Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Έπεσε αμαχητί...στην ζούγκλα του ΟΑΚΑ!

Δυστυχώς εχθές σε ένα από τα χειρότερα βράδια του μπασκετικού Ολυμπιακού από τότε που ανέλαβε προπονητής ο Παναγιώτης Γιαννάκης ηττήθηκε από τον αιώνια αντίπαλο του στη ζούγκλα του ΟΑΚΑ, που σήμερα θα διαβάσουμε διθυραμβικά σχόλια για την ποιότητα των οπαδών που μετά τα αεροβόλα ανακάλυψαν το λέιζερ και στο μπάσκετ και θυμήθηκαν τις παλιές καλές συνήθειες με φωτοβολίδες και την ρίψη αντικειμένων στην ομάδα μας, με τον πίνακα του σκορ να σταματάει στο 86-69.

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παρατάσσεται για πρώτη φορά φέτος με την εξής πεντάδα: Παπαλουκά, Γκρίρ, Βασιλόπουλο, Μπουρούση, Σχορτσιανίτη. Στα πρώτα πέντε λεπτά το ματς ήταν καθαρά αναγνωριστικό και για τις δύο ομάδες μέχρι το 11-11. Κάπου εκεί άρχισαν και τα λάθη και από τον προπονητή μας αλλά και από τους παίκτες μας σε άμυνα και επίθεση. Παίζοντας ζώνη απέναντι σε μια ομάδα με πολύ καλούς σουτέρ ήταν η αρχή με τους παίκτες του λαγού να εκμεταλλεύονται αυτό το δώρο και να πυροβολούν με άνεση από την γραμμή των 6.25 και την διαφορά να εκτοξεύεται στο 17-11. Στην επίθεση η ομάδα έδειξε να κολλάει μην μπορώντας να βρει λύσεις από τους αστέρες της. Παρόλα αυτά καταφέραμε να μειώσουμε και η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 18-15.

Στην δεύτερη περίοδο πέρασε στο γήπεδο ο καλύτερος του Ολυμπιακού για το χθεσινό ματς, ο Γιοτάμ Χαλπερίν όπου με προσωπικό ρεσιτάλ που σκόραρε από όπου ήθελε ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά και μέχρι τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου το σκορ ήταν κοντά για τις δύο ομάδες. Κάπου εκεί ο καλύτερος παίκτης των αντιπάλων (Διαμαντίδης) άρχισε να χτυπάει και αυτός από την γραμμή των 6.25 και το σκορ ξέφυγε και από το 30-30 πήγε στο 41-30 και ο Ολυμπιακός συνέχισε να μην βρίσκει λύσεις στην επίθεση με τον αρχηγό του, Θοδωρή Παπαλουκά να μην είναι απλά ωσεί παρών στο παιχνίδι αλλά με τα τραγικά λάθη του να μην βοηθάει καθόλου την ομάδα του. Τελικά με ένα τρίποντο του Έρτσεγκ στο τέλος το σκορ του ημιχρόνου έκλεισε στο 43-35.

Μετά από μια απέλπιδα προσπάθεια να ισοσκελίσουμε την διαφορά στο σκορ με την έναρξη της τρίτης περιόδου (47-44), δεν ξαναμπήκαμε στο ματς. Δυστυχώς ο Παπαλουκάς στο χειρότερο του βράδυ φέτος, συνέχιζε να μην βοηθάει καθόλου δημιουργικά αλλά ούτε και οι υπόλοιποι παίκτες εκτός του εξωπραγματικού εχθές Χαλπερίν, με τον προπονητή μας να δείχνει ανήμπορος να ανακατέψει την τράπουλα και να δώσει λύσεις από τον πάγκο το τελικό σκορ της τρίτης περιόδου 63-52 φαντάζει λογικό.

