Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Εκεί εκεί στη Β' Εθνική!!!

Ο Ολυμπιακός έστω και δύσκολα κατάφερε να επικρατήσει για δεύτερη φορά του ΟΦΗ σε διάστημα λίγων ημερών. Αυτή τη φορά στα πλαίσια του πρωταθλήματος κέρδισαν του Κρητικούς με 2-1 και έκαναν άλλο ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδος. Ένα τίτλο που δεν θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν οι σημερινοί τους αντίπαλοι τη νέα χρονιά, αφού με τη βοήθεια του Ολυμπιακού έκαναν ακόμα ένα βήμα προς τον υποβιβασμό.

Και επειδή σήμερα οι πολυμετοχικοί έπαιζαν με το καμάρι της Κρήτης οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν προβάδισμα 12 βαθμών από τους πράσινους και δεν έχει γίνει ακόμα το ντέρμπυ στο Καραΐσκάκη Δεν βλέπω λοιπόν πως μπορεί να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα αν ο Ολυμπιακός δεν αυτοκτονήσει Γι αυτό ας σοβαρευτούν όλοι μέσα στην ομάδα και να καθαρίσουν τον τίτλο όσο πιο γρήγορα μπορούν για να κάνουμε πλάκα στη συνέχεια. Να δούμε με ενδιαφέρον και τα πλέι οφ των αιώνια δευτεροτρίτων.

Ας δούμε όμως τι έγινε στο σημερινό παιχνίδι που άλλα περιμέναμε και άλλα είδαμε. Θέλαμε πολλά γκολ και θέαμα που για διάφορους λόγους δεν μπορέσαμε να δούμε. Ένας λόγος είναι πως ο Βαλβέρδε ξεκίνησε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι την ομάδα του με 10 παίχτες. Έστω κι έτσι ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και θέλησε να το καθαρίσει από πολύ νωρίς. Ευτύχισε να προηγηθεί στο 7ο λεπτό μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Λέτο, ο οποίος βρήκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας τον Ντιόγκο. Ο νεαρός Βραζιλιάνος με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του κι έστειλε το μήνυμα για το τι θα ακολουθούσε. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και να χάνει ευκαιρίες, αφού όποτε ήθελαν οι πάιχτες του έκοβαν βόλτες στην αντίπαλη περιοχή.

Τελικά το ημίχρονο τελείωσε με το φτωχό 1-0, μιας και ο Ντιόγκο δεν κατάφερε να ευστοχήσει από τα 11 βήματα σε παράβαση που κέρδισε ο ίδιος. Τι γίνεται φέτος με την υπόθεση πέναλτυ; Μετά το Τζόρτζεβιτς το χάος; Δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος που να χτυπάει τα πέναλτυ; Θα φτάσουμε κάποια στιγμή που θα μας στοιχίσει ένα χαμένο πέναλτυ και τότε θα χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο. Τουλάχιστον τον επιθετικό που ψάχνουμε, ο οποίος πρέπει να είναι καλός, να βάζει γκολ, να είναι και φτηνός...ας κοιτάξουν στα προσόντα που θέλουν να διαθέτει, να ξέρει να χτυπάει και πέναλτυ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ χαλαρά και προσπάθησαν απλά να έχουν την κατοχή της μπάλας. Έτσι όταν παίζεις με τη φωτιά και δεν κλειδώνεις το παιχνίδι κάποια στιγμή θα το πληρώσεις. Ο ΟΦΗ κατάφερε να βάλει και γκολ, γιατί όλοι νομίζαμε πως είχε έρθει μόνο για να παίξει ξύλο στον Πειραιά. Απολαύσαμε δολοφονικά τάκλιν τα οποία τιμωρήθηκαν μόνο με κίτρινες κάρτες, άλλα οι παίχτες μας πλέον μάλλον το έχουν συνηθήσει. Ευτυχώς που ο Βαλβέρδε θυμήθηκε να βάλει και 11ο παίχτη (Γκαλέτι) στο γήπεδο και ο Ολυμπιακός χάρη στην κλάση του Αργεντινού κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο Αργεντινός μπήκε στο 63ο λεπτό και στο 67ο σημείωσε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του.

Όπως καταλαβαίνετε φίλοι μου αν δεν παίζουν οι βασικοί παίχτες της ομάδας, τότε υπάρχει πρόβλημα. Αλλά ως πότε θα αντέξουν κάποιοι να παίζουν συνεχόμενα παιχνίδια; Πότε θα πάρουν ανάσες αν δεν τον κάνουν στο Καραΐσκάκη με μια ομάδα που είναι αγκαλιά με τον υποβιβασμό; Πρόεδρε εσύ δεν τα βλέπεις αυτά τα χάλια; Είσαι ευχαριστημένος; Γιατί εμείς, ο κόσμος της ομάδας δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που βλέπουμε. Κάνουμε καθημερινά την προσευχή μας...να μην τραυματιστούν οι παίχτες που κρατάνε τον Ολυμπιακό την φετινή χρονιά!!!

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans.net!!!

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Γκαλίτσιος, Όσκαρ (63' Γκαλέτι), Ντιόγκο, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Ντουντού, Λέτο (75' Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι (87' Μενδρινός), Πάντος.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.