Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Με φόρα στους 8...Ολυμπιακός-Αρμάνι 84-81!

Ο στόχος στέφθηκε με επιτυχία και ο Ολυμπιακός για 4η συνεχόμενη φορά πανηγυρίζει τη πρόκριση του στις 8 καλύτερες ομάδες της ευρώπης... σε αντίθεση με τους ακατανόμαστους που φέτος κατάφεραν και έκαναν την υπέρβαση και ξεπέρασαν τη φάση των 16! Το μάτς από το ξεκίνημα του ήταν πολύ κρίσιμο αφού με ήττα ο Ολυμπιακός αποχαιρετούσε τη διοργάνωση ουσιαστικά.Ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει τη κούραση από το ματς της κυριακής,το άγχος,τους τραυματισμούς (Πριντεζης εξω και σήμερα),τα πειθαρχικά παραπτώματα του Σόφο και το ψυχολογικό άδειασμα των παικτών του μετά τη μεγάλη νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου στο ελληνικό πρωτάθλημα!Από την άλλη η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο κάθε άλλο για τουρισμό ήρθε στην ελλάδα αφού με νίκη θα κατάφερνε μετά από χρόνια να συμπεριληφθεί στις καλύτερες ομάδες τις ευρώπης.

Οιο ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν ζεστά επιθετικά αλλά νευρικά και άτονα στην άμυνα...ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν στη κυριολεξία μια ομάδα μόνος του αφού με 13 συνεχόμενους πόντους στην αρχή κρατούσε μόνος τους ερυθρολέυκους χωρίς κάποιος συμπαίκτης του να χρειαστεί να ματώσει το αντίπαλο καλάθι ενώ αμυντικά ήταν ο μόνος που πάλευε και προσπαθούσε.Το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας μας ήταν τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ που στο πρώτο ημίχρονο έφτασαν τα 14 γεγονός απαράδεκτο για τη ποιότητα και τη κλάση των ψηλών αυτής της ομάδας.Τα δύο συνεχόμενα και πολύ γρηγορα φάουλ του Παναγιώτη Βασιλόπουλο με το ξεκίνημα του αγώνα συντέλεσαν σε αυτό.

Ο Χολ έμοιαζε ασταμάτητος και εξουδετέρωσε με ευκολία κάθε αμυντικό σύστημα που δοκίμασε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.Κατά τα άλλα η Αρμάνι έβρισκε λύσεις και από τον Ντέιβιντ Χόκινς αλλά παρουσιάστηκε στο Α ημίχρονο άστοχη σε σουτ 3 πόντων με μοναδική εξαίρεση τον Χολ.Επιθετικά για τον Ολυμπιακό καθάρισε ο Νίκολα Βούισιτς που για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός και απέδειξε τη τεράστια κλάση του με 16 πόντους στο Α μέρος του αγώνα.Φάνηκε μάλιστα ιδιαίτερα χρήσιμος στο σπάσιμο της ζώνης που δοκίμασε ο προπονητής της Αρμάνι Μπούκι!

Η συνέχεια του αγώνα δεν ήταν και πολύ διαφορετική.Ο Ολυμπιακός συνέχισε και πάλι να σπάει τη ζώνη με τις επινοήσεις του Βούισιτς και τον Μπουρούση να καθαρίζει στον αέρα ενώ αμυντικά κάλυψε το κενό κάτω από το καλάθι περιορίζοντας πάρα πολύ τη δράση των αντίπαλων ψηλών και τα χαμένα ριμπάουντς.Ο Χολ συνέχισε ωστόσο ζεστός και κανείς και τίποτα δεν έδειχνε ικανό να τον αντιμετωπίσει.Πραγματικά σήμερα ο Χολ έμοιαζε με παίκτη από άλλο πλανήτη.Ευστοχούσε με παίκτη πάνω του και από όλες τις μεριές του γηπέδου.Το καλό της υπόθεσης είναι οτι πέρα από καποιες βοήθεις που πήρε από τον Χόκινς δεν βρήκε αξιόλογους συμπαραστάτες.

