Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Τελικός με τον εκπροσωπο του "συνδικατου"!

Μονο εύκολο δεν ήταν το έργο του Ολυμπιακού στον αποψινό δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στο Πανιώνιο. Το παιχνίδι δεν ήταν δύσκολο μόνο επειδή αντίπαλος ήταν μια καλή και αξιόμαχη ομάδα αλλά κυρίως επειδή απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν το γνωστό σε όλους μας μπασκετικό συνδικάτο του εγκλήματος. Οι "εντεταλμένοι γκρίζοι λύκοι" του σάπιου συστήματος του Βασιλακοπουλου και του γεμάτου μπόχα πράσινου κατεστημένου, που αφού φρόντισαν χθες με το ζόρι να δώσουν τη πρόκριση στην αγαπημένη τους ομάδα, σήμερα βάλθηκαν να κόψουν το δρόμο του Ολυμπιακού προς το τελικό. Μια γελοία διαιτητική τριάδα που επί 40 λεπτά λάμβανε γελοίες και επικίνδυνες αποφάσεις.

Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα και με δεδομένες τις απουσίες της ομάδας (Τσιλντρες - Μπουρουσης) δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Θρύλος πήγε και πολύ άσχημα. Καταρχήν είχε τον έλεγχο και το προβάδισμα σε όλο το παιχνίδι, παρόλο που 1-2 φορές ο Πανιώνιος προηγήθηκε με την ελάχιστη διαφορά. Κατά δεύτερον, ο Θρύλος κατάφερε να κερδίσει (84-79) και τα καραγκιοζιλίκια του "συνδικάτου" και να πάρει τη νίκη-πρόκριση για το τελικό της 22ας Φεβρουαρίου.


Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με το Πανιώνιο να μην παραδίδει τα όπλα και να είναι εξαιρετικά μαχητικός και αποφασισμένος να παλέψει με νύχια και με δόντια για τη πρόκριση. Ο Ολυμπιακός όμως, κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήταν αρκετά δυνατός στην άμυνα και με πολυφωνία στην επίθεση κατάφερε να περάσει το "μπλόκο" των παικτών του Τριφουνοβιτς. Είναι χαρακτηριστικό ότι έπαιξαν και οι 12 παίκτες, οι περισσότεροι των οποίων είχαν καλή και ουσιαστική παρουσία. Δεν μπορούμε να κρίνουμε βεβαία τους Μιλοσεβιτς και Βουγιουκα που έπαιξαν ελάχιστα. Αρνητική εντύπωση μας έκανε ο Σοφοκλής Σχορτσιανιτης που δεν ήταν και στη καλύτερη κατάσταση απόψε.

Πλέον η ομάδα πηγαίνει στο τελικό της 22ας Φεβρουαρίου με την ελπίδα ότι το σάπιο μπασκετικό συνδικάτο του εγκλήματος δεν θα επιφέρει άλλη μια μαχαιριά στο σώμα του Ελληνικού μπάσκετ. Με την ελπίδα ότι όλοι αυτοί οι σάπιοι που "δολοφονούν" την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία των εγχώριων διοργανώσεων θα φροντίσουν έτσι ώστε για μια και μοναδική φορά τα τελευταία χρόνια θα παιχθεί το παιχνίδι στα ίσια.

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans!

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 41-35, 60-59, 84-79

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 6(2), Πελεκάνος 4, Βούισιτς 10, Μιλόσεβιτς, Χαλπερίν 7, Γκριρ 18(3), Βασιλόπουλος 10(1), Βουγιούκας, Σχορτσανίτης, Πρίντεζης 6, Ερτσεγκ 13(1), Τεόντοσιτς 10(1)

Πανιώνιος: Ξανθόπουλος 2, Τσβέτκοβιτς 5(1), Ζορόσκι 16, Γεωργαλής, Καλαμπόκης 9, Μάιλς 20, Ραϊτσεβιτς 5, Κένταλ, Γιαννούλης 4, Μπάξτερ 9, Ντικούδης 9.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.