Στην τέταρτη περίοδο τα πάντα είχαν κριθεί και η ήττα ήρθε αναπάντεχα με το σκορ να κλείνει στο 86-69.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-15, 43-35, 63-52, 86-69
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν 2, Σπανούλης 5, Μπατίστ 9, Φώτσης 7, Νίκολας 15, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 16, Πέκοβιτς 21, Γιασικεβίτσιους 8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 2, Πελεκάνος, Τσίλντρες 11, Βούισιτς 5, Μπουρούσης, Χαλπερίν, Γκριρ, Βασιλόπουλος, Σχορτσανίτης, Πρίντεζης, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς

Σχολιάστε τον αγώνα της ομάδας μας στο φόρουμ των thrylos-fans.net

Δηλώσεις Πρωταγωνιστών:

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Είναι εύκολο δει κανείς το παιχνίδι και να πει τι έφταιξε. Κάναμε παιδαριώδη λάθη και όταν το κάνεις αυτό κόντρα σε μια ομάδα με τις δυνατότητες του Παναθηναϊκού που επιπλέον παίζει στην έδρα της, είναι σίγουρο ότι θα σε τιμωρήσει».
«Θα μάθουμε, όμως, από τα λάθη μας και θα παρουσιαστούμε καλύτεροι. Όσο θα γνωρίζουμε αντιπάλους μας και θα αναγνωρίζουμε τα λάθη μας θα γινόμαστε καλύτεροι. Καμία ομάδα δεν τελειώνει κερδίζοντας ένα ματς τον Νοέμβριο. Οι παίκτες μου έχουν προσωπικότητα και υπομονή και πιστεύω ότι φτάσουμε εκεί που πιστεύουμε ότι μπορούμε».
«Ο Σοφοκλής είναι ένα παιδί που προσπαθεί να επανέλθει. Θέλει ακόμη πολλή δουλειά. Κάνει προσπάθεια και αυτό έδειξε σήμερα, όμως, δεν είναι ακόμη έτοιμος παίζει σε συνεχόμενο ρυθμό».
Γιοταμ Χαλπερίν: «Προφανώς δεν παίξαμε καλά απόψε. Κάναμε πολλά λάθη, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν κάνεις τόσα πολλά λάθη κόντρα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός, τα πληρώνεις. Θα έπρεπε να παίξουμε πιο επιθετικά, όμως, ήταν το πρώτο παιχνίδι μας με τον Παναθηναϊκό για φέτος και είμαι σίγουρος ότι θα μάθουμε από τα λάθη μας. Το αποψινό αποτέλεσμα δεν θα κρίνει το πρωτάθλημα, όμως, νιώθουμε άσχημα… Επιμένω, πάντως, ότι θα μάθουμε από τα λάθη μας και θα παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι στην συνέχεια».
Θοδωρής Παπαλουκάς: "Χαίρομαι για τη μεγάλη μου εμφάνιση, βοήθησα την ομάδα. Αλλά και για την υπέροχη ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ. Μετάνιωσα που δεν είχα έρθει νωρίτερα στην Ελλάδα, για να κινδυνεύω από μία φωτοβολίδα να χάσω το μάτι μου. Οχι ότι ηττηθήκαμε από αυτό, αλλά αν δεν ασχοληθούμε το συγκεκριμένο θέμα θα χάσουμε την ουσία.
Είναι ατμόσφαιρα που προάγει το άθλημα. Δεν πρέπει να στεκόμαστε σε αυτό το ματς, θα χάσουμε ουσία. Θα ήταν καλό να φύγουμε όλοι μαζί από γήπεδο, πρέπει να γίνει σε συνεννόηση. Οι παίκτες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Σε ό,τι αφορά σε όσα είπε ο κύριος Ομπράντροβιτς, όταν σου πετάνε αντικείμενα τι πρέπει να κάνεις;"
Τζος Τσίλντρες: "Αυτά που έκαναν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στην αρχή ήταν χαζά, αυτό δεν έπαιξε ρόλο στην απόδοσή μας. Δεν παίξαμε καλά. Αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να βάλει εύκολα καλάθια, πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα στην τακτική. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, κοιτάζουμε τη συνέχεια. Η ατμόσφαιρα ήταν περίπου όπως μου τα είχαν περιγράψει οι συμπαίκτες μου


