Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Το πρώτο βήμα έγινε, 1-0 ο Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός για 17 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε "διαστημικό" μπάσκετ, στη συνέχεια έπαθε κυριολεκτικά μπλακάουτ και εντέλει«σώθηκε» από την εμπειρία του Παπαλουκά και τα τρίποντα του Βασιλόπουλου στα τελευταία λεπτά του αγώνα ενώ ταυτόχρονα έκανε το πρώτο βήμα για το φάιναλ φορ του Βερολίνου. Ο Θρύλος επικράτησε 88-79 της Ρεάλ στο ΣΕΦ, στον πρώτο αγώνα στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκα, και την Πέμπτη θα έχει την ευκαιρία να κάνει το 2-0, πριν μεταφερθεί η σειρά στη Μαδρίτη.

Από τους «ερυθρόλευκους» ο Γκριρ αποτέλεσε μία αξιόπιστη λύση στην επίθεση (19π.), ενώ ξεχώρισε και πάλι ο ο Βούισιτς (19π.), ο οποίος πέτυχε τους 13 τους πόντους στη πρώτη περιόδο. Από τους Ισπανούς, αυτοί που ξεχώρισαν και οδήγησαν στην μεγάλη ανάτροπη την ομάδα της Μαδρίτης ήταν οι συνήθεις υπόπτοι, Λούις Μπούλοκ με 15 πόντους και ο Φελίπε Ρέγιες με 14 πόντους.

Ο γρήγορος ρυθμός του Ολυμπιακού, η καλά «διαβασμένη» άμυνα του και ο εκπληκτικός Βούισιτς έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στους «ερυθρόλευκους», που στον 9ο λεπτό ξέφυγαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά, μετά από κάρφωμα του Πρίντεζη (26-16), για να κλείσουν την περίοδο στο 28-18. Με τον Μπουρούση να αποτελεί τον μοναδικό πονοκέφαλο του Γιαννάκη, καθώς φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ, η καλά στημένη «ερυθρόλευκη» άμυνα και η προσφορά του Παπαλουκά σε επίθεση και οργάνωση έφεραν εκπληκτικά αποτελέσματα.

Ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 18-10 εκτόξευσε τη διαφορά στο 17' στο +18 (46-28) και ενώ έδειχνε ότι θα έφτανε σε μία άνετη νίκη ακολούθησε μία αδικαιολόγητη καθίζιση σε άμυνα και επίθεση. Οι Ισπανοί πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -5 (46-41), ενώ στο 23' ολοκλήρωσαν ένα εντυπωσιακό σερί 22-0 για να πάρουν το προβάδισμα για πρώτη φορά (46-50). Η Ρεάλ χάρη στην εκπληκτική απόδοση του Μπούλοκ (2 διαδοχικά τρίποντα) ανέβασε τη διαφορά στο 53-47, ενώ ο Μάσεϊ από τη γραμμή των ελευθέρων βολών τη διεύρυνε (55-47) (και το σερί στο απίστευτο 1-27 για τους Μαδριλένους!!!!). Ωστόσο, ο Ολυμπιακός «αφυπνίστηκε» και με τους Παπαλουκά, Γκριρ ροκάνισε τη διαφορά και μείωσε με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου σε 64-63.

Με τον Αμερικανό γκαρντ να οδηγεί την επίθεση του Ολυμπιακού (5 πόντοι στην αρχή του δεκαλέπτου) οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα, ενώ ο Βασιλόπουλος από τα 6.25 έδωσε μετά από ώρα ανάσα (73-68, στο 35'). Ο Βούισιτς ανέλαβε και πάλι δράση κάτω από το αντίπαλο καλάθι, ενώ ο Βασιλόπουλος στο δεύτερο του τρίποντο «καθάρισε» στο 38' το παιχνίδι (80-71). Στον υπολειπόμενο χρόνο ο Ολυμπιακός «έδεσε» την άμυνα του, δεν επέτρεψε στη Ρεάλ να διεκδικήσει την ανατροπή και έφτασε στη νίκη με 88-79.

