Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Πόσο πονάει?

Από την Τετάρτη το βράδυ μέχρι και σήμερα, ΜΜΕ, βουλευτές (!), πολιτικοί (!) και οπαδοί στην Θεσσαλονίκη, ωρύονταν περί "κατεστημένου που δεν αφήνει τον ΠΑΟΚ να ορθοποδήσει" και άλλα τέτοια ωραία και γραφικά. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια όμως, καθώς εδώ και πολλά χρόνια τα ίδια ακούμε πριν από κάθε παιχνίδι της ομάδας μας εναντίον του ΠΑΟΚ.

Έφτασε λοιπόν η ώρα του αγώνα και όλοι περίμεναν τον ΠΑΟΚ να μπει στην Τούμπα και να τελειώσει (τι μας θυμίζει, τι μας θυμίζει?) τον Ολυμπιακό, κάτι το οποίο είναι άλλωστε και ο βασικός τους στόχος τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Ολυμπιακός, κατεβαίνοντας με τα δεύτερα σε μεγάλο βαθμό, πήρε άνετα το Χ στην Θεσσαλονίκη, έχοντας και δυο-τρεις ευκαιρίες να πάρει ακόμη και τη νίκη (με μεγαλύτερη αυτή του Μήτρογλου στο 83', ένα λεπτό μετά την επίσης μεγάλη ευκαιρία της Πόρσ....εεεε...του Χούτου για τον ΠΑΟΚ). Κάτι που αν συνέβαινε η απόδοση να τελείωσει το παιχνίδι έφτανε γύρω στο 50.00.

Δεν θα προβώ σε κανένα σχόλιο περί του αγώνα.

Απλά να πω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μπράβο σε όλη την ομάδα που κατέβηκε στο γήπεδο και έδωσε σε μερικούς φαντασμένους (και λέω "μερικούς" διότι δεν μπορώ να βάλω στο ίδιο τσουβάλι όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ) ένα καλό μάθημα. Και κυρίως έδειξε, ίσως για πρώτη φορά φέτος, το πάθος και την αυταπάρνηση που όλοι οι οπαδοί του Θρύλου ζητάμε.

ΥΓ1: Ένα ξεχωριστό ρισπέκτ σε δυο παίκτες. Ο πρώτος είναι ο Γιάννης ο Παπαδόπουλος που έδειξε για ακόμη μία φορά (μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ) πως διαθέτει το απαραίτητο τσαγανό για να φοράει την ερυθρόλευκη. Ένα παιδί που εκτός από ταλέντο, έχει τα άντερα να πάει να εκτελέσει το κόρνερ στο 5ο λεπτό, να δεχτεί βροχή από αντικείμενα και στο επόμενο κόρνερ να πάει πάλι αυτός στην ίδια γωνία του γηπέδου για να εκτελέσει ακόμη ένα. Και μιλάμε για ένα παίκτη 20 χρονών!

Το δεύτερο πάει στον Αντώνη Νικοπολίδη, καθώς ο θρασύδειλος που άρχισε να τον κυνηγάει μετά το τέλος του αγώνα, δέχτηκε καρατιά αλά Καντονά στο σαγόνι από τον Αντώναρο. Ίσως και να του έκανε καλό βέβαια και να του ταρακούνησε λίγο το κεφάλι ώστε να συνειδητοποιήσει πως είναι άνθρωπος και όχι πίθηκος.

ΥΓ2: Σέρτζιο Κονσεισάο. Απλά ένας από τους μεγαλύτερους καραγκιόζηδες που έχουμε δει να κυκλοφορούν στα Ελληνικά γήπεδα. Δεν σε χάλασε (για άλλη μια φορά) Σερτζιο.

ΥΓ3: Επειδή θα ήταν άδικο να μην το αναφέρω. ΜΠΡΑΒΟ στον Κώστα Χαλκιά που προσπάθησε να προστατεύσει τον Νικοπολίδη ενώ τον κυνηγούσαν οι κάφροι. Το ακριβώς αντίθετο που προσπάθησε να κάνει ο Μουσλίμοβιτς που κυνηγούσε (!!!) τον Αντώνη, μάλλον επειδή τόλμησε να αμυνθεί έναντι στον οπαδό του ΠΑΟΚ που απέκτησε καινούριο σαγόνι από την κλωτσιά.

ΥΓ4: Ερνέστο, εκτέθηκες σήμερα, από τους ίδιους σου τους παίκτες. Για να δούμε, οι Παπαδόπουλος και Μενδρινός θα ξαναπάρουν ευκαιρίες ή θα τους ψάχνουμε πάλι στα επίσημα του Καραισκάκη?

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.


Oλυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α.Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Πατσατζόγλου, Μενδρινός, Όσκαρ (88' Μπελούτσι), Γ.Παπαδόπουλος, Λεονάρντο (58' Τζόρτζεβιτς), Μήτρογλου.



Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.