Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Nίκη βάλσαμο...Λε Μαν-Ολυμπιακός 93-98 (87-87 καν.διάρκεια)

Την ίδια ώρα που η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού μάδαγε τους αετούς της Λισσαβώνας η αντίστοιχη ομάδα μπάσκετ έδινε ενα κοπιαστικό όσο και κρίσιμο αγώνα για τη συνέχεια για το πρώτο όμιλο της ευρωλίγκας με τη γαλλική Λε Μαν.


Η ομάδα μας σοκαρισμένη από τη κακή εμφάνιση και την ήττα απο τον αιώνιο αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα παρουσιάστηκε όχι μόνο κακή αλλά κάκιστη.Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν τραγικό και μπορεί ο μπασκετικός Ολυμπιακός να συνηθίζει σε κακές αρxές φέτος στα παιχνίδια του αλλα στη Γαλλιά παρουσιάστηκε ακόμα χειρότερος από το αναμενόμενο.

Η άμυνα έμοιαζε με ελβετικό τυρί και έμπαζε από παντού,οι επιστροφές στην άμυνα ήταν αργές,η αντίδραση στο πικ εντ ρολ του αντιπάλου ήταν τραγική,τα ριμπάουντ έμοιαζαν με είδος πολυτελείας,η αργάνωση του παιχνιδιού στην επίθεση ήταν ανύπαρκτη και η αστοχία μοναδική.Σε αυτά προσθέστε και την εκπληκτική ευστοχία των παικτών της Λε Μαν από τη περιφέρεια,τα φοβερά αθλητικά προσόντα και τη ταχύτητα τους και θα έχετε μια πλήρη εικόνα για αυτό που διαδραματίστηκε στο πρώτο και δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα.Η ομάδα μας ήταν νωθρή και άνευρη και χωρίς όρεξη και οι μόνοι που έδειχναν να προσπαθούν ήταν ο Γκριρ και ο Παπαλουκάς που όμως φορτώθηκε γρήγορα με φαουλ και κρατήθηκε στο πάγκο για τη συνέχεια.Το σκορ δεκαλέπτου (29-19) δίνει και τη πλήρη εικόνα του αγώνα...

Στη συνέχεια η ομάδα προσπάθησε περισσότερο και έδειξε τουλάχιστον κάποια δείγματα θέλησης να ανατρέψει το σκηνικό και ο Ολυμπιακός να κατακτήσει ενα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα.Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο πιο ορεξάτος και πίεσε με το Σχορτσιανίτη για μια ακόμα φορά να δίνει λύσεις μέσα από τη ρακέτα και τον Λυν Γκριρ όπως πάντα ζεστό να παλέυει να μαζέψει ό,τι ήταν δυνατό επιθετικά σκοράρωντας απο τα 6.25.Δυστυχώς όμως τα σημάδια ανάκαμψης ήταν πρόσκαιρα και η Λε Μαν με τους Μπλούθενταλ και Σπένσερ να εκτελούν από παντού και το Μπατίστα να παλέυει και να προβληματίζει κάτω από το καλάθι του Ολυμπιακού συνέχισε να έχει το προβάδισμα και το ημίχρονο τελείωσε με το επιβλητικό και ντροπιαστικό για την ομάδα μας 52-41.

Τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο και ο Ολυμπιακός για να επιτύχει μια ακόμα νίκη θα έπρεπε να παλέψει πολύ και οι παίκτες του Ολυμπιακού να ιδρώσουν για να διατηρήσουν την ομάδα στη κορυφή του Α ομίλου της ευρωλίγκας. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Τσίλντρες που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν αόρατος παρέμεινε στο πάγκο της ομάδας και ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε κυρίως στους Χαλπερίν-Γκριρ-Μπουρούση και Βασιλόπουλο.Με τον πρώτο να δίνει λύσεις στην οργάνωση του παιχνιδιου,το δεύτερο να εκτελεί και να βοηθά οργανωτικά την ομάδα και τους Μπουρούση και Βασιλόπουλο να δίνουν μεγάλη ενέργεια στην άμυνα της ομάδας και τα ριμπάουντ τα πράγματα πήγαν καλύτερα και η ομάδα μας έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο όντας πίσω στο σκορ με 73-68 αλλά ο δρόμος παρέμενε μακρύς για την τελική επικράτηση.