Στο 26 της αναμέτρησης το σκορ ήταν 55-53 υπερ της Αρμάνι αλλά γρήγορα ο Ολυμπιακός και με την είσοδο του Τσίλντρες στον αγώνα κάλυψε τη μικρή διαφορά και το Γ δεκάλεπτο έληξε με το ισόπαλο 59-59 και όλους μας να ανησυχούμε για τη τελική έκβαση του αγώνα.Ο Τσίλντρες σε αυτό το μικρό δείγμα έδειξε λογικά επηρεασμένος από τη μακρόχρονη απουσία του και ευστόχησε μόνο σε μια βολή. Στο Δ δεκάλεπτο η άμυνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε σημαντικά και με χαμηλό σχήμα και με τον Ερτσεγκ σε θέση 4 να περιορίζει κάπως τη δράση του αμερικανού της Αρμάνι κατάφερε να μπεί πιο δυνατά στη διεκδίκηση της νίκης.

Τελικά τη διαφορά χρειάστηκε να τη κάνουν οι περιφερειακοι του Ολυμπιακού και με δράστες τους Χαλπερίν-Παπαλουκά και Γκριρ η ομάδα ανεβασέ περισσότερο τη περιφερειακη της πίεση και έβγαλε κάποιους αιφνιδιασμούς και ελέυθερα σουτ φεύγοντας από το πολύ καλό αλλά μονοδιάστατο επιθετικό παιχνίδι μέσα στη ρακέτα της Αρμάνι.

Ο Ολυμπιακός με το πέρασμα του χρόνου έδειχνε να έχει προβάδισμα νίκης και προηγήθηκε με 73-64 στο 35ο λεπτό ωστόσο ο Χόκινς δεν είχε πει τη τελική του κουβέντα και με δύο τρίποντα και μια βολή το σκορ στο ταμπολώ του γηπέδου έδειχνε 74-71 μόλις 3 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.Οι Γκριρ-Παπαλουκάς και Βούισιτς έκαναν το 81-74 ένα λεπτό περίπου πριν τη λήξη του αγώνα.Ο Χαλπερίν αστόχησε σε δύο βολές λίγο πριν το τέλος κάτι που δεν έκαναν οι Γκρίρ και Χόκινς και το παιχνίδι τελείωσε με ένα εύστοχο καλάθι του Βιτάλι,μια εύστοχη βολή του Παπαλουκά και ένα τρίποντο του Βιτάλι.Τελικό σκορ 84-81.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-20, 39-39,59-59, 84-81


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7, Πελεκάνος, Τσίλντρες 1, Βούισιτς 27, Μπουρούσης 20, Χαλπερίν 10, Γκριρ 7, Βασιλόπουλος 2, Βουγιούκας, Έρτσεγκ 7, Τεόντοσιτς, Πάργκο 3


ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μπούκι): Χολ 27, Σο 3, Μορντέντε 5, Βιτάλι 9, Τόμας, Ρόκα, Πράις 9, Κατελίνας, Μπέαρντ, Σανγκαρέ, Τέιλορ 7, Χόκινς 21


Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν δηλώσεις:


Παναγιώτης Γιαννάκης :«Ο Ολυμπιακός έχει δείξει για όλους τους παίκτες και κυρίως για τον Σοφοκλή ότι θέλει να τους βοηθήσει. Και από τον Σοφοκλή έχει δείξει ότι θέλει να κερδίσει από το ταλέντο και τα προσόντα του. Κανείς όμως δεν είναι πάνω από την ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ’ όλους και άπαντες θα πρέπει να έχουν σεβασμό στην προσπάθεια που γίνεται. Το θέμα δεν είναι τι κόστος θα έχει στο Σοφοκλή η υπόθεση, αλλά τι κόστος θα έχει για τον Ολυμπιακό. Το θέμα δεν είναι η προσπάθεια που έχει κάνει ο Σοφοκλής εδώ και ένα χρόνο, αλλά τι προσπάθεια έχει κάνει ο Ολυμπιακός εδώ και ένα χρόνο και την ακολουθεί και ο Σχορτσανίτης. Καθημερινά όλοι δουλεύουν για το καλό της ομάδας. Εγώ ζηλεύω τους παίκτες γιατί ο Ολυμπιακός τους προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες στην Ευρώπη».

