Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Τα ρετάλια τραγουδούν ακόμα.....

Η απάντηση των αδικημένων ήρθε σαν κεραυνός στο ευρωπαικό μπάσκετ.Ο Ολυμπιακός,η ομάδα που έχει χτυπηθεί όσο καμιά μέσα στη χρονιά βούλωσε στόματα και οι παίκτες του απέδειξαν οτι και τα αυγά έχουν να οδηγήσουν την ομάδα σε επιτυχίες και καρδιά πρωταθλητή.

Η ομάδα του Πειραιά, σε ένα κατάμεστο από 9000 βάσκους Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα, ταπείνωσε τη Ταού Κεράμικα και έδωσε τις δικές του απαντήσεις.Μια ομάδα ξεγραμμένη από πολλούς πέτυχε μια τεράστια νίκη με σκορ 80-88 και κατέκτησε το απόλυτο αβαντάζ έδρας για τη φάση των 8 στην οποία θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης σε παιχνίδια best of five.

To παιχνίδι είχε μια ομάδα σε ρόλο οδηγού σχεδόν με το ξεκίνημα του και μια άλλη που προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε να αναλάβει τα ηνία του αγώνα.Ο Ολυμπιακός μάτωσε πρώτος το καλάθι με τον Τζανίρο Πάργκο να σκοράρει στο ανοιχτό γήπεδο και τη Ταού να απαντά με ένα σερί 7-0 κάνωντας το 7-2.Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός φάνηκε αποφασιστικός και αντέδρασε επιβλητικά. Οδηγούμενος από ένα υπέροχο μια ακόμα φορά Νίκολα Βούισιτς και τους Μπουρούση-Χαλπερίν-Πάργκο σε ρόλο συμπρωταγωνιστή στην επίθεση ρόλαρε υπέροχα.Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον ισραηλινό γκάρντ του Ολυμπιακού που με απανωτές βόμβες σε όλο το πρώτο μέρος έκοβε συνεχώς τα πόδια των βάσκων.Αμυντικά οι δύο αμερικανοί Τσίλντρες και Πάργκο οδήγησαν την ομάδα μας.Ο πρώτος με τα κλεψίματα και τη ταχύτητα του χάρισε πολύτιμους πόντους,ενώ ο δεύτερος πέρασε χειροπέδες στον Ρακόσεβιτς και φόρτωσε με φάουλ τον Πριτζιόνι βγάζοντας ουσιαστικά και τους δύο εκτός παιχνιδιού.Ο Γιάννης Μπουρούσης μια ακόμα φορά ήταν απολαυστικός σε άμυνα και επίθεση και έδωσε μεγάλες μάχες με τον Τιάγκο Σπλίτερ, ωστόσο φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ από τον Λαμόνικα και δεν μπόρεσε να παραμείνει για πολύ μέσα στο παιχνίδι.Ο Βούισιτς ήταν όμως εκει και με πολύτιμες βοήθειες των Βουγιούκα (πέτυχε 4 πολύ κρίσιμους πόντους)και Έρτσεγκ δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα .Η Ταού σε όλο το πρώτο μέρος στηρίχτηκε σε ελάχιστα σουτ του Πριτζιόνι και στο καλό ποστ παιχνίδι του Σπλίτερ που ωστόσο ήταν άστοχος στις βολές.

