Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

"Διπλό" πρώτης θέσης, στο Αλεξάνδρειο

Με τον Χαλπερίν να ευστοχεί από παντού και τους Βούισιτς, Πρίντεζη, Γκριρ να δίνουν πολύτιμες βοήθειες στον πρώτο, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Αλεξάνδρειο, υποχρέωσε τον Αρη στην πρώτη εντός έδρας ήττα του στην Α1 φέτος και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι «ερυθρόλευκοι», πέτυχαν ένα πολύ σημαντικό "διπλό" σε μια από τις σκληρότερες έδρες της Α1, που μπορεί να αποδειχτεί "χρυσάφι" στο κυνήγι της πρώτης θέσης για την κανονική διάρκεια της σεζόν.

Οι δύο ομάδες έδωσαν ρεσιτάλ ευστοχίας στο πρώτο δεκάλεπτο από τα 6,25 (5/8 τρίποντα ο Άρης και 4/5 τρίποντα ο Ολυμπιακός), με τον Μάρσαλ να αποτελεί τον μοναδικό «μπόμπερ» του Άρη από τη γραμμή του τριπόντου (5/7). Ωστόσο, ο Ολυμπιακός χάρη στη δουλειά των ψηλών του τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στην κυριαρχία τους στα ριμπάουντ κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +5 (27-22).

Στη δεύτερη, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν την ολιγωρία τους, κυρίως στην άμυνα, ενώ υπέπεσαν και σε διαδοχικά λάθη. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός, ο οποίος «εγκλωβίστηκε» στην αντίπαλη άμυνα ζώνης και δέχθηκε ένα σερί 13-0 στις αρχές του δεκαλέπτου, βρέθηκε στο 26' να χάνει με -8 πόντους (35-27), ενώ σε κανένα σημείο μέχρι το ημίχρονο δεν απείλησε τους γηπεδούχους. Οι Θεσσαλονικείς με κορυφαίο στην επίθεση τον Μάρσαλ, που είχε φτάσει τους 17 πόντους, πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +7 (46-39), χάρη σε τρίποντο του Κλαρκ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Στην τρίτη περίοδο Χαλπερίν και Πρίντεζης πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε στην άμυνα, κυριάρχησε στα ριμπάουντ και ένα εντυπωσιακό σερί 17-0 τον έφερε και πάλι σε θέση οδηγού με 56-49 (26'). Η έλλειψη διάρκειας όμως έκανε και πάλι την εμφάνιση της στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Ηλιάδης (καλάθι και φάουλ) και Τσαλδάρης από τα 6.25 τιμώρησαν την ολιγωρία στην άμυνα του Ολυμπιακού και οι Θεσσαλονικείς μπήκαν στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο στο +1 (62-61).

Στον επίλογο του αγώνα, η καταλυτική παρουσία του Βασιλόπουλου στην άμυνα είχε ως αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να ανακτήσουν το προβάδισμα και να οδεύουν προς τη νίκη. Ο εξαιρετικός απόψε Σον Μάρσαλ μείωσε από τα 6,25 σε 70-72 λίγο πριν τη λήξη, αλλά ο Γκριρ «σφράγισε» τη νίκη για το Ολυμπιακό περίπου στα 40'', όταν με καλάθι και φάουλ (ευστόχησε στη βολή) διαμόρφωσε το 75-70. Οι «ερυθρόλευκοι» με προσοχή στον υπολειπόμενο χρόνο κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με 77-73 και να πανηγυρίσουν το 6ο εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα.

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.net!


Τα δεκάλεπτα: 22-27, 46-39, 62-61, 73-77
ΑΡΗΣ (Αντρέα Ματσόν): Κλαρκ 3 (1), Μάρσαλ 20 (6), Τσαλδάρης 4 (1), Νέλσον 12 (2), Σέκουλιτς 5, Αργυρόπουλος 5, Ηλιάδης 15, Γκάβελ, Σκορδίλης 2, Αγαδάκος 4, Μπάρλος 3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 3, Πελεκάνος, Πρίντεζης 18 (1), Βούισιτς 17, Μπουρούσης 2, Χαλπερίν 19 (3), Γκριρ 10 (1), Ερτσεγκ 6 (2), Βασιλόπουλος 2, Τεόντοσιτς, Σχορτσιανίτης.

