Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Τους έκοψε τον βήχα!

Κατέβηκαν στον Πειραιά για να "κλέψουν το διπλό" και να "τρελάνουν τον κόσμο". Όλη την εβδομάδα ακούγαμε για τους "11 καμικάζι που θα κουρσέψουν το λιμάνι". Ο νόμος του Καραισκάκη όμως είναι αμείλικτος. 2-0 με συνοπτικές διαδικασίες και χαίρετε. Όχι πως θα σας γίνει μάθημα, διότι τόσα χρόνια τα ίδα γραφικά αναμασάτε. Δεν πειράζει, κάποτε θα βάλετε μυαλό.

Στα του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά τον αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει τον σκοπό του, ο οποίος ήταν συγκεκριμένος: Καταστρέφουμε το παιχνίδι του αντιπάλου, εκνευρίζοντάς τον. Και πράγματι, στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες καθώς οι αντίπαλοι κάλυπταν σωστά τους χώρους και παράλληλα προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές, κέρδισαν το κόρνερ και ο Πατσατζόγλου απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μπακαγιόκο. Αυτή ίσως ήταν η μοναδική σοβαρή ευκαιρία του ΠΑΟΚ σε όλο τον αγώνα. Κάπου εκεί αρχίσαμε να ανεβαίνουμε, επιχειρώντας κυρίως επιθέσεις απο τα αριστερά, όπου ο Τζόλε απεδείκνυε πως ακόμη και στα 36 του θέλει 10 Λέτο στην καθισιά του. Και έτσι, πάνω στη στιγμή που όλοι σκεφτόμασταν "άλλο ένα χαμένο ημίχρονο", ο Τζόλε κάνει μία σέντρα διαβήτη για τον επερχόμενο Πατσατζόγλου και αυτός με πολύ όμορφο πλασέ στην κίνηση έγραψε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, αν και θα περιμέναμε ότι θα πέσει ο ρυθμός μας λόγω του 1-0, η ομάδα εμφανίστηκε ακόμη καλύτερη, χάνοντας ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει, παρ'ολα αυτά, ακόμη και μία αδράνειά μας θα μπορούσε να κοστίσει. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, αντίθετα, έπειτα από σέντρα του Ντομί, ο Ντιόγο με εξαιρετική κεφαλιά που κρέμασε τον Χαλκιά, έκανε το 2-0 και....σχόλασε τον γάμο. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν ομαλά και το 2-0 ήταν το τελικό σκορ.

Μερικα σχόλια για τον αγώνα:

-Για μένα, η σημερινή εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν η καλύτερή του στη φετινή σεζόν. Είδαμε έναν ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης της ομάδας, η οποία ήξερε πως να πάρει αυτό που θέλει. Τα νεκρά διαστήματα υπήρχαν, αλλά ήταν εμφανώς λιγότερα απ'ότι σε προηγούμενους αγώνες. Μετά απο πολύ καιρό, μπορώ να δώσω μπράβο στον Βαλβέρδε.

-ΜΠΡΑΒΟ Χρησταρα. Μία εμφάνιση από τα παλιά. Όχι τόσο για το γκολ, όσο για την εν γένει παρουσία σου. Έκοβες, μοίραζες σωστά τη μπάλα, κάλυπτες χώρους, με λίγα λόγια έκανες φοβερό παιχνίδι. Συνέχισε έτσι.

-Δεν μου κάνει εντύπωση που οι ΠΑΟΚτσηδες έχουν ήδη αναγάγει το ψυχάκι τον Γκαρσία σε λαικό ήρωα. Με κάτι τέτοιες "μαγκιές" φτιάχνονται. Να δω πότε θα φτιαχτούν και με καμία νίκη της ομάδας τους. Ξυδάκι για τα νευράκια Παμπλίτο.

-Πρωτοσέλιδο της MetroSport, της 16ης Νοεμβρίου 2008.


Το μενού μπορεί να είχε γάυρο, εσένα σου έπεσε βαρύς φιλλλαράκι. Όπως και τόσα χρόνια άλλωστε. Δεν πειράζει, όπως προείπα, κάποτε θα βάλετε μυαλό.

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Α. Παπαδόπουλος, Άντζας, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι (90+ Πάντος), Ντιόγκο, Κοβάτσεβιτς (66' Μπελούτσι)


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.