Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Άνετος και πρώτος!

Με ανανεωμένη διάθεση και χωρίς καμία όρεξη να πάει ανεκμετάλλευτο το Σαββατιάτικο δώρο του Αμαρουσίου, ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο παρκέ του ΣΕΦ και συνέτριψε την ομάδα του Αιγάλεω. Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η ομάδα δεν περνάει και την καλύτερη περίοδο της, όμως χθες σε αντίθεση με το παιχνίδι απέναντι στη Λε Μαν η όρεξη των παικτών για μπάσκετ ήταν κάτι παραπάνω από προφανής. Αν και η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν ήταν μεγάλη, για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι οι παίκτες έδειχναν ότι δεν κάνουν αγγαρεία και έκαναν το χρέος προσφέροντας και όμορφο μπάσκετ.

Ένα παιχνίδι που τελειώνει με τέτοια διαφορά (106-61) δεν προσφέρεται για υψηλή κριτική και τεχνική ανάλυση. Ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός από το ξεκίνημα του αγώνα και επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του σε άμυνα και επίθεση. Η ομάδα πίεζε ασφυκτικά τον αντίπαλο με αποτέλεσμα το Αιγάλεω να υποπέσει σε 30 συνολικά λάθη. Στην επίθεση η μπάλα γύριζε υπομονετικά και στις περισσότερες των περιπτώσεων τα σουτ γίνονταν κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το πιο ευχάριστο από το χθεσινό παιχνίδι ήταν η παρουσία ορισμένων παικτών που γενικά δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής όπως οι Πελεκάνος και Βουγιουκας που ήταν αρκετά καλοί χθες. Ενώ ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε και στο Κώστα Σλουκα που χθες ήταν εξαιρετικός και έδειξε ένα μικρο δείγμα του μεγάλου ταλέντου του. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι.

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans!

Τα δεκάλεπτα: 29-14, 50-28, 76-48, 106-61

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 15 (2), Πελεκάνος 7 (1), Πρίντεζης 16, Βούισιτς 10, Έρτσεγκ 13 (3), Μπουρούσης 16 (1), Χαλπερίν 2, Γκριρ 3 (1), Σλούκας 9 (1), Βασιλόπουλος 11 (3), Βουγιούκας 4, Σχορτσιανίτης

Aιγάλεω (Νίκου): Αγγελόπουλος Δ., Τέιλορ 9 (1), Κουπίδης 6 (2), Σούλης 5 (1), ΜακΓκράθ 7 (1), Μαγκουνής 11 (1), Αγγελόπουλος Ν. 2, Καλλινικίδης 6, Γκρουνχέιντ 8 (1), Γκιζογιάννης 7.


Δηλώσεις (πηγη: sport-24.gr)

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέφερε: "Νομίζω ότι είχαμε συγκέντρωση. Δείξαμε σεβασμό που ξέραμε ότι κάνει προσπάθεια. Θέλαμε από την αρχή να έχουμε καλό ρυθμό και υπομονή. Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα. Θεωρώ ότι μετά από δύσκολες προπονήσεις κυρίως πνευματικές τι δύο τελευταίες ημέρες κατορθώσαμε να αντιδράσουμε σωστά και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε να μας δει.

Η ομάδα του Ολυμπιακού έχει νέα παιδιά και προσπαθούμε να φτάσουμε στην κορυφή. Ο μεγαλύτερος μας αντίπαλος είναι ο εαυτός μας και το μυαλό". Όσο για ενδεχόμενη προσθήκη ενόψει του Τοp 16 σε περίπτωση που καθυστερήσει η επιστροφή του Τσίλντρες, ο τεχνικός του Ολυμπιακού απάντησε: "Εμείς θέλουμε να έχουμε μια ομάδα που θα φτάσει στην κορυφή και θα παραμείνει. Δεν θέλουμε να κάνει μία πρόσκαιρη νίκη. Το μυαλό είναι ένας αντίπαλος που θέλει δουλειά.

Αναφορικά με τον Μίλος Τεόντοσιτς που έμεινε εκτός δωδεκάδας σχολίασε "Έχουμε παιδιά που θέλουμε να τα βελτιώσουμε και κάποιες στιγμές θα μένει κάποιος παίκτης έξω. Ο στόχος είναι τα παιδιά να παίζουν περισσότερες από μία θέσεις για να έχει περισσότερα σχήματα και λύσεις η ομάδα".

Ο Κώστας Σλούκας από την πλευρά του είπε: "Θέλουμε να μπούμε από την αρχή δυνατά. Παίξαμε σε αρκετά σημεία ωραίο μπάσκετ και κερδίσαμε δίκαια. Δεν κάνω τίποτα παραπάνω από το να προσπαθώ. Ευχαριστώ τον κόουτς μου έδωσε την ευκαιρία".

Στην αντίπερα όχθη ο Θωμάς Νίκου σχολίασε: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και ειδικά όταν αγωνιζόμαστε χωρίς κάποιους παίκτες. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο Πάτερσον συντηρείται εδώ και καιρό, ωστόσο έχει τραυματισμούς. Πρέπει να το ξεπεράσει αυτό η ομάδα. Υπάρχει ένας παίκτης που βρίσκεται εδώ (σ.σ. Χάρντιν) για να τον αντικαταστήσει".

Ο Βασίλης Σούλης ανέφερε: "Η διαφορά στόχων και δυναμικότητας είναι μεγάλη. Η εικόνα μας αδικεί γιατι δουλεύουμε σκληρά. Παίζαμε με ένα πλέι μέικερ. Αυτό το παιχνίδι ανήκει στην ιστορία. Έχουμε δύο παιχνίδια με Μαρούσι και Άρη και αυτά θέλουμε να κερδίσουμε για έχουμε ελπίδες παραμονής. Εύχομαι στον Ολυμπιακό καλή επιτυχία και να πετύχει τους στόχους του.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.