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Θεωρώ ότι έγινε ένα πολύ καλό ματς. Ο κόσμος νομίζω ότι το ευχαριστήθηκε με την διάθεση που έδειξαν οι παίκτες. Εμείς μπήκαμε δυνατά αν και ξέραμε ότι ο Άρης με τους παίκτες που διαθέτει μπορεί να μεταμορφώνεται στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε καλή συμπεριφορά επιθετικά όχι αμυντικά με αποτέλεσμα να βρει ρυθμό και να πάρει διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Στο τρίτο δεκάλεπτο ελέγξαμε αμυντικά το παιχνίδι, είχαμε καλύτερη συμπεριφορά με το παιχνίδι να κρίθηκε στην ψυχραιμία που δείξαμε στο τέλος. Συγχαρητήρια στα παιδιά που έδειξαν ψυχραιμία και για τη νίκη του σε αυτή την έδρα και απέναντι σε μία ομάδα που έβγαλε αρκετή ενέργεια.

Χάσαμε την μπάλα πατώντας άουτ μόνοι μας και για να δινόταν η μπάλα από την σέντρα και όχι κάτω από το καλάθι μας και για να μην διακινδυνεύαμε εύκολα την μπάλα να κάνουμε λάθος αφού στα 10'' μπορούν να γίνουν πάρα πολλά.

Περαστικά στον Τζος. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο για να κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια να γίνει γρήγορα καλά και το ελπίζουμε. Από εκεί και πέρα αν βρούμε κάτι που θα μας βοηθήσει στην εξέλιξη της ομάδας και στον τρόπο που σκεφτόμαστε θα κινηθούμε, ωστόσο αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι".

Τα παιδιά παίζουν έχουν μία νευρικότητα. Είχε μία καλή απόφαση σε μία δύσκολη πάσα" και κατέληξε: "Μια μπάλα που θα μπορούσε να την δώσει σε αντίπαλα χέρια δεν το έκανε με την επόμενη επίθεση να έπρεπε να γίνει με διαφορετικό τρόπο".

Αντρέα Ματσόν: "Γνωρίζαμε ότι θα έπρεπε να ήμασταν τέλειοι σήμερα για να κερδίσουμε. Και όπως είπα και στους παίκτες μου πριν στα αποδυτήρια με 8 λάθη στην τρίτη περίοδο είναι δύσκολο να τον κερδίσεις όπως και αν σουτάρεις 1/11 τρίποντα στην τελευταία περίοδο δεν μπορείς να κερδίσεις. Οι παίκτες προσπάθησαν και δείξανε ότι μπορούν να παίξουν απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αλλά όπως ξέρουμε παιχνίδια σαν αυτά είναι παιχνίδια μυαλού και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για 41' και όχι για 40' για να κερδίσεις. Αυτός όμως είναι ο τρόπος που θα πρέπει για να κερδίσουμε. Αν κλαις μετά από μία ήττα είναι καλό. Καταλαβαίνω ότι ήταν στεναχωρημένος ο Λάζαρος, αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε για να δούμε το επόμενο παιχνίδι".

Νίκολα Βούιτσιτς: "Το να κερδίσεις τον Άρη στην έδρα του δεν είναι καθόλου εύκολο και για μας ήταν πολύ σημαντικ΄9ο να τα καταφέρουμε. Παίξαμε σκληρά και πολύ έξυπνα. Αυτό το παιχνίδι και η νίκη μας ήταν ένα μικρό δώρο για τον πρόεδρό μας τον κ. Αγγελόπουλο και του ευχόμαστε όλοι στην ομάδα χρόνια πολλά. Νιώθω καλά από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι τώρα ήρθε η ώρα να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και αυτό κάνουμε".

Σον Μάρσαλ: "Παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο έτσι ακριβώς όπως επιζητούσαμε και ο τρόπος με τον οποίο επιστρέψαμε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αυτός που επιζητούσαμε. Δεν υπάρχει τρόπος να κερδίσεις μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός με οχτώ λάθη στην τρίτη περίοδο. Από πλευράς μας θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε αλλά οι αντίπαλοί μας κατάφεραν να πάρουν την νίκη. Δεν νιώθω ότι έχω να δώσω απαντήσεις σε κανέναν απολύτως. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να παίζω μπάσκετ και αυτό κάνω".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.