Σχολιάστε τον αγώνα, στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 46-41, 63-64, 88-79

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 13 (2), Τσίλντρες 8 (1), Βούισιτς 19 (1), Μπουρούσης 5, Χαλπερίν 5 (1), Γκριρ 19 (2), Βασιλόπουλος 8 (2), Βουγιούκας, Πρίντεζης 7 (1), Ερτσεγκ 2, Πάργκο 2.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοάν Πλάθα): Σάντσες 2, Ουίνστον 9, Ρέγιες 14, Βαν Ντεν Σπίγκελ 9, Μούμπρου 4, Ερβέλ 9 (2), Μάσεϊ 6, Μπούλοκ 15 (3), Λουλ, Λόπεθ 11 (1), Τόμας.

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Έγινε ένα καλό ματς και ξέραμε ότι η Ρεάλ είναι μια ομάδα πολύ καλή που μπορεί να μας προκαλέσει προβλήματα. Πίεση υπήρχε και φάνηκε στα ποσοστά που είχαμε στις βολές, κάτι που έχουμε ξανακάνει στη διάρκεια της χρονιάς. Όμως, δείξαμε υπομονή όταν η Ρεάλ έκανε την ανατροπή και φτάσαμε σε μια πολύ καλή νίκη για εμάς. Ο κόσμος έδειξε και αυτός το δρόμο της υπομονής και μας στήριξε όταν το ματς δεν πήγαινε καλά. Οι παίκτες καταθέτουν τις ικανότητές τους και έχουμε δείξει βελτίωση τον τελευταίο καιρό, αλλά ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Δεν έχω πρόβλημα με το να τρέχει η ομάδα, αλλά το σημαντικό είναι να τρέχει στην ταχύτητα που μπορεί να σταματήσει".

Θοδωρής Παπαλουκάς: "Η σημαντική νίκη είναι η επόμενη και όχι αυτή. Το πρώτο ματς είναι κυρίως ψυχολογικό και κομβικό. Πρέπει να πω ότι η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, ενώ σε ό,τι αφορά την απόδοσή μας για μεγάλο διάστημα του αγώνα παίξαμε καλά σε άμυνα και επίθεση. Έχουμε όμως πολύ δρόμο ακόμη για το Βερολίνο. Το ματς διαρκεί 40 λεπτά, δεν τελειώνει νωρίτερα. Εμείς βιαστήκαμε να κερδίσουμε. Όμως, στη συνέχεια δώσαμε κάτι παραπάνω από τα ψυχικά μας αποθέματα".

Λιν Γκριρ: "Η Ρεάλ είναι μια ομάδα που καλύπτει τις διαφορές γρήγορα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη συνέχεια, γιατί δεν παίζουμε μόνοι μας". Από την πλευρά του, ο Τζανίρο Πάργκο: "Θέλαμε να υπερασπιστούμε το πλεονέκτημα έδρας και αυτό ήταν ένα παραπάνω κίνητρο για εμάς. Ο κόσμος δημιούργησε εκπληκτική ατμόσφαιρα. Όμως, δεν πρέπει να βιαζόμαστε, το Φάιναλ Φορ είναι ακόμη μακριά".

Χουάν Πλάθα: "Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στις κρίσιμες στιγμές και πήρε τη νίκη. Έχει πολύ γεμάτη ρακέτα, με ψηλούς παίκτες. Εμείς πληρώσαμε το πολύ κακό ξεκίνημα που κάναμε στο παιχνίδι και τώρα πρέπει να εμφανιστούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι την Πέμπτη και να προσέξουμε τις λεπτομέρειες. Δεν ξέρω αν θα παίξει ο Μπούλοκ, ακόμη δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Ελπίζουμε πως ναι".

Δείτε τα καλάθια του Θρύλου στον χθεσινό αγώνα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης:


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.