Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Νίκη με μεγάλη ανατροπή, 73-70 τη Ταού

Η εξαιρετική άμυνα του Ολυμπιακού στην τελευταία περίοδο γλίτωσε τους «ερυθρόλευκους» από τα χειρότερα στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα. Με πάθος, δύναμη, υπομονή και μυαλό στο δεύτερο ημίχρονο ο Θρύλος επικράτησε 73-70 της Ταού στο ΣΕΦ, σε αγώνα για τη 2η ημέρα στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, και πανηγύρισε την πρώτη νίκη στον 5ο όμιλο, που του δίνει την ευκαιρία να παραμείνει σε τροχιά... διεκδίκησης της πρώτη θέσης και φυσικά της πρόκρισης στους "8" του θεσμού.

Για ακόμη μία φορά ο Ολυμπιακός μπήκε «μουδιασμένος» στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο η Ταού και κυρίως ο Τελέτοβιτς (4/6 τρίποντα, 14π. στο α' δεκ.), ο οποίος ηγήθηκε της επίθεσης της ισπανικής ομάδας. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Βάσκους στο +8 (26-18), ενώ και η δεύτερη περίοδος δεν ήταν ικανή να αλλάξει την κακή εικόνα των «ερυθρόλευκων», κυρίως στην άμυνα, που μέχρι το ημίχρονο δέχθηκαν 44 πόντους (44-36). Μάλιστα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε την ατυχία να δει τον Σχορτσιανίτη στις αρχές της δεύτερης περιόδου να τραυματίζεται και να αποχωρεί.

Στην τρίτη περίοδο, πάντως, ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε. Με τον Βασιλόπουλο να ανταποκρίνεται στα αμυντικά καθήκοντα του, τη φροντ λάιν να ροκανίζει τη διαφορά και τον Γκριρ να σηκώνει το βάρος της επίθεσης στις πλάτες του οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν δυναμικά. Μάλιστα με σερί 9-0, που ολοκληρώθηκε με βολές του Αμερικανού, ο Ολυμπιακός πέρασε στο 29' μετά από ώρα μπροστά στο σκορ με 56-55. Ωστόσο, το τρίποντο του Ιλιέφσκι βοήθησε την Ταού να μπει στην τελευταία περίοδο στο +2 (58-56).

Στο πρώτο πεντάλεπτο του τελευταίου δεκαλέπτου και με πρωταγωνιστές τους Παπαλουκά, Βασιλόπουλο, η σεμιναριακή άμυνα του Ολυμπιακού κράτησε την Ταού 5 λεπτά χωρίς πόντο, ενώ με σερί 6-0 το σύνολο του Γιαννάκη πήρε το προβάδισμα με 66-60, στο 35'. Ο Ρακόσεβιτς προσπάθησε για την ανατροπή και με τρίποντο του στα 34'' μείωσε σε 68-67. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» και η ψυχραιμία τους από τη γραμμή των ελευθέρων βολών χάρισαν στην ομάδα του Πειραιά μία μεγάλη νίκη με 73-70, ενώ η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τον Βασιλόπουλο να πανηγυρίζει ένα μεγαλοπρεπέστατο μπλοκ στον Ρακόσεβιτς.

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 36-44, 56-58, 73-70

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 5, Πελεκάνος, Βούισιτς 9, Μπουρούσης 15 (10ρ.), Χαλπερίν 10 (2), Γκριρ 21 (2), Βασιλόπουλος, Πρίντεζης 7, Σχορτσιανίτης 4, Πάργκο 2.
ΤΑΟΥ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Πριτζιόνι 3, Ιλιέφσκι 7 (1), Ρακόσεβιτς 23 (4), Βιντάλ, Τελέτοβιτς 14 (4), Σαν Εμετέριο, Μάικλ 11, Μπάρατς 4, ΜακΝτόναλντ 8.

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Νιώθαμε μια πίεση για το αποτέλεσμα, αλλά όπως έχουμε πει, από τη στιγμή που θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή πρέπει να μάθουμε να ζούμε υπό πίεση. Στο πρώτο μέρος είχαμε προβλήματα στην ομαδική λειτουργία της άμυνας και η Τάου πέτυχε πέντε τρίποντα με συνέπεια να αποκτήσει μια διαφορά στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχήσαμε στα ριμπάουντ, περιορίσαμε τις επιθέσεις της Τάου και φέραμε το ματς στα μέτρα μας για να πάρουμε τη νίκη, έστω και στο τέλος". Αναφορικά με την επιστροφή του Τζος Τσίλντρες, απάντησε: "Έχει ξεκινήσει τρέξιμο και περιμένουμε τι βελτίωση θα έχει τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να μπορούμε να πούμε περισσότερα".

Ντούσκο Ιβάνοβιτς: "Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός παίζει δυνατά, με επαφές στην άμυνα, αλλά καταφέραμε να ξεκινήσουμε καλά. Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο παρότι είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, δεν ήμασταν εύστοχοι και μείναμε άποντοι για τρία λεπτά. Ωστόσο, ήταν ένα ισορροπημένο ματς και σε γενικές γραμμές παίξαμε καλά".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.