Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Δύσκολη νίκη στη Ρόδο!!!

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Θρύλου από το "Βενετόκλειο" γυμναστήριο της Ρόδου, καθώς σε αναμέτρηση για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών οι πρωτοπόροι "ερυθρόλευκοι" επιβλήθηκαν του Κολοσσού με 79-73. Ο αγώνας σκιάστηκε, πάντως, από τον τραυματισμό του Στίβεν Σμιθ των γηπεδούχων, ο οποίος υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα.

Με πολύ καλή άμυνα και σωστές επιθετικές επιλογές, οι ενθουσιώδεις γηπεδούχοι εγκλώβισαν τους "ερυθρόλευκους" στο πρώτο δεκάλεπτο και με ηγέτη τον Σμιθ κατόρθωσαν να σκοράρουν 25 πόντους και να δεχθούν μόλις 15. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι πίσω από την γραμμή των 6.25μ. σε αυτή την περίοδο (3/4 εύστοχες προσπάθειες).

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν εξίσου αποδοτική για την ομάδα από το "σμαραγδένιο" νησί, καθώς ο Ολυμπιακός "έσφιξε" την άμυνά του και βρήκε λύσεις στην επίθεση με τους Έρτσεγκ και Βασιλόπουλο. Ταυτόχρονα, οι γηπεδούχοι δέχθηκαν ισχυρό αγωνιστικό πλήγμα με τον τραυματισμό και εν συνεχεία την αποχώρηση από τον αγώνα του Σμιθ, που έως εκείνη τη στιγμή ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα (οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πρόβλημα στο γαστροκνήμιο και τον αχίλλειο τένοντα). Ετσι, οι φιλοξενούμενοι "έτρεξαν" ένα σκορ 21-14 στην β΄ περίοδο και στο ημίχρονο υπολείπονταν μόλις τρεις πόντους.

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους αγώνες, όπου είχαν "λάμψει" με τη συνεργασία, αλλά και την ατομική απόδοσή τους, οι Μπουρούσης και Βούισιτς, η "σκυτάλη" σήμερα πέρασε στο σερβικό δίδυμο των Τεόντοσιτς-Ερτσεγκ. Ειδικά ο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού ήταν απολαυστικός, καθώς εκτός από την παθιασμένη άμυνα που έπαιξε, ήταν "πολυβόλο" και στην επίθεση, αναδειχθείς πρώτος σκόρερ του αγώνα με 23 πόντους (6/7 τρίποντα!), ενώ είχε ακόμη 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ερτσεγκ αποδείχθηκε επίσης πολύτιμος, καθώς έδινε επιθετικές λύσεις όταν η ομάδα του τις χρειαζόταν.

Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο σκορ στο 26΄ (47-45), ενώ στην τελευταία περίοδο ανέβασαν την διαφορά στο +10 (63-53) χάρις σε σε τρία συνεχή τρίποντα του Τεόντοσιτς. Ακολούθησαν άλλα δύο τρίποντα από τον Παπαλουκά, για να κρατήσουν στη συνέχεια μάλλον άνετα τη νίκη οι έμπειροι φιλοξενούμενοι, απέναντι σε μια πολύ μαχητική ομάδα.

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 39-36, 53-54, 73-79

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάρις 14, Παντελιάδης 4, Παπανικολόπουλος 9 (1), Βασίλιεβιτς 5 (1), Ασημακόπουλος 16 (4), Σμιθ 13 (1), Χαρίσης 6, Τσάμης 2, Τσέρανιτς 4, Λεριας, Σταυρόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 6 (2), Ερτσεγκ 17 (2), Βούισιτς 8, Μπουρούσης 6, Χαλπερίν 9, Πάργκο 2, Βασιλόπουλος 8, Τεόντοσιτς 23 (6), Πελεκάνος, Γκριρ.