«Ηταν ένα δυνατό παιχνίδι, όπως το περιμέναμε. Με τον Παναθηναϊκό ξοδέψαμε πολλή ενέργεια και έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι και υπομονετικοί. Χτίζουμε χαρακτήρα από τέτοιου είδους παιχνίδια και μόνο κέρδος έχουμε. Στην αρχή είχαμε νευρικότητα και χάσαμε αρκετά ριμπάουντ, ενώ οι αντίπαλοί μας ευστόχησαν σε σουτ εκτός ισορροπίας. Τα παιδιά όμως είχαν υπομονή κα τους αξίζουν συγχαρητήρια. Μόνο όφελος μπορείς να έχεις από τέτοια ματς. Αν κερδίζεις με 20 πόντους, έρχεται ευεξία και χαλαρώνεις. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας στόχο να γίνουμε καλύτεροι. Ο κόσμος θέλει να τελειώσει αμέσως ο αγώνας, όμως εμείς προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να εκπαιδευτούμε σε τέτοιες καταστάσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι στα παιχνίδια που θα κρίνουν κάποιον τίτλο. Με την Ταού θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να μην κάνουμε λάθη».

Νίκολα Βούισιτς : «Η Μιλάνο έπαιξε με μεγάλη ενέργεια και σίγουρα μας δυσκόλεψε. Μάλιστα έβαλαν και κάποια τρελά τρίποντα, που έκαναν το έργο μας ακόμη πιο δύσκολο. Ωστόσο στο τέλος καταφέραμε με την άμυνά μας να πάρουμε αυτό που θέλαμε. Τώρα στρέφουμε στην προσοχή μας στον αγώνα με την Ταού. Ξέρουμε ότι είναι καταπληκτική ομάδα και με την επιστροφή του Σπλίτερ είναι ακόμη πιο δυνατή. Δεν μας αρκεί η δεύτερη θέση γι’ αυτό και θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε και έτσι να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο».

Γιοτάμ Χαλπερίν : «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε άσχημα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε κυρίως στην άμυνα και πήραμε τη νίκη. Ο κόσμος ήταν αυτός που μας έσπρωξε στη νίκη. Όλοι ξέρουμε ότι η Ταού είναι πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε στην Ισπανία ώστε να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο»


Γιώργος Πρίντεζης : «Τουλάχιστον σήμερα ήμουν στο γήπεδο και ήταν πιο εύκολο σε σχέση με τον Παναθηναϊκό που είδα τον αγώνα από το σπίτι μου. Θέλω να παίξω με την Ταού, αλλά δεν εξαρτάται από τη θεραπεία, αλλά από το πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός. Αν υπάρξει υποτροπή θα είναι ό,τι χειρότερο».

Τζος Τσίλντρες: «Ενιωσα υπέροχα. Πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και τώρα πάμε για την πρωτιά στην Βιτόρια».

Πιέρο Μπούκι :«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν την ολοκληρώσαμε. Παίξαμε πολύ ώρα ζώνη και έτσι χαλάσαμε τον ρυθμό του Ολυμπιακού. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιζε με τους ψηλούς, όμως προτιμήσαμε να συνεχίσουμε με ζώνη και όχι με μαν του μαν, γιατί στην αρχή είχαμε πολλά προβλήματα στην προσωπική άμυνα»


Σχολιάστε τον αγώνα της αγαπημένης μας ομάδας στο φόρουμ του thrylos-fans εδώ


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.