Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Τραγικός ο Ολυμπιακός, γλύτωσε το "έμφραγμα" στην εκπνοή!

Χάρη στον Γκριρ, ο τραγικός Ολυμπιακός γλύτωσε τα... "εμφράγματα" στο Μαρούσι, και κέρδισε με 81-82 την ομάδα των βορείων προαστίων, παραμένοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1. Ο Αμερικανός με μία βολή 2.4'' πριν το τέλος χάρισε τη νίκη στον Θρύλο, που ήταν πίσω στο σκορ σχεδόν για 39 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Μια φορά πήρε κεφάλι στο σκορ, και αυτή φάνηκε πως ήταν "χαριστική" για την ομάδα του Αμαρουσίου.

Το Μαρούσι μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και σε συνδυασμό με τα πολλά και αβίαστα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού στην τελική πάσα, αλλά και την αστοχία κάτω από το καλάθι, όπου δέσποζε ο εκπληκτικός σήμερα Γλυνιαδάκης (τελείωσε τον αγώνα με 6 τάπες!), οι γηπεδούχοι με σωστές επιλογές στην επίθεση πήραν γρήγορα μια διαφορά 12 πόντων (17-5) περίπου 3 λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου 10λεπτου. Η είσοδος των Παπαλουκά, Βούισιτς στο παρκέ ανέβασε την απόδοση των "ερυθρόλευκων", οι οποίοι ένα λεπτό' πριν τη λήξη της περιόδου μείωσαν στους 8 (25-17), ενώ με τη λήξη κατέβηκε ακόμη περισσότερο, στους εφτά(28-21).

Αποφασισμένος να δείξει ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο 10λεπτο και μέσα σε λίγα λεπτά μείωσε στους 3 πόντους (33-30), αλλά στο σημείο εκείνο οι "ερυθρόλευκοι" κόμπλαραν και μ΄ ένα σερί 6-0 το Μαρούσι ανέβασε ξανά το δείκτη του σκορ στο +9 (39-30). Η "απάντηση" των Πειραιωτών ήταν άμεση και η διαφορά έπεσε πάλι στους 3 βαθμούς (39-36). Παρά την πίεση των παικτών του Ολυμπιακού, το Μαρούσι κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα στο σκορ και να κλείσει το ημίχρονο στο +6 (50-44).

Την τρίτη περίοδο, το Μαρούσι έπαιξε με την ίδια καλή, σταθερή αμυντικά και επιθετικά απόδοση. Με τον Κις να οργανώνει και να εκτελεί, αλλά και τον Γλυνιαδάκη να κάνει τη ζημιά μέσα στη ρακέτα του Ολυμπιακού, η ομάδα του Μαρκόπουλου εκμεταλλεύτηκε τα μεγάλα κενά που παρουσίαζε σ΄ ένα ακόμη παιχνίδι η άμυνα του Ολυμπιακού και η διαφορά ανέβηκε στη μεγαλύτερη τιμή της (61-48) περίπου 5 λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου. Δύο διαδοχικά τρίποντα από τους Γκριρ, Πρίντεζη έδωσαν "ανάσα" στους "ερυθρόλευκους" που μείωσαν σε 63-54. Οι γηπεδούχοι, όμως, με πρωταγωνιστή τον Γλυνιαδάκη, κατάφεραν να κλείσουν την περίοδο στο +10 (70-60).

Με σερι 9-0 ο Ολυμπιακός μείωσε στο πόντο (70-69), αλλά με δύο διαδοχικά τρίποντα (Κις, Καϊμακόγλου) το Μαρούσι ξέφυγε ξανά με επτά (76-69) και το θρίλερ συνεχίστηκε. Τελικά, όλα κρίθηκαν με τη βολή του κορυφαίου παίκτη των Πειραιωτών στο ματς, Λιν Γκριρ, ο οποίος ευστόχησε στη μία και έχασε σκόπιμα τη δεύτερη. Στα τελευταία 2 δεύτερα το Μαρούσι επιχείρησε το σουτ με τον Στίβενσον, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι...

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 28-21, 50-44, 70-60, 81-82
ΜΑΡΟΥΣΙ (Σ. Μαρκόπουλος): Στίβενσον 4, Κις 17 (3), Χαραλαμπίδης 10 (1), Διαμαντόπουλος 14 (2), Μαυροειδής 2, Μαυροκεφαλίδης 13, Γλυνιαδάκης 11, Καϊμακόγλου 10 (2)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Γιαννάκης): Παπαλουκάς 10, Πελεκάνος 7 (1), Πρίντεζης 7 (1), Βούισιτς 4, Μπουρούσης 7, Χαλπερίν 5 (1), Γκριρ 24 (1), Ερτσεγκ 11 (2), Τεόντοσιτς 2, Σχορτσιανίτης 5.

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε νωθρά και το Μαρούσι δεν μας άφησε το περιθώριο να κρατηθούμε κοντά στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε υπομονή, πιέσαμε πολύ στην άμυνα και καταφέραμε να χάσει ο αντίπαλος την ευστοχία του. Ερχόμενοι από το Ισραήλ, στο πρώτο ημίχρονο ήταν σαν να... συνεχίζουμε να παίζουμε εκεί. Ευτυχώς δεν μας έπιασε πανικός. Θέλω να πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός, θα μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη σταθερότητα. Όλα τα παιχνίδια είναι ένα μάθημα για μας. Έχουμε φέρει στον Ολυμπιακό, παίκτες που μπορούνε να βοηθήσουν σε όλους τους τομείς. Μας έλειπαν δύο σημαντικά παιδιά που είχαν χρόνο συμμετοχής (σ.σ. Τσίλντρες, Βασιλόπουλος), αλλά βρήκαμε τις λύσεις. Δεν θα μπορούσα να είχα παράπονο από την προσπάθεια των παικτών μου στο δεύτερο ημίχρονο".

Σούλης Μαρκόπουλος: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη, αλλά και στην ομάδα μου. Το τελικό αποτέλεσμα μας αδικεί. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη, με πιο ξεκάθαρες επιλογές στο τέλος. Όταν το ματς κρίνεται στο ένα σουτ, σίγουρα παίζει ρόλο και η τύχη. Δεν πήραμε τα σφυρίγματα που θα θέλαμε να πάρουμε, χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία (σ.σ. θα λέγαμε πως αυτό είναι παράλογο που λέει γιατί ο Ολυμπιακός δικαιούται να έχει παράπονα από τη διαιτησία). Ο Χαραλαμπίδης πήγε με μεγάλη ταχύτητα στην τελευταία φάση πάνω στον Γκριρ, που έκανε έξυπνη προσποίηση και πήρε το φάουλ".

Λυν Γκριρ: "Δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερη άμυνα. Είμαι περήφανος γιατί στο τέλος παλέψαμε πολύ και καταφέραμε να πάρουμε μια πολύ σημαντική νίκη. Δεν έχω προπονηθεί ποτέ στο να χάνω βολές και για αυτό ήταν τόσο περίεργη η κατάληξη! Κάθε νίκη σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα και να προχωράς με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Συνεχίζουμε την προσπάθεια".

Ανδρέας Γλυνιαδάκης: "Χάσαμε στις λεπτομέρειες. Παίξαμε πολύ καλά από την αρχή αλλά στην τελευταία περίοδο χαλαρώσαμε χωρίς να πρέπει. Ο Ολυμπιακός έχει έμπειρους παίκτες, είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και το εκμεταλλεύτηκε. Αφήσαμε τον Ολυμπιακό να μπει στο παιχνίδι και πληρώσαμε το λάθος μας".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.