Η ομάδα συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και 47΄πριν το τέλος ο Τσίλντρες ισοφάρισε με σουτ λίγο μέσα από τα 6.25.Μια εύστοχη βολή από τους παίκτες της Λεμάν και ένα χαμένο ριμπάουντ για την ομάδα μας έδωσαν την ευκαιρία στη Λε Μαν να σκοράρει ξανά με τρίποντο λίγο πριν τη λήξη και να φέρουν τη γαλλική ομάδα ξανά στη θέση του οδηγού με 87-85.Ο Λυν Γκριρ όμως ήταν και πάλι εκεί ...με δυο εύστοχες βολές λίγο πριν το τέλος του αγώνα ισοφάρισε το παιχνίδι και έστειλε οδήγησε τις δυο ομάδες στη παράταση..

Ο Ολυμπιακός με ανεβασμένη πλέον ψυχολογιά και με το βάρος της φανέλας πέρασε μπροστά και με τους Τσίλντρες(κάρφωμα μετά από ασσίστ του Παπαλουκά),Χαλπερίν και Μπουρούση,Βασιλόπουλο να σκοράρουν είτε με βολές είτε με καρφώματα πέρασε το μήνυμα οτι ο αγώνας του ανήκει. Η Λε Μαν προσπάθησε και στη συνέχεια να ανατρέψει το εις βάρος της σκηνικό κυρίως με το Μπλούθενταλ αλλά ήταν πλέον αργά...

Ο Ολυμπιακός κατάφερε μετά από μια κάκιστη εμφάνιση σε ένα πολύ σημαντικό αγώνα να αποδράσει με τη νίκη και μπορεί η συνέχεια να φαντάζει εξίσου δύσκολη και με τέτοιες εμφανίσεις το μέλλον να μην προδιαγράφεται λαμπρό,ωστόσο τέτοιες νίκες είναι που σκληραίνουν την ομάδα και της τονώνουν την αυτοπεποίθηση της για τη συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα: 29-19, 52-41, 73-68, 87-87, 93-98

Λε Μαν (Τζάκσον): Τσέις 16 (2), Σπένσερ 19 (4), Κοφί 10 (10ρ.), Ντιό 2 (6ασ.), Εντόι 6 (2), Μπατίστα 16, Μπαντιάνε 6, Μπλούθενταλ 18 (2).

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 5 (6ασ.), Πελεκάνος, Τσίλντρες 8, Βούιτσιτς 7, Μπουρούσης 13 (11ρ.), Χαλπερίν 15 (4ασ.), Γκριρ 26 (3/6δίπ., 5/5τρίπ., 5/6β., 4κλ., 3λ., 3ασ.), Βασιλόπουλος 6 (3κλ.), Πρίντεζης, Έρτσεγκ 10, Τεόντοσιτς, Σχορτσιανίτης 8

Δηλώσεις μετά το τέλος του ματς:

Παναγιώτης Γιαννάκης : "Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι για όσους το παρακολούθησαν. Η Λε Μαν έπαιξε καλύτερα από ποτέ στη φετινή σεζόν και είχε πολύ καλά ποσοστά από την περιφέρεια. Εμείς μπήκαμε στο γήπεδο επηρεασμένοι από την ήττα μας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεν είχαμε συγκέντρωση και δεν ανταποκριθήκαμε στο γρήγορο ρυθμό του παιχνιδιού. Αισθάνομαι καλά για τους παίκτες μου, γιατί είχαν πειθαρχεία στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να πάρουν μια νίκη, που ήταν... δεδομένη για τη Λε Μαν. Ήταν μια πολύ καλή νίκη για εμάς, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, γιατί αυτά τα ματς σε κάνουν πιο έμπειρο και πιο δυνατό"

Λιν Γκριρ: "Για μια ακόμη φορά ξεκινήσαμε άσχημα. Εκείνοι φαίνονταν πολύ γρήγοροι και εμείς πολύ αργοί. Ίσως αυτό να πρέπει να το ηχογραφήσουμε και να το βάζουμε ύστερα από κάθε ματς.Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά πρέπει να το βρούμε και να το διορθώσουμε. Μας πήρε πάνω από ένα ημίχρονο για να καταλάβουμε τι γίνεται στο ματς. Χρειάστηκε να κάνω περισσότερα πράγματα σήμερα, όπως και να παίξω ως πλέι μέικερ, γιατί ο Θοδωρής και ο Μίλος χρεώθηκαν με φάουλ και μαζί με τον Χαλπερίν έπρεπε να αναλάβουμε την οργάνωση του παιχνιδιού. Πρέπει να βελτιωθούμε τόσο στην άμυνα, όσο και την επίθεση. Όταν τρως 29 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και 52 στο ημίχρονο, κάτι δεν πάει καλά. Ωστόσο, αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει πολύ ψυχολογικά. Πρέπει να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε και να βρούμε τον τρόπο ώστε να βελτιωθούμε".

Σχολιάστε τον αγώνα της αγαπημένης μας ομάδας στο φόρουμ του thrylos-fans εδώ.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.