Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Έτσι, δεν πάμε πουθενά...

Η αγωνιστική ανυπαρξία του Ολυμπιακού στις πρώτες τρεις περιόδους, στοίχισε στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι γνώρισαν ντροπιαστική ήττα στο Μιλάνο και μπήκαν με το... αριστερό στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας. Το σύνολο του Παναγιώτη Γιαννάκη, αφυπνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο και άγγιξε το διπλό, αλλά ηττήθηκε τελικά με 76-74 από την Αρμάνι Μιλάνο, στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης, και αντίκρισε την πρώτη ήττα στον 5ο όμιλο, που μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί μοιραία, στην προσπάθεια που κάνει ο Θρύλος για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Αναμφισβήτητα κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης (22π.), ο οποίος ειδικά στην τρίτη περίοδο έδειχνε να είναι ο μόνος παίκτης στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού που πίστευε στην ανατροπή. Θετικό ήταν το ντεμπούτο του Τζανέρο Πάργκο στην ήττα της ομάδας του Γιαννάκη, που ίσως να είχε φύγει με το διπλό από το Μιλάνο αν οι διαιτητές έκλειναν τα μάτια στην τελευταία φάση του αγώνα και σφύριζαν το... "φάουλ" πάνω στον Γκριρ.

Με έναν κάκιστο Ολυμπιακό να μην αποδίδει στην άμυνα και τους Ιταλούς να κυριαρχούν στα ριμπάουντ οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι δεν είχαν την απαραίτητη ψυχραιμία, βρέθηκαν από τα πρώτα λεπτά να ακολουθούν στο σκορ, ενώ στα μισά της τρίτης περιόδου η διαφορά πήρε τη μέγιστη τιμή της (+16, 61-45), για να μπουν οι δύο ομάδες στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να «μαζεύει» κάπως τα πράγματα, χάρη στην επιμονή του Πρίντεζη (-9, 62-53) αλλά και το πάθος του αρχηγού, Θοδωρή Παπαλουκά.

Με τον «ερυθρόλευκο» φόργουορντ να αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση στην επίθεση, τον Παπαλουκά να δίνει το σύνθημα κυρίως στην άμυνα και τον νεοαποκτηθέντα, Τζανέρο Πάργκο, να δίνει λύσεις, παρά το γεγονός ότι είχε «βγάλει» μόλις μία προπόνηση, ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στην τελευταία περίοδο. Μάλιστα με επιμέρους σκορ 11-3, το οποίο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Αμερικανού γκαρντ, η διαφορά έπεσε στο -1 (65-64, στο 35'). Ωστόσο, ο Χολ, ο οποίος αποδείχθηκε «δήμιος» του Ολυμπιακού, έδωσε ανάσα στην ομάδα του με δύο διαδοχικά τρίποντα και στο 38' «έγραψε» το 71-66. Με τη φροντ λάιν του Θρύλου να αποδίδει (στην ουσία με τον Πρίντεζη) η διαφορά μειώθηκε και πάλι (71-70), αλλά ο Χολ ήταν και πάλι εκεί (73-70).

Ο Παπαλουκάς κράτησε «ζωντανό» τον Ολυμπιακό (73-72) και στα 22'' ο Σόου από τη γραμμή των ελευθέρων βολών διαμόρφωσε το 75-72 (σημείωσε 5/5 βολές στον χθεσινό αγώνα, έχοντας 60% ποσοστό στην Ευρωλίγκα μέχρι τώρα!!!). Ο Γκριρ από το ίδιο σημείο μείωσε 13'' πριν τη λήξη σε 75-74, αλλά το φάουλ που ζήταγε ο Γιαννάκης άργησε να έρθει. Ο Τόμας αστόχησε στη 1 βολή (76-74), ο Γκριρ έχασε τον έλεγχο της μπάλας, οι διαιτητές δεν σφύριξαν τίποτα, και με τον Αμερικανό πεσμένο στο παρκέ ο Ολυμπιακός αντίκρισε την πρώτη ήττα του στη φάση των «16».

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 42-32, 62-53, 76-74

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Πιέρο Μπούκι): Πράις 5 (1), Χολ 13 (3), Σόου 9, Βιτάλι 15 (3), Τόμας 14 (3), Ρόκα 5, Κατελίνας, Σανγκκάριε, Χόκινς 15 (3).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Πάργκο 5 (1), Παπαλουκάς 7, Πελεκάνος 5 (1), Βούισιτς 10, Μπουρούσης 4, Χαλπερίν 7, Γκριρ 6, Βασιλόπουλος 2, Πρίντεζης 22, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς, Σχορτσιανίτης 4.

Γιαννάκης: "Δεν ξεκινήσαμε όπως θέλαμε στο top 16, αλλά κρατάμε ότι δείξαμε μεγάλη θέληση να γυρίσουμε το ματς στο τέλος. Ήταν ένα αρκετά επιθετικό παιχνίδι και εμείς ξεκινήσαμε με νευρικότητα και κάναμε πολλά λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο οι αριθμοί και το σύστημα αξιολόγησης δείχνουν ότι ήμασταν καλύτεροι, αλλά χάσαμε...".

Χαλπερίν: "Δεν ξέρω αν έγινε φάουλ πάνω στον Λιν. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι είχαμε την ευκαιρία και δεν την εκμεταλλευτήκαμε. Η Αρμάνι νίκησε δίκαια, είχε το προβάδισμα σε όλο το ματς και παρότι γυρίσαμε το παιχνίδι, στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Ο Τζος είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας, αλλά το ότι έλειπε δεν αποτελεί δικαιολογία για την ήττα. O Πάργκο, είναι μόλις δύο μέρες μαζί μας. Ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί, αλλά μπορεί να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό".

Πρίντεζης: "Κάναμε ένα δώρο στην Αρμάνι, ήμασταν κακοί στα πρώτα 25 λεπτά και παρότι γυρίσαμε το ματς, αυτό δεν ήταν αρκετό. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ, κάναμε πολλά λάθη και το πληρώσαμε. Μας έλειψε η συγκέντρωση στην επίθεση".

Μπούκι: "Δεν καταφέραμε να περάσουμε την μπάλα κοντά στο καλάθι, αλλά ευτυχώς μπήκαν τα τρίποντα. Στο παρκέ παίζουν οι παίκτες και όχι τα συμβόλαια. Η άμυνα του Παπαλουκά ήταν καθοριστική και μας αποδιοργάνωσε, αλλά ο Χολ παρότι ήταν γενικά σε κακή μέρα, έβαλε κρίσιμα τρίποντα".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.