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Ο Γιάννης στον Κολοσσό κάνει μία πολύ καλή δουλειά και προσπάθεια και αυτό το ξέρουμε όλοι. Κάναμε μία προσπάθεια να έχουμε συγκέντρωση αλλά δεν τα καταφέραμε. Τέτοια παιχνίδια μας δίνουν τη δυνατότητα να σκεφτούμε ακόμη περισσότερο πως μπορούμε να αντιδράσουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Ο Κολοσσός έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ, εμείς δεν είχαμε τη συγκέντρωση που έπρεπε και μας έφερε σε αρκετά δύσκολη θέση. Στο τέλος απλά μπορέσαμε και ελέγξαμε τον ρυθμό, κάτι που μας έδωσε τη νίκη. Μετά από τόσα πολλά δύσκολα παιχνίδια συνεχόμενα, είναι λογικό να βγαίνει η κούραση. Θεωρώ ότι για μας είναι καλό, αφού έγιναν λάθη τα οποία μπορούμε να τα διορθώσουμε ενόψει του επόμενου πολύ δύσκολου αγώνα με αντίπαλο την Ταού. Το καλό που έχουμε σαν ομάδα είναι ότι επενδύσαμε σε νέα παιδιά, κάτι που περνάει λιγάκι στα ψιλά. Συγχρόνως με την αποτελεσματικότητα που θέλουμε, επιθυμούμε και την πρόοδο των νέων παιδιών. Πολλές φορές δεν έχουν την εμπειρία τα παιδιά να διαχειριστούν στο υψηλό αυτό επίπεδο, την κατάσταση μέσα στο παιχνίδι. Βελτιώνονται όμως κι αυτό είναι σημαντικό. Ο Τεόντοσιτς και ο Έρτσεγκ είχαν μεγαλύτερη συγκέντρωση και υπομονή κι αυτό είναι προς όφελος της ομάδας μας".

Γιοτάμ Χαλπερίν: "Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω τα καλύτερα για τον Κολοσσό. Έπαιξε καταπληκτικά, ήταν πολύ επιθετικός και νομίζω ότι ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για τους φιλάθλους που ήρθαν στο γήπεδο. Για μας ήταν πολύ σημαντική νίκη, αφού το παιχνίδι ήταν δύσκολο και ο στόχος μας είναι η πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μας περιμένει μία σκληρή εβδομάδα και ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ταου στη Βιτόρια. Κάναμε κάποια λάθη, τα οποία θα πρέπει να διορθώσουμε τις επόμενες μέρες".
Γιάννης Σφαιρόπουλος: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του αλλά και στα δικά μου παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν. Νομίζω ότι ο στόχος που είχαμε βάλει, να φανούμε δηλαδή ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι και να το ευχαριστηθούμε, πραγματοποιήθηκε. Κάναμε μία πολύ σημαντική προσπάθεια με έναν αντίπαλο που ξέρουμε όλοι ότι κυριαρχεί στην Ελλάδα και διεκδικεί με αξιώσεις την πρώτη θέση στον όμιλο του στην Ευρωλίγκα. Η προσπάθεια των παιδιών μας δίνει ελπίδες για τη συνέχεια. Μετά τον αγώνα με τον Πανελλήνιο κάναμε ακόμη ένα καλό παιχνίδι και αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι, θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Μας στενοχωρεί ο τραυματισμός του Σμιθ, είναι στον αχίλλειο τένοντα και θα κάνει μαγνητική τομογραφία. Συγχαρητήρια στον κόουτς για την προσπάθεια που κάνουν και θέλω να ευχηθώ στον Ολυμπιακό καλή επιτυχία στο παιχνίδι με την Ταού".

Αντώνης Ασημακόπουλος: "Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για μας, εν εξαιρέσουμε την ήττα και τον τραυματισμό του Σμιθ. Μεταφέραμε στο γήπεδο αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις και προσπαθούμε να πετύχουμε στο παιχνίδι μας. Ήταν ένα καλό δείγμα για μας, διότι παίξαμε με μία καταξιωμένη ομάδα, που αυτή τη στιγμή είναι μία από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Καταφέραμε να δείξουμε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να περάσουμε σε όλους ότι δεν αποτελούμε αμελητέα ποσότητα σαν ομάδα. Αυτό που προσπαθούμε είναι αν κερδίσουμε το σεβασμό, να περάσουμε στο γήπεδο τη φιλοσοφία μας. Ήταν πολύ καλό στοιχείο σήμερα, ο τρόπος με τον οποίο αγωνιστήκαμε. Αν συνεχίσουμε έτσι με το κεφάλι κάτω, θα πετύχουμε τους στόχους μας και όλα θα πάνε καλά. Προς το παρόν ευχόμαστε όλοι περαστικά στον Στίβεν".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.