Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

SEF Fun Park... Ολυμπιακός-ΑΕΛ 100-62

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Ολυμπιακός κέρδισε εντός έδρας την ΑΕΛ για την 22η αγωνιστική της Α1 και έκανε άλλο ένα βήμα για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, έτσι ώστε να έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέιόφ.

Το ματς δεν αξίζει "δάφνες ποιότητας". Η ΑΕΛ κατέβηκε αποδεκατισμένη μετά την αποχώρηση των 2 ξένων παικτών (ένας εκ των οποίων βάσει στατιστικών ήταν από τους καλύτερους ξένους της Α1) και την παραίτηση του "υποτιθέμενου - προπονητή" της (που είχε δώσει σόου στον πρώτο γύρο και είχε αφήσει άναυδους τον μπασκετικό κόσμο της Α1 με την ηρωική δήλωση ότι οι διαιτητές του έφταιγαν που είχε χάσει και ήθελε να εκτελέσει 60 βολές) και ο Ολυμπιακός πέρασε ένα όμορφο μεσημέρι κάνοντας μια γερή προπόνηση μάλλον καλύτερα ένα καλό ξεμούδιασμα ενόψει των παιχνιδιών της Ευρωλίγκας απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Στα του αγώνα λοιπόν ο Ολυμπιακός δίχως να ζοριστεί επιβλήθηκε της ΑΕΛ, οι παίκτες μετά απο λίγο έδειχναν να θέλουν να διασκεδάσουν τον κόσμο με προσωπικές τους ενέργειες (no look assists απο πολλούς παίκτες, coast2coast του Μπουρούση σε ρόλο Playmaker και ασσίστ behind the back στον Βούισιτς) και η ροή του αγώνα έδωσε το δικαίωμα στον προπονητή μας να δοκιμάσει παίκτες που δεν έχουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής αλλά και σχήματα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οΤζός Τσίλντρες επέστρεψε στην Α1 και έπαιξε αρκετή ώρα για να καλύψει το χαμένο διάστημα της απουσίας του μετά τον δίμηνο τραυματισμό του και να ξαναβρεί τον ρόλο του στην ομάδα, όπως και ο συμπαίκτης του Γιώργος Πρίντεζης που είχε τραυματιστεί πριν απο δύο εβδομάδες.

Το διάλλειμα τελείωσε λοιπόν και τα κεφάλια μέσα. Ευχόμαστε τα καλύτερα στην ομάδα μας για το final-8 της Euroleague!

Σχολιάστε την νίκη της ομάδας μας στο πιο φιλόξενο φόρουμ των οπαδών του Ολυμπιακού thrylos-fans!

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 55-29, 76-46, 100-62

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Πελεκάνος 4, Τσίλντρες 10, Βούισιτς 6, Μιλόσεβιτς 7, Μπουρούσης 11, Χαλπερίν, Γκριρ 13, Βασιλόπουλος 8, Βουγιούκας 5, Πρίντεζης 14, Έρτσεγκ 12, Τεόντοσιτς 10,

ΑΕΛ (Λιάγκας): Ζάρας 6, Αλιέβας 5, Αποστολίδης 4, Παπανικολάου 4, Λαμπρόπουλος 13, Τσαϊρέλης 9, Λάππας 10, Μπρόζος 7, Παπακώστας 4

Δηλώσεις:

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Όλα τα παιδιά είχαν όρεξη για να παίξουν καλό μπάσκετ και στόχος μας ήταν να ευχαριστήσουμε τον κόσμο". Αναφορικά με την πίεση που υπάρχει ενόψει της Ρεάλ , απάντησε: "Υπήρχε κάποιο ματς χωρίς πίεση, χωρίς πρέπει; Από την πρώτη μέρα βάλαμε στόχο το καλό μπάσκετ και τη σωστή συνεργασία. Μέρα με τη μέρα και μήνα με το μήνα, βελτιωνόμαστε. Η λογική μας δεν αλλάζει, συνεχίζουμε με αυτή τη φιλοσοφία. Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή και να μας στηρίζει. Υπομονή εμείς, υπομονή και ο κόσμος".

Τζός Τσίλντρες: "Στόχος μας ήταν να παίξουμε ομαδικά, με ενέργεια και συγκέντρωση, έχοντας στο μυαλό μας τι ακολουθεί την Τρίτη. Εγώ, πάντως, νιώθω έτοιμος. Απλά πρέπει να μπω στο ρυθμό της ομάδας και να... τραγουδήσω μαζί τους!".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.