Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Στο δρόμο προς το ντάμπλ

Χωρίς η ομάδα μας να καταφέρει να κρύψει τα προβλήματα που παρουσίασε τον τελευταίο μήνα κατάφερε να πάρει την πρόκριση επί του παοκ σε ένα παιχνίδι που δυστυχώς θα μείνει στη μνήμη εχθρών και φίλων για όλους τους λάθους λόγους.
Αν και η ομάδα ξεκίνησε με ενθουσιασμό και είχε την κατοχή στο α’ ημίχρονο δεν έκανε παρά ελάχιστες ευκαιρίες κυρίως λόγω της νευρικότητας και των λανθασμένων επιλογών γύρω από την περιοχή του παοκ στην οποία φτάναμε πανεύκολα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε με ένα ωραίο γκολ του Ντιόγκο έπειτα από σέντρα του Γκαλέτι και πάνω που ετοιμαζόμασταν να δούμε ένα συναρπαστικό ημίχρονο η αντίπαλη ομάδα αποφάσισε ότι είναι καλύτερα αντί να κυνηγήσει την πρόκριση να διαλέξει την κουρτίνα με την επιλογή «χάνω και τα ρίχνω στον διαιτητή».

Από εκεί και πέρα είναι αστείο να σχολιάσουμε ένα παιχνίδι εναντίον 9 παικτών οι οποίοι απέκτησαν το δικαίωμα να φύγουν ως ηρωικά πεσόντες ενώ στην πραγματικότητα στο 11 εναντίον 11 δεν δημιούργησαν απολύτως τίποτε, το κέντρο τους δεν έκοβε ούτε με βαλέ και γενικά έδειξαν κάθε άλλο παρά αξιόμαχοι διεκδικητές πρόκρισης. Και η όποια ηρωική ταμπέλα τους δόθηκε οφείλεται κυρίως στην ανικανότητα κάποιων παικτών μας να κάνουν τα στοιχειώδη ώστε να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ και να μην φτάσουμε 10 λεπτά πριν τα πέναλτι να πανηγυρίζουμε το 2-0 εναντίον 9 παικτών σαν γκολ σε τελικό.

Με δεδομένο ότι σε λίγες ημέρες ανεβαίνουμε στην Τούμπα χωρίς Ντιόγκο και Γκαλέτι σ’ έναν αγώνα που είναι πολύ πιθανόν να ρίξει την περιλάλητη «τεράστια» διαφορά μας από τους αντιπάλους σε μόλις 6 βαθμούς δημιουργεί διάφορες απορίες η σκοπιμότητα της συμπεριφοράς των παικτών του παοκ και κυρίως του Ιβιτς.

Αν σε αυτή τη συμπεριφορά προσθέσουμε τον λεπτολόγο διαιτητή ο οποίος μπορεί μεν να έβγαλε τις κάρτες σύμφωνα με το γράμμα του νόμου αλλά χωρίς να ακολουθήσει την ελληνική πρακτική όπου η δεύτερη κίτρινη χαρίζεται στον παίκτη που η ομάδα του παίζει ήδη με 10 έδωσε μια τεράστια χείρα βοηθείας στην ομάδα μας την οποία ούτε ζήτησε ούτε χρειαζόταν. Το πάρτι έχει ήδη στηθεί από τον «αντικειμενικό» τύπο και τους γνωστούς «μακεδονομάχους» του γλυκού νερού και θα χρησιμέψει σαν καλό προσάναμμα σε ότι πρόκειται να συμβεί σε 4 ημέρες στην Τούμπα.

Οσον αφορά την ομάδα μας, στο προτελευταίο παιχνίδι του μήνα «φωτιά», δεν κατάφερε να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις των προηγούμενων αγώνων. Στα επόμενα παιχνίδια θα έχουμε απουσίες λόγω καρτών των 2-3 παικτών που ουσιαστικά τραβάνε το κουπί της ομάδας. Ισως και του Λέτο χωρίς τον οποίο αδειάζει απελπιστικά η αριστερή πλευρά της επίθεσης. Με αυτά τα δεδομένα το να περιμένουμε κάτι περισσότερο από το απλό κλείδωμα του πρωταθλήματος έστω και με το ζόρι βασιζόμενοι στα παιχνίδια στη έδρα μας είναι μάλλον ευσεβής πόθος παρά λογική εξέλιξη. Κι αυτό καλό θα είναι να το δεχτεί και η κερκίδα και να περιορίσει τον δικαιολογημένο ως ένα σημείο εκνευρισμό της.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού : Νικοπολίδης, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοβ, Λεονάρντο (98' Όσκαρ), Πατσατζόγλου (46' Ντάρμπισιρ), Ντουντού, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς (87' Μήτρογλου), Μπελούτσι, Ντιόγκο.

Σχολιάστε το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο φόρουμ του Θρύλου




Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.