Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Sweep στην Μαδρίτη και φουλ για Βερολίνο!!!

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έκανε το καθήκον της στο δεύτερο ματς του Final-8 της Ευρωλίγκας απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον είναι με το ένα πόδι στο Final-4 του Βερολίνου. Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό ήταν κατά σειρά ο Γκρίρ, ο Παπαλουκάς, ο Πρίντεζης και ο Βασιλόπουλος που στα δύσκολα φώναξαν παρών!

Ο προπονητής μας Παναγιώτης Γιαννάκης ξεκίνησε το ματς με τους Πάργκο, Χαλπέριν, Τσίλντρες, Πρίντεζη και Βούισιτς. Ένα χαμηλό σχήμα το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει να ξεκινάει στα τελευταία ματς, το οποίο ήταν προφανώς για λόγους τακτικής αφού παρόμοιο σχήμα παρέταξε και η αντίπαλη ομάδα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός επέβαλλε τον ρυθμό του στο παιχνίδι και ανάγκασε την Ρεάλ να τον ακολουθεί στο σκορ, αλλά παρόλο που το παιχνίδι πήγαινε όπως θα ήθελε δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να τελειώνει 18-15. Βέβαια ο Ολυμπιακός είχε ένα πλήγμα απο νωρίς στο παιχνίδι αφού "έχασε" απο το παιχνίδι τον Πάργκο με 3 φάουλ.
Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε παρόμοια με το πρώτο. Ο Ολυμπιακός ήλεγχε τον ρυθμό και όσες φορές έκανε την προσπάθεια να ξεφύγει στο σκόρ έβρισκε μπροστά του τον Μπούλοκ που ήταν σε καλό βράδυ, ο οποίος Μπούλοκ με το καυτό του χέρι κράταγε την Ρεάλ στο παιχνίδι (3 λεπτά πρίν το τέλος ισοφάρισε 30-30 το ματς με 5 προσωπικούς του πόντους). Αλλά ο Ολυμπιακός δεν άφησε να του ξεφύγει το ματς και κατάφερε με την λήξη του ημιχρόνου να προηγείται με δύο πόντους 38-36.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός αποφάσισε να ξεφύγει στο σκορ και με όπλο του την πολύ καλή του αμυντική λειτουργία (είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 6'30'' είχε περιορίσει πολύ την Ρεάλ στο σκορ η οποία σκόραρε τελικά μόνο 5 πόντους) και στην επίθεση με μπροστάρη τον εκπληκτικό για δεύτερο συνεχόμενο ματς Λυν Γκρίρ η ομάδα μας άρχισε να χτίζει μια διαφορά της οποίας η μέγιστη τιμή 13 πόντους και η τρίτη περίοδος έκλεισε τελικά στο +10π, 59-49.

Στην τελευταία περίοδο του αγώνα η ομάδα έδειξε να παθαίνει μπλακ-άουτ σε άμυνα και επίθεση και μεγάλο ρόλο σε αυτό το μπλακ-άουτ έπαιξε το γεγονός ότι Παπαλουκάς και Χαλπερίν είχαν φορτωθεί απο το πρώτο λεπτό της 4ης περιόδου με 4 φάουλ και ο Γιαννάκης αναγκάστηκε να τους κρατήσει σε εκείνο το χρονικό διάστημα στον πάγκο. Έτσι με την παρατραβηγμένη ανοχή της διαιτησίας στους Ισπανούς, ειδικά με τα ατιμώρητα βήματα του Ρέγες σε αρκετές φάσεις ( ο οποίος Ρέγες μαζί με τον Μπούλοκ ήταν απο τους κορυφαίους της Ρεάλ σήμερα) και με το σκληρό παιχνίδι με επαφές της Ρεάλ στο ζωγραφιστό, η διαφορά άρχισε να πέφτει και η Ρεαλ φάνηκε να απειλεί τον Ολυμπιακό όσο ποτέ αφού κατάφερε να το πάει το παιχνίδι στον πόντο. Εκεί όμως είναι που ξεχωρίζουν κάποιοι παίκτες, Ο Γκρίρ στην επίθεση με το καυτό του χέρι και τους πόντους του είναι μαχαιρίες στην πλάτη της Ρεάλ, ο Παπαλουκάς που έδινε ηρεμία στην οργάνωση, ο Πρίντεζης ο οποίος έδινε τις δικές του μάχες στο ζωγραφιστό και ο Βασιλόπουλος με την υποδειγματική του άμυνα και την τρομερή ενέργεια που έβγαλε στο τέλος ανέκοψαν την Ρεάλ και έφτιαξαν μια διαφορά ασφαλείας 4π. και όταν το ματς πήγε στις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Γκρίρ είχε ψυχρό αίμα. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό σκορ στο 79-73 και ο Ολυμπιακός πλέον ψάχνει μια νίκη στα εναπομείναντα τρία ματς και όλοι μας ευχόμαστε να χρειαστεί μόνο ένα απο τα τρία.