Η ομάδα μας απέδωσε φανταστικό μπάσκετ σε όλο το πρώτο μέρος και η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 16 πόντους.Τελικά το πρώτο μέρος έληξε με σκορ 23-28 και το ημίχρονο με 37-51 βρίσκοντας τον Ολυμπιακό να στήνει το δικό του πάρτυ στη πλέον καυτή έδρα της ευρώπης.Το μισό βήμα είχε ήδη γίνει αλλά ο δρόμος ήταν μακρύς και φυσικά όχι στρωμένος με ροδοπέταλλα μιας και η Ταού στην έδρα της μοιάζει ανίκητη και το γήπεδο της είναι κατηφορικό για κάθε αντίπαλο.Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου ήταν μακράν ο καλύτερος Ολυμπιακός που εμφανίστηκε φέτος και στηρίχθηκε στο δόγμα του προπονητή του δηλαδή την ΄΄υπομονή΄΄ είχε συγκέντρωση,πάθος,ενέργεια,αποφασιστικότητα,τσαμπουκά και πνέυμα νικητή.Το αρνητικό του πρώτου μέρους ήρθε με το τέλος του αφού ο Τζανίρο Πάργκο που ήταν ένας παίκτης κλειδί έδειξε να πονά στους προσαγωγούς και να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Το Γ δεκάλεπτο συνεχίστηκε και ο Ολυμπιακός μπήκε με την ίδια φιλοσοφία και στο δεύτερο μέρος του αγώνα.Οι Τσίλντρες-Μπουρούσης-Χαλπερίν-Παπαλουκάς και φυσικά Βούισιτς έβρισκαν με υπομονή τις κατάλληλες λύσεις και χωρίς άγχος διατήρησαν το πλεονέκτημα διατηρώντας τη διαφορά(έφτασε ακόμα και τους 17 πόντους) σε υψήλά επίπεδα.Η αντεπίθεση της Ταού όμως ήταν θέμα χρόνου να αρχίσει...8 συνεχόμενοι πόντοι του Σέρχι Βιντάλ ,ο οποίος είχε πάρει τη θέση του τραγικού Ιγκόρ Ρακόσεβιτς στο μεταξύ, και ένα τρίποντο του Μίρζα Τελέτοβιτς επανέφερε τη Ταού στον αγώνα με ένα σερί 11-0. Ένα καλάθι και φάουλ του Μπουρούση,ένα lay up του Χαλπερίν ύστερα από ασσίστ του Βούισιτς κράτησαν τον Ολυμπιακό μέσα στον αγώνα.Ο Τελέτοβιτς με ένα τρίποντο εκτός ισορροπίας μείωσε ξανά αλλά ο Πάνος Βασιλόπουλος απάντησε ομοιοτρόπως αμέσως και το Γ δεκάλεπτο τελείωσε με κάρφωμα του Μακντόναλντ ακριβώς με τη λήξη και με σκορ 62-70 υπερ του Ολυμπιακού.Το παιχνίδι έμοιαζε να παίρνει μια παράξενη τροπή και το μάτς οδηγούνταν σε ντέρμπυ επί της ουσίας πλέον.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν σαφώς και το κρισιμότερο και οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά για να κατακτήσουν τη νίκη.Η Ταού με τους Τελέτοβιτς-Βιντάλ-Μαικλ και Σπλίτερ μείωσε στον πόντο (74-75) λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα η ψυχή του Μπουρούση μίλησε και με ραβέρσα εδωσε προβάδισμα στην ομάδα μας με 74-77.Ακολούθησε καλή άμυνα και ο Μεγάλος αρχηγός με τρίποντο μπροστά στον Τελέτοβιτς έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό με 74-80.Η Ταου προσπάθησε να καλύψει τη διαφορά αλλά δεν τα κατάφερε.Γκολ φάουλ του Μπουρούση και δύο τρίποντα του Βασιλόπουλο έδωσαν αέρα νικητή στον Ολυμπιακό.Τα τελευταία 55 δευτερόλεπτα ήταν περισσότερο διαδικαστικά ο Πριτζιόνι μείωσε προσωρινά αλλά μέχρι εκεί.Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Βασιλόπουλο κυρίαρχο στην άμυνα και με δύο διαδοχικές τάπες στους Μαικλ και Ρακόσεβιτς ο αγώνας ολοκληρώθηκε με σκορ 80-88.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια περηφανή νίκη,μια τεράστια νίκη ψυχολογίας για τη συνέχεια αποκτώντας το πλεονέκτημα έδρας για τη φάση των 8.Η συνέχεια θα δοθεί στις 24 και 26 Μαρτίου στο ΣΕΦ με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης.Η πρόκριση θα κριθεί στις 3 νίκες και για τους παλιούς σε περίπτωση που η ομάδα του Πειραιά καταφέρει να προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του φαιναλ 4 στο Βερολίνο το νικητή του ζευγαριού Παναθηναικός-Σιένα.

Ο Ολυμπιακός θα είναι συνεπής στο ραντεβού του αλλα παραμένει αμφίβολο αν θα είναι εκεί και η άλλη ομάδα της Ελλάδας.Εμείς το ευχόμαστε ολόψυχα γιατι η Σιένα δεν μας ταιριάζει αγωνιστικά αλλά και γιατί απέναντι στον ευρωπαικό μας ΄΄πελάτη΄΄ δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.Το 5-1 στις μεταξύ μας ευρωπαικές αναμετρήσεις και το 2-0 σε φάιναλ 4 μιλάει από μόνο του.

Για όσους πιστέυουν στη προλήψεις ο ημιτελικός θα γίνει τη 1η Μαίου ημέρα που γεννήθηκε ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο του Ολυμπιακού ο μεγάλος fast Eddie που κάποτε στη Σαραγόσα πυροβολούσε απο τα 6.25 τα πράσινα ερπετά.Για όσους έχουν ξεχάσει κάντε λίγο υπομονή να θυμηθείτε ξανά...ο Φραγκίσκος Αλβέρτης πάντως δεν ξεχνά ούτε φυσικά και οι γραφικοί ’΄νάνοι’’ των ευρωπαικών γηπέδων.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-28, 37-51, 62-70

ΤΑΟΥ: Πριτζιόνι 12 (3), Ιλιέφσκι 2, Ρακότσεβιτς 6, Βιντάλ 14 (2), Τελέτοβιτς 16 (3), Σαν Εμετέριο, Σπλίτερ 15, Μάικλ 13, Μπάρατς, Μακ Ντόναλντ 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαλουκάς 7 (1), Τσίλντρες 7, Βούισιτς 17, Μπουρούσης 11, Χαλπερίν 16 (4), Γκριρ 3 (1), Βασιλόπουλος 9 (2), Βουγιούκας 4, Ερτσεγκ 3 (1), Πάργκο 11 (1).