Η ζούγκλα του ΟΑΚΑ:
Για άλλη μια φορά είδαμε να «διδάσκετε» ήθος στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός έκανε προετοιμασία υπό βροχή αντικειμένων, η παρουσίαση του τελείωσε στο όνομα του Παπαλουκά, με τόσο λέιζερ νόμιζες ότι ήσουν σε κλαμπ όπου τα φωτορυθμικα χτύπαγαν μόνο τους παίκτες του Ολυμπιακού στα μάτια την ώρα που εκτελούσαν βολές και όχι μόνο.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ύστερα από μισή ώρα διαλλείματος λόγω «μπόρας» και γενικώς ο αγώνας έγινε υπό «φυσιολογικές και ιδανικές συνθήκες» για να παιχτεί μπάσκετ και φαντάζομαι ότι ο κ. Ομπράντοβιτς πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος που είχε να πει ήταν ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν προκλητικοί για να δικαιολογήσει τα αίσχη των οπαδών τους! Όχι κ. Ομπράντοβιτς θα κάτσουμε να μας σημαδέψουν καλύτερα οι οπαδοί σας άλλη φορά…
Αλλά μυαλό δεν βάζετε και ξεχνάτε εύκολα περιστατικά του παρελθόντος (όπως π.χ. Αργυρόπουλος)…

Τέλος , ενδιαφέρον θα παρουσιάζει τι έχουν καταγράψει οι «επιστήμονες» στο φύλλο του αγώνα για αυτά τα αίσχη. Οι οποίοι «επιστήμονες» συνέχισαν καλά την δουλειά τους σε κάποιες φάσεις (τρικλοποδιά ΔΔ στον εαυτό του-φάουλ Τσίλντρες, φάουλ που δεν δόθηκαν και θα είχαν στείλει από νωρίς στον πάγκο κάποιους παίκτες του λαγού)

Κριτική Ομάδας:
Σε μια ήττα όπως η χθεσινή δεν φταίει μόνο ένας. Ευθύνες έχουν όλοι.
Πρώτος από όλους ο προπονητής κ. Παναγιώτης Γιαννάκης όπου έδειξε τρομερά απροετοίμαστος για να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο του. Δεν βοήθησε την ομάδα σε κανένα σημείο του αγώνα με τις επιλογές του και όταν έβλεπε την διαφορά στο 3ο και κρίσιμο δεκάλεπτο να ξεφεύγει δεν κάλεσε τάιμ-άουτ για να κόψει τον ρυθμό του αντιπάλου και να ξαναβάλει την ομάδα του στον αγώνα.
Από εκεί και πέρα κάποιοι παίκτες καλύτερα να μην κατέβαιναν στο γήπεδο εχτές. Με πρώτο από όλους τον αρχηγό Θοδωρή Παπαλουκά. Έδειξε ανήμπορος να προσφέρει στην επίθεση σε όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού και τα πολλά λάθη του οδήγησαν σε εύκολα καλάθια του αντιπάλου. Με τέτοιες εμφανίσεις φαντάζομαι ότι το ξέρει ο ίδιος καλύτερα δεν κερδίζονται τίτλοι.
Επίσης οι υπόλοιποι αστέρες δεν «εμφανίστηκαν» στο γήπεδο. Κάποιοι ξεκίνησαν με διάθεση να προσφέρουν κάποιοι άλλοι πάλι όχι. Βούισιτς, Τσίλντρες, Γκρίρ, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης, Πρίντεζης, Τεόντοσιτς, Έρτσεγκ δεν έδειξαν τίποτα από τα στοιχεία που τους κάνουν ξεχωριστούς ως μπασκετμπολίστες. Ειδικά από τα μεγάλα ονόματα που περίμενες να δώσουν λύση όταν κόλλαγε ο Ολυμπιακός κανείς δεν βγήκε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του εκτός από τον Ισραηλινό γκαρντ της ομάδας, Γιοτάμ Χαλπέριν!
Ο Γιοτάμ έκανε ένα πολύ μεστό παιχνίδι αγγίζοντας το τέλειο και σε κάποιο σημείο το ματς μπορούσε να χαρακτηριστεί Χαλπέριν εναντίον όλων. Τα στατιστικά του μιλάνε από μόνα τους…

HALPERIN :Χρόνος,25:02, Πόντοι:20, Βολές:2/2, Δίποντα:3/4, Τρίποντα: 4/4, Fl:1, On:4, RebD:2, RebO:1, Λάθη:2, Ασσίστ:1


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.