Όμως για να συνεχίσουμε να κάνουμε όλοι μαζί μεγάλα όνειρα πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι με τις ΒΟΛΕΣ. Δεν είναι δυνατόν να πετάμε έτσι απλά αυτούς τους πόντους. Ο μέσος όρος στις βολές είναι άθλιος για ομάδα που θέλει να φτάσει ψηλά (γύρω στο 60-65%). Μπορεί να είναι καθαρά θέμα ψυχολογικό, όμως κάτι πρέπει να γίνει. Σήμερα πετάξαμε 11 πόντους έτσι (είχαμε 20/31 δηλαδή 64.5%).

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 38-36, 59-49, 79-73
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 12 (2), Τσίλντρες 2, Βούισιτς 14, Μπουρούσης 9 (1), Χαλπερίν, Γκριρ 21 (3), Βασιλόπουλος 3 (1), Πρίντεζης 18, Έρτσεγκ, Πάργκο
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοάν Πλάθα): Ουίνστον 2, Ρέγιες 23, Βαν Ντεν Σπίγκελ 1, Μουμπρού 4, Ερβέλ 6, Μάσεϊ 4, Μπούλοκ 22 (3), Λουλ 5 (1), Λόπεθ 4, Τόμας 2.


Για πιο αναλυτικά στατιστικά του αγώνα κάντε κλίκ εδώ.


Σχολιάστε την νίκη της ομάδας μας στο πιο φιλόξενο φόρουμ!!!

Δηλώσεις

Παναγιώτης Γιαννάκης : "Είδαμε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι. Ξέραμε πολύ καλά ότι η Ρεάλ θα είχε καλύτερη συγκέντρωση και λιγότερη πίεση, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι μια νίκη εδώ θα της έδινε σημαντικό προβάδισμα. Εμείς θέλαμε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι, το καταφέραμε, παρότι ήμασταν νευρικοί. Παρόλα αυτά τέτοιες εμφανίσεις και τέτοια ματς μας μαθαίνουν να κερδίζουμε δύσκολους αντιπάλους.
Δείχνουμε, όμως, καθαρό μυαλό και αυτό φανερώνει την ποιότητα μας σαν ομάδα. Είχαμε υπομονή και θεωρώ ότι στο τέλος όλοι οι παίκτες είχαν κάτι καλό να δώσουν. Ήταν μια ακόμα νίκη, κάναμε το 2-0 και πρέπει να συνεχίσουμε».
Στο τέλος βάλαμε πολλά εύκολα καλάθια κόντρα στη ζώνη, αλλά είναι φυσιολογικό μερικές φορές να υπάρχουν και κακές επιλογές. Το παιχνίδι μετριέται σε μάκρος και τη στιγμή που έπρεπε οι επιθέσεις μας ήταν καλές και ουσιαστικές. Νομίζω ότι ο τρόπος που σκεφτόμαστε έχει δείξει ότι έχουμε προοδεύσει πάρα πολύ στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια. Αυτό μας δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση."

"Είναι καλό που ο Θοδωρής ως αρχηγός μιλά στα παιδιά, αλλά ο αρχηγός πάντα μπορεί να δυναμώσει τον τρόπο με τον οποίο θα είμαστε πιο αποφασιστικοί. Το κυριότερο είναι ότι είμαστε μια ομάδα που ο ένας συμπαραστέκεται στον άλλο ανεξάρτητα από το πως παίζει σε κάθε ματς.
Ο κάθε άνθρωπος, όπως τα βλέπει. Οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους και η δουλειά που γίνεται όλο το χρόνο σου δίνει την αποτελεσματικότητα που θέλεις. Τα παιχνίδια θα κριθούν από τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστείς τα λάθη σου. Εμείς έχουμε πάρει καλό βαθμό, βελτιωνόμαστε συνεχώς και δεν έχουμε νευρικότητα.
Εγώ το μόνο που βλέπω απέναντι μου είναι το επόμενο ματς. Είναι καλό να ζούμε αυτά τα ματς και τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να διαψεύσουν όσους βιάζονται να πάνε στο τελευταίο παιχνίδι".

