Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Γεωμετρία πέντε αστέρων!

Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του Θρύλου δεν περίμενε τέτοια νίκη και κυρίως τέτοια εμφάνιση απέναντι στην ιστορική Μπενφικα. Κάτι ο αποκλεισμός του καλοκαιριού, κάτι η ήττα στη Πόλη από τη Γαλατά, κάτι το όνομα και η δύναμη του αντιπάλου είχαν δημιουργήσει μια ατμοσφαίρα πίεσης για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι παίκτες μας όμως κατέβηκαν στο χορτάρι του Καραΐσκάκη και από το πρώτο δευτερόλεπτο έδειξαν ότι ήταν αποφασισμένοι να δώσουν απαντήσεις και να κλείσουν στόματα. Το πρώτο γκολ, στα 40 μόλις δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, φανέρωνε ξεκάθαρα τις προθέσεις της ομάδας. Μιας ομάδας που απέδωσε υπέροχο ποδόσφαιρο και κονιορτοποίησε την ιστορική αντίπαλο της, η οποία μόνο αμελητέο μέγεθος δεν είναι.

Είδαμε έναν Ολυμπιακό να παίζει ποδόσφαιρο που δεν μπορούμε να θυμηθούμε να έχει παίξει άλλη ομάδα τα τελευταία 20-30 χρόνια στην Ελλάδα. Και μην νομίζει κανείς ότι έχουμε παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό και την έκταση του σκορ. Και τη Λεβερκουζεν είχαμε κερδίσει 6-2, αλλά τέτοια μπάλα και ομαδική δουλειά μέσα στο χορτάρι δεν είχαμε δει. Στο παιχνίδι με τη Μπενφικα ΟΥΤΕ ΕΝΑ από τα πέντε τέρματα δεν μπήκε από προσωπική ενέργεια, ΟΥΤΕ ΕΝΑ δεν μπήκε από στημένη φάση (στο ματς με τη Λεβερκουζεν για παράδειγμα 3 γκολ είχαν μπει από τα στημένα). Τα τέρματα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τους Πορτογάλους ήταν όλα μα όλα δουλεμένα στο πινακακι του προπονητή και στο γήπεδο του Ρέντη. Αυτό το απόλυτα "γεωμετρικό" ποδόσφαιρο του προχθεσινού Ολυμπιακού ελπίζουμε να συνεχιστεί. Το είχαμε δει λίγο και στα παιχνίδια με το παοκ και τον Ηρακλή......πιστέψαμε ότι ίσως δεν ήταν τόσο ισχυροί οι αντίπαλοι γι' αυτό και η δική μας ομάδα φάνηκε σούπερ. Αλλά μετά και το ματς με τη Μπενφικα, πιστεύουμε ότι η ομάδα δουλεύει, προσπαθεί βελτιώνεται! Η σημαντικότερη παρακαταθήκη που έβαλε ο Ολυμπιακός τη Πέμπτη το βράδυ δεν ήταν η παρακαταθήκη πρόκρισης στον επόμενο γύρο του ΟΥΕΦΑ, αλλά η ελπίδα που έσπειρε μέσα μας για ένα καλύτερο αύριο. Για έναν Ολυμπιακό που θα παίζει πάνω απ' όλα όμορφο ποδόσφαιρο και όχι ποδόσφαιρο χαρακωμάτων και κατσαπλιαδων, όπως οι περισσότεροι αντίπαλοι του στην Ελλάδα.

Από εδώ και πέρα βέβαια να επικρατήσει ηρεμία και ψυχραιμία στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα, μπορεί να μην είναι η υπερομαδα, άλλα είναι καλή ομάδα και πρέπει όλοι να μείνουμε προσγειωμένοι. Να στηρίξουμε παίκτες και προπονητή γιατί φαίνεται ότι δουλεύουν, και αυτοί με τη σειρά τους να συνεχίσουν τη δουλειά και να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα.

Σχολιάστε το θρίαμβο επί της Μπενφικα στο φόρουμ των thrylos-fans!


Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Άντζας, Ντομί, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Γκαλέτι (59' Λέτο), Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι (76' Όσκαρ), Ντιόγκο (69' Κοβάτσεβιτς).

Μπενφίκα: Κιμ, Ρέγες, Περέιρα, Αμορίμ (59' Μπαλμπόα), Μπίνια, Νούνο Γκόμες (56' Ουρέτα), Νταβίντ Λουΐζ, Ριμπέιρο, Γεμπντά (76' Μάρτινς), Σίντνεϊ, Σουάζο.



Τα γκολ:



Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.