Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Περίπατος...

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του απέναντι στην Πρόκομ για την τρίτη αγωνιστική του Τοπ-16 της Ευρωλίγκας επικρατώντας στην Πολωνία με σκορ 68-93.

Με όλους τους παίκτες να έχουν κατέβει σοβαροί και με σκοπό να καθαρίσουν το ματς απο νωρίς η Πρόκομ κατάφερε να αντισταθεί κάπως μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο (19-23) με κύριο εκφραστή τον Μπάρελ.

Απο εκεί και πέρα ανέλαβαν δράση οι ερυθρόλευκοι. Με μπροστάρη τον τρομερό σε όλο το παιχνίδι εχτές Νίκολα Βούισιτς (21π-7ρ) άλλα και σχεδόν όλους όσους αγωνίστηκαν άξιους συμπαραστάτες ο Ολυμπιακός πάτησε λίγο το γκάζι και η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο νούμερο με το σκόρ του ημιχρόνου να κλείνει στο 32-50 υπέρ της ομάδας μας.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου δεν υπήρξε καμμία αλλάγη στην ροή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός ήταν αποτελεσματικός σε άμυνα και επίθεση με αποτέλεσμα η διαφορά να παραμείνει περίπου η ίδια με αυτή που έληξε το ημίχρονο (54-71)!

Η τελευταία περίοδος ήταν καθαρά διαδικαστικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός δεν χαλάρωσε σε καμμία φάση, ενώ στα τελευταία 5 λεπτά πήραν χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίκτες που είχαν συμπεριληφθεί στην 12άδα. Το μάτς έληξε 68 - 93 υπέρ της ομάδας μας.


Πάντως χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της ομάδας μας αλλά και της ποιότητας του ρόστερ είναι ότι στο χθεσινό μάτς είχε 81% στα δίποντα (30-37), 48% στα τρίποντα (17/35) και 39 ριμπάουντ (6-33) έναντι μόλις 20ρ. των Πολωνών.

Απο την άλλη "μαύρη τρύπα" για την ομάδα μας ήταν πάλι η αστοχία μας στις βολές (12/32) 55% όπως και τα πολλά λάθη μας (19). Και ας πούμε ότι κάποια λάθη δικαιολογούνται λόγω κάποιας χαλάρωσης λόγω του ότι φάνηκε απο νωρίς ποιός θα κερδίσει, το ποσοστό ευστοχίας μας στις βολές ήταν για άλλη μια φορά κάκιστο και εκεί φαίνεται ότι έχει πρόβλημα η ομάδα αφού είναι τελευταία στο ποσοστό ευστοχίας στις βολές.



ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-23, 32-50, 54-71, 68-93

ΠΡΟΚΟΜ ΤΡΕΦΛ (Πατσέσας): Μπράζελτον 5, Άρτσιμπονγκ 4, Ντίλεβιτς 6(1), Λόγκαν 18(2), Ζαμόσκι 7(2), Γουντς 12(2), Μπαρέλ 10, Μπερκ 2, Γιούιν 4, Χριτσανιούκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7 (6ας.), Πελεκάνος 3(1), Βούισιτς 21(1τρ. – 7ρ.), Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 12, Χαλπερίν 7(1), Γκριρ 10(2), Βασιλόπουλος 3(1), Πρίντεζης 12, Έρτσεγκ 4, Σχορτσανίτης 7, Πάργκο 7(1)


ΔΗΛΩΣΕΙΣ:


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Νομίζω ότι μπήκαμε στο παιχνίδι με μεγάλη συγκέντρωση. Ξέραμε ότι η Πρόκομ παίζει καλύτερα στο γήπεδο της και προσπαθεί από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, αλλά κατορθώσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό από την καλή μας άμυνα και τα ριμπάουντ, τρέξαμε στην επίθεση για να πετύχουμε κάποια εύκολα καλάθια και νομίζω ότι κατά τη διάρκεια όλου του αγώνα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να κερδίσουμε εύκολα. Καλή τύχη στην Πρόκομ για το υπόλοιπο της σεζόν και ελπίζω ότι αυτοί που αγαπούν την ομάδα να μείνουν δίπλα της και να προσπαθήσουν ακόμα πιο σκληρά για το μέλλον. Ο Θόδωρος χτύπησε το δάχτυλό του και θα δούμε αύριο τις ακριβώς συμβαίνει. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό».

ΝΙΚΟΛΑ ΒΟΥΪΣΙΤΣ: «Φαίνεται ότι όταν πάω στα βόρεια γίνομαι καλύτερος. Είμαι σε καλή κατάσταση κι απλά προσπαθώ να κάνω αυτό για το οποίο πληρώνομαι. Είναι σημαντικό ότι αυτή την περίοδο παίξαμε έτσι, αλλά πρέπει να είμαστε έτσι σ’ όλα τα παιχνίδια γιατί ο στόχος είναι η πρώτη θέση. Σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα απέναντι σε πιο δυνατές ομάδες, αλλά το να σκοράρεις 90 και κάτι πόντους δεν είναι λίγο απέναντι σ’ οποιοδήποτε αντίπαλο».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ: «Ήταν απλά μια νίκη που δε θα έχει αξία αν δεν υπάρξει κι ανάλογη συνέχεια. Κάναμε ένα ακόμα βήμα αλλά χρειαζόμαστε άλλα τρία για να φτάσουμε στο στόχο μας και ο στόχος είναι η πρώτη θέση. Σίγουρα παίξαμε πολύ καλά σήμερα ή μάλλον καλύτερα παίξαμε ανάλογα με τις δυνατότητες μας. Αν έλειπαν και οι χαμένες βολές τότε η διαφορά θα ήταν ακόμα πιο μεγάλη. Δεν υπάρχει χρόνος για χαμόγελα και πανηγύρια. Το μυαλό μας στην Καβάλα και συνεχίζουμε».

*Κίνηση ανθρωπιάς απο την ομάδα του Ολυμπιακού στην Πολωνία αφού βοήθησε στον έρανο που κάνει η ομάδα της Πρόκομ για να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας της 24χρονης Ιζαμπέλας χορεύτριας μπαλέτου η οποία έχει όγκο στην σπονδυλική στήλη.

**Για πρώτη φορά εχτές βράθηκε αντιμέτωπος με έναν παλιό αγαπημένο ο Ολυμπιακός τον Qyntel Woods ο οποίος ήταν στο ρόστερ της ομάδας την περασμένη σεζόν. Ο Woods πήγε πρόσφατα στην Πολωνία για λογαριασμό της Πρόκομ αφού έλυσε το συμβολαιό του με την Φορτιτούντο Μπολόνια στην οποία αγωνιζόταν απο την αρχή της σεζόν μέχρι τον Γενάρη.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.