Γιώργος Πρίντεζης: “Ο κόσμος ήταν για άλλη μία φορά εκπληκτικός. Είναι κοντά μας και μας στηρίζει. Ειδικά από τη στιγμή που εμείς του ανάψαμε τη σπίθα που περίμενε. Πάμε τώρα στη Μαδρίτη σαν να μην έχει γίνει τίποτα. Σαν να είμαστε στο 0-0. Δεν κοιτάμε ούτε το 2-0, ούτε το 3-0”.
Τζος Τσίλντρες:Η Ρεάλ είναι ισχυρή ομάδα με επικίνδυνους παίκτες, όπως ο Μπούλοκ και ο Ρέγιες. Χρειάζεται συγκέντρωση από μας, για να φτάσουμε και στο 3-0. Το ξέρουμε. Το ματς στη Μαδρίτη μου θυμίζει αυτό που έγινε στη Βιτόρια".
"Τη νύχτα πριν από το δεύτερο ματς με τη Ρεάλ μου τηλεφώνησε ο Παπαλουκάς ως αρχηγός και μου ζήτησε να παίξω καλή άμυνα. Αυτό έκανα. Αυτό κάναμε. Παίξαμε επιθετική άμυνα. Μπορεί επιθετικά να μην έδωσα πολλά, αλλά νομίζω προσέφερα κι εγώ αρκετά αμυντικά".
Παναγιώτης Βασιλόπουλος “Είναι σημαντικό να κερδίζεις τέτοια μεγάλα ματς. Μείναμε συγκεντρωμένοι στην άμυνά μας και τα καταφέραμε. Πάμε με την ίδια ταχύτητα στη Μαδρίτη για μια ακόμη νίκη".

Όσο για τον αντίπαλο προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Χοάν Πλάθα δήλωσε ότι ελπίζει να γυρίσει στο ΣΕΦ για 5ο ματς (ένα ελαφάκι για τον Χοανάκη!!!) και είχε και το θράσος να δηλώσει τα εξής για την διαιτησία:

«Ξέρω ότι είναι δύσκολο για τους διαιτητές να διευθύνουν ένα τέτοιο παιχνίδι, στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας σε οποιαδήποτε έδρα. Πρέπει να είσαι πολύ έμπειρος και γενναίος. Θα ήθελα να μου πείτε αν αυτοί είναι οι πιο έμπειροι διαιτητές που θα μπορούσαν να βρίσκονται εδώ. Θα ήθελα να μου απαντήσετε εσείς, εγώ δεν έχω να πω κάτι».
Είναι τραγελαφικό να έχει το θράσος να ρίχνει ευθύνες στην διαιτησία η οποία αν αδίκησε κάποια ομάδα απο τις δύο ήταν η γηπεδούχος ομάδα μας. Ο Ρέγες όποτε έπαιρνε την μπάλα πήγαινε βόλτα, οι ψηλοί μας όλοι έφαγαν πολύ ξύλο κάτω απο την ρακέτα, ενώ αντίθετα στην άμυνα η παραμικρή επαφή δινόταν φάουλ. Προφανώς ο κύριος Πλάθα κατάλαβε ότι να νικήσει στα ίσα δεν μπορεί και άρχισε να φτιάχνει κλίμα υπέρ της ομάδας του για την συνέχεια της σειράς στην Μαδρίτη.

*Κλείνοντας έχω να πω ότι το ΣΕΦ ήταν και σήμερα κολαστήριο και στήριξε την ομάδα και αυτή τους αντάμειψε με νίκη. Μακάρι η παρουσία αυτή να συνεχιστεί και να βλέπουμε ένα τέτοιο ΣΕΦ και στα ματς της Α1. Η ομάδα έχει ανάγκη την στηριξή μας τώρα που μπαίνει στην τελική ευθεία.
Όμως η ομάδα δεν έχει ανάγκη και τους λίγους ανεγκέφαλους. Για ποιόν λόγο ενώ το ματς είναι υπέρ μας κάποιοι ηλίθιοι πετάνε "κροτίδες-δυναμίτες"; Για ποιόν λόγο κόβουν την φόρα της ομάδας; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΒΛΑΚΕΣ! ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!
Γιατί πέραν της τιμωρίας (που προφανώς δεν τους νοιάζει αφού δεν θα πονέσει η δικιά τους τσέπη, ούτε θα στεναχωρhθούν αν είναι κεκλεισμένων το γήπεδο), να θυμίσω ότι έχουμε χάσει κύπελλα και ντέρμπι για παρόμοιους λόγους. Και ρωτάω; Θέλουμε να ξαναγίνουμε θεατές στο ίδιο έργο; Νομίζω ότι οι περισσότεροι δεν θέλουν!

Ας βοηθήσουμε ουσιαστικά την ομάδα μας με συνθήματα, με το ζεστό μας χειροκρότημα και να επιβραβεύουμε τους παίκτες και το προπονητικό τιμ αλλά και τους δύο αντιπροέδρους μας που έχουν κάνει ότι περνάει απο το χέρι τους για να οδηγήσουν ξανά τον μπασκετικό Ολυμπιακό στην κορυφή. Υποστήριξη χρειάζεται η ομάδα αλλά όχι απο ανεγκέφαλους που προφανώς δεν ξέρουν ποιό είναι το καλό της ομάδας!




Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.