρύπα" του παιχνιδιού της ομάδας μας. Στην άμυνα γινόντουσαν τα τραγικά λάθη (χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, όχι μεγάλη πίεση) με τον κορυφαίο και για εχτές της ομάδας μας Γιάννη Μπουρούση να φαίνεται να παλεύει μόνος του το μάτς και απο την άλλη οι παίκτες της Τσιμπόνα (Κάλογουεϊ, Μάρσαλ, Κούς) είχαν τρομερή ευστοχία (στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου είχαν 10/17 τρπ) και το σκόρ να κλείνει στο 67-55.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο μαζί με τον Μπουρούση φάνηκε να "ξυπνάει" και ο αρχηγός της ομάδας μας, ο Παπαλουκάς, αλλά πλέον ήταν αργά. Η Τσιμπόνα παίζοντας παιχνίδι τακτικής στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησε να μην χάσει αυτό που είχε καταφέρει στα προηγούμενα δεκάλεπτα. Μπορεί απο προσωπικές ενέργειες του Θοδωρή και σχετικά καλή άμυνα απο όλους στο τέλος να έπεσε η διαφορά στους 4π. αλλά κάπου εκεί ο κορυφαίος για την Τσιμπόνα εχτές, Κάλογουέι, καθάρισε το μάτς με την βοήθεια του έμπειρου Πρκάτσιν. Το τελικό σκόρ 85-76. Η διαιτησία δεν ήταν καλή και για τις δύο ομάδες και ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου σταμάτησαν εντυπωσιακές φάσεις με φάουλ ενώ δεν υπήρχαν.

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.net!


Τα δεκάλεπτα: 14-18, 39-28, 67-55, 85-76
Τσιμπόνα (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Χόμαν 7, Κους 12 (3), Πρκάτσιν 10, Τρόχα 3 (1), Βούκουσιτς 9 (1), Άντριτς, Κάλογουεϊ 17 (1), Πριντς 3 (1), Ρόζιτς 6, Μάρσαλ 15 (3).
Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9 (5ασ.), Πελεκάνος, Τσίλντρες 8 (5ρ.), Βούιτσιτς 7, Μπουρούσης 14 (9ρ.), Χαλπερίν 2, Γκριρ 14 (2τρ.), Πρίντεζης 11 (3τρ.), Έρτσεγκ 5 (1τρ., 5ρ.), Τεόντοσιτς 5 (1τρ.), Σχορτσανίτης 1.

Δηλώσεις - Σχόλια

Παναγιώτης Γιαννάκης:"Το παιχνίδι είχε ρυθμό και πάθος. Στο δεύτερο δεκάλεπτο χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Προσπαθήσαμε στο τρίτο και στο τέταρτο, αλλά δεν είχαμε υπομονή στην άμυνα. Χάσαμε κάποιες μπάλες που έπρεπε να είναι δικές μας. Η Τσιμπόνα είχε ενθουσιασμό κι έφτασε στη νίκη. Θα μάθουμε απ' αυτό το παιχνίδι γιατί είναι μεγάλη η σεζόν κι αυτή την περίοδο όλες οι ομάδες μαθαίνουν από τα λάθη τους. Νομίζω ότι το πάθος έκρινε το παιχνίδι. Προσπάθησαν σκληρά οι παίκτες της Τσιμπόνα και κυνήγησαν την κάθε μπάλα, αλλά εμείς δεν το είχαμε και δεν είχαμε υπομονή όταν γυρίσαμε το παιχνίδι στο τέλος".
"Έχουμε 11 νέους παίκτες και όλοι θέλουν να προσαρμοστούν γρήγορα, αλλά το ομαδικό παιχνίδι θέλει υπομονή. Είναι ένας μαραθώνιος και πρέπει να έχουμε υπομονή και αυτοσυγκέντρωση για να είμαστε καλοί στο τέλος. Ο Νίκολα είναι σπουδαίος χαρακτήρας και σπουδαίος παίκτης. Θα μας βοηθήσει πολύ", επισήμανε και στην συνέχεια τόνισε ότι "είμαστε νέα ομάδα κι επειδή όλοι περιμένουν γρήγορα αποτελέσματα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η Dream Team προσπάθησε πέντε χρόνια για να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο. Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Στο δεύτερο δεκάλεπτο κάναμε κάποια τρελά πράγματα, επιστρέψαμε αλλά σε κάποιες στιγμές δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση και δώσαμε την ευκαιρία στην Τσιμπόνα να πετύχει εύκολα καλάθια".

Θοδωρής Παπαλουκάς: "Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να μαθαίνουν απο αυτές τις ήττες, είτε είναι η πρώτη είτε η οποιαδήποτε. Εμείς πρέπει αφού θέλουμε να είμαστε μεγάλη ομάδα, να μάθουμε τα λάθη και να τα διορθώσουμε. Η Τσιμπόνα ήταν μέσα στο κλίμα του παιχνιδιού περισσότερο από μας, έπαιξε σκληρή άμυνα και κέρδισε δίκαια. Ο κόσμος ήταν αυτός που έπρεπε να είναι, ήταν τόσο δύσκολη έδρα όσο έπρεπε να είναι και μακάρι να βλέπαμε τέτοιο κόσμο και στα ελληνικά γήπεδα. Κοιτάμε μπροστά, αυτό έχουμε υποχρέωση να κάνουμε και πρέπει να ξαναδούμε τι μας πήγε λάθος και να το διορθώσουμε".

Βελιμίρ Περάσοβιτς: "Μεγάλη νίκη για την Τσιμπόνα ειδικά μετά τη χθεσινή νίκη της Αβελίνο. Παίξαμε σπουδαίο στο δεύτερο δεκάλεπτο χάρις στον Πρινς και τον Κους. Δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του και δεν ηρεμήσαμε ούτε μια στιγμή. Αν το κάναμε θα χαλάγαμε τα πάντα. Ξέραμε ότι αν δεν παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο θα μας τιμωρούσαν, κι αυτό κάναμε. Ο Κους το πρωί δεν έκανε προπόνηση και πριν το παιχνίδι ήταν συνεχώς με τους γιατρούς. Η καρδιά νίκησε τον τραυματισμό".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.