Μετά το μάτς ακολούθησαν δηλώσεις:

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Παίξαμε μπροστά σε ένα εκπληκτικό κοινό. Είχαμε την σωστή τακτική και τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Χάσαμε για λίγο το μυαλό μας, αλλά εκεί ακριβώς καταφέραμε να μείνουμε ήρεμοι και να πάρουμε μία μεγάλη νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Κερδίσαμε γιατί παίξαμε καλύτερα. Εύχομαι καλή τύχη στην Ταού κι ελπίζω να τους δούμε ξανά στο φάιναλ φορ. Από την αρχή της σεζόν δουλεύουμε πάνω στο πώς να διαχειριζόμαστε σωστά το μυαλό μας όταν κάνουμε λάθη. Και σήμερα δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Κάναμε καλή δουλειά τον τελευταίο μήνα και παίζουμε πολύ καλύτερα. Τώρα πρέπει να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση, το ξέραμε κι αυτό κάνουμε".

"Ο Τζος έμεινε δύο μήνες εκτός και τις τελευταίες δέκα ημέρες, δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνουν δυνατές προπονήσεις λόγω των συνεχόμενων αγώνων. Εχουμε δέκα ημέρες μπροστά μας για να δουλέψουμε σκληρά ώστε να επιστρέψει στο πνεύμα της ομάδας. Παίζουμε ομαδικά".
"Εχουμε σεβασμό στη Ρεάλ. Παίζουν γρήγορα, τους αρέσει να τρέχουν και πάνω σε αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε".

Πάνος Βασιλόπουλος:«Ετυχε να είμαι και πάλι εγώ που πέτυχα κρίσιμα καλάθια, αλλά είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς αυτή η νίκη», είπε ο Βασιλόπουλος και πρόσθεσε: «Όλα τα παιδιά έπαιξαν καλά και καταφέραμε να μείνουμε όρθιοι όταν η Ταού επέστρεψε στο παιχνίδι. Είχαμε καθαρό μυαλό, αλλά τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο. Στη ζωή και στον αθλητισμό άλλωστε, τίποτα δεν είναι δεδομένο, για αυτό και όταν θα επιστρέψουμε στις προπονήσεις θα πρέπει να είμαστε ξανά σοβαροί και συγκεντρωμένοι».

Γιάννης Μπουρούσης :«πήγαμε το παιχνίδι όπως το είχαμε σχεδιάσει. Είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα κατάφερε να σταθεί με σωστό τρόπο όταν η Ταού γύρισε στο παιχνίδι και μας πίεσε. Το λέγαμε πάντως από το ημίχρονο και ήμασταν προετοιμασμένοι ότι η διαφορά δεν θα έμενε στους 20 πόντους. Τώρα που έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας πρέπει να; Το εκμεταλλευτούμε, να είμαστε σοβαροί για να πάρουμε την πρόκριση.

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος" δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος και συμπλήρωσε: "Για τέτοιες στιγμές και νίκες ζούμε. Η Τάου είχε χάσει μέσα στην έδρα της, δύο φορές τα τελευταία χρόνια. Έπρεπε να χάσει και από εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ, ενώ στο δεύτερο πέσαμε αλλά δικαιολογημένα. Τώρα, πρέπει να τελειώσουμε τη σειρά μέσα στη Μαδρίτη!".

Ντούσκο Ιβάνοβιτς : Ντούσκο Ιβάνοβιτς παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού: "Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικά και έκανε μια μεγάλη εμφάνιση. Είναι μεγάλη ομάδα και το έδειξε. Εμείς, δεν έχουμε πολλές επιλογές. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να νικήσουμε στη Βαρκελώνη, αν θέλουμε να πάμε στο Βερολίνο".

*Eκτός αγώνα έμειναν οι Πρίντεζης λόγω τραυματισμού και Σχορτσιανίτης λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων

*Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, αποφάσισε με τον αδερφό του Γιώργο να δώσουν πριμ στους παίκτες για τη μεγάλη νίκη και το ανακοίνωσαν στα αποδυτήρια αμέσως μετά το ματς.

Σχσολιάστε τον αγώνα της αγαπημένης μας ομάδας στο φόρουμ του thrylos-fans εδώ


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.