Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Νίκη πρόκρισης!!!!

Άρθρο του Everick-7

Η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού πραγματοποιώντας μεγαλειώδη εμφάνιση σημείωσε σημαντική εκτός έδρας νίκης στο Κότορ επί της τοπικής Πρίμορατς με 9-7. Οι πολίστες του Βαγγέλη Πάτερου αν και βρέθηκαν πίσω με 1-0 στην αρχή του αγώνα ξεπέρασαν γρήγορα τον αρχικό αιφνιδιασμό των αντιπάλων τους και με καλές επιλογές στην επίθεση και γρανιτένια άμυνα πέρασαν μπροστά (3-4) στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Η συνέχεια ήταν πολύ καλύτερη στα δύο επόμενα οκτάλεπτα καθώς οι νταμπλούχοι Ελλάδας διατήρησαν σημαντικό προβάδισμα με (4-6) και (6-9).

Παρά τις προσπάθειες των Μαυροβούνιων να μπουν στο παιχνίδι στο τελευταίο πεντάλεπτο του παιχνιδιού οι πολίστες του ΟΣΦΠ διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με την συνδρομή του τερματοφύλακα Δεληγιάννη που απέκρουσε και πέναλτι στο τέλος έφτασαν στην τεράστια από κάθε άποψη νίκη με 7-9. Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι της Πρίμορατς πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό βρίσκονταν με 2/2 νίκες στην κορυφή του δευτέρου ομίλου της Ευρωλίγκας. Ωστόσο μετά την εντός έδρας ήττα υποχώρησαν στην δεύτερη θέση. Παρά την καυτή έδρα ΄στο Κότορ αξίζει να αναφερθεί ότι βρέθηκαν και 30 Σέρβοι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα που στήριξαν την ομάδα μας και στο τέλος του αγώνα πανηγύρισαν με καπνογόνα την νίκη του Ολυμπιακού.

Αμέσως μετά, περιχαρής ο Βαγγέλης Πάτερος, ανέφερε. "Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη σε μία πολύ δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Παίξαμε όπως ακριβώς το είχαμε σχεδιάσει. Πειθαρχημένα και με πάθος στην άμυνα. Δεν αποφύγαμε βέβαια κάποια λάθη αλλά το σημαντικό είναι ότι πήραμε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια να προκριθούμε στους 8 και στη συνέχεια στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα".

Από τη μεριά του ο αρχηγός μας Θοδωρής Χατζηθεοδώρου είπε πως για πρώτη φορά φέτος, ο Ολυμπιακός έπαιξε ως Ολυμπιακός. "Για πρώτη φορά φέτος παίξαμε ως Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να πάρουμε τρεις βαθμούς στην έδρα της πιο δύσκολης αντιπάλου που έχουμε στον όμιλο. Όταν παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας δεν φοβόμαστε τίποτα και δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι παραμένουμε η μοναδική αήττητη ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν μένουμε πάντως στη σημερινή νίκη καθώς δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα αν δεν νικήσουμε στα δύο επόμενα παιχνίδια που έχουμε στην έδρα μας, με την Πρίμορατς και τη Σίμπενικ".

Τέλος, ο πορτιέρο μας Νίκος Δεληγιάννης, κατέληξε. "Δεν θέλω να σταθώ στη δική μου εμφάνιση καθώς πάνω απ όλα σημασία έχει η ομάδα. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα η οποία έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Δεν είναι η πρώτη φορά που νικάμε σε μία δύσκολη ευρωπαϊκή έδρα και δεν θα είναι η τελευταία".

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 1-2, 2-3, 1-0

Πρίμορατς: Ράντιτς, Μπρούλιαν 2, Γιάνοβιτς 1, Πέτροβιτς, Στάινμετς, Ζάτοβιτς 1, Ντράσκοβιτς, Πάσκοβιτς 3, Παύλοβιτς, Σούσκοβιτς, Σέτκα, Μίλιτς
Ολυμπιακός: Δεληγιάννης, Μυλωνάκης, Κόχειλας, Δελακάς, Χατζηθεοδώρου 2, Πέτκοβιτς, Αφρουδάκης Χ. 2, Νίκιτς 1, Ντόσκας 3, Αφρουδάκης Γ. 1, Κομάντινα, Σχίζας, Φλώρος

* Αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Γιάννης Συγγελίδης επικοινώνησε με τους επικεφαλείς της αποστολής και τον προπονητή μας, τους οποίους συνεχάρη για τη σπουδαία νίκη και ζήτησε να μεταφερθούν τα συγχαρητήριά του και στους πολίστες μας.

H βαθμολογία (σε τρεις αγώνες)
1. Ολυμπιακός 7 (28-23)
2. Πρίμορατς Κότορ 6 (33-24)
3. Σίμπενικ 4 (23-29)
4. Μπρέσια 0 (23-31)

Οι επόμενοι αγώνες της ομάδας στην Ευρωλίγκα:
7/2 Ολυμπιακός-Πρίμορατς Κότορ
25/2 Ολυμπιακός-Σίμπενικ
21/3 Μπρέσια-Ολυμπιακός


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.