Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Εύκολο απόγευμα...Ολυμπιακός-Καβάλα: 90-68

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα εντός έδρας της Καβάλας για την 18η αγωνιστική της Α1 με σκορ 90-68.
Ο προπονητής Π. Γιαννάκης παρέταξε την ομάδα με τους Μιλόσεβιτς, Χαλπέριν, Βασιλόπουλος, Έρτσεγκ, Βούισιτς μια πεντάδα που δεν την έχουμε ξαναδεί φέτος να ξεκινάει σε αγώνα πρωταθλήματος.
Στο πρώτο δεκάλεπτο (σκορ 24-20) ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά με κύριο εκφραστή τον Νίκολα Βούισιτς και απέκτησε το προβάδισμα απο την αρχή του αγώνα δίχως να κινδυνεύσει απο την μαχητική αλλά αδύναμη Καβάλα επέβαλε τον ρυθμό του στον αγώνα.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο έχοντας τον Χαλπέριν σε εκπληκτίκη μέρα (13π. 2/3 διπ, 3/3 τριπ., 3κλ., 2 ασ) με άξιο συμπαραστάτη τον Πελεκάνο ο Ολυμπιακός άνοιξε την διαφορά και φάνηκε να "τελειώνει" το παιχνίδι απο νωρίς με το σκορ να είναι στο 53-36.

Όμως το τρίτο δεκάλεπτο αποδείχτηκε το χειρότερο του Ολυμπιακού δίνοντας την ευκαιρία στην Καβάλα να πλησιάσει στο σκορ. Η ομάδα κόλλησε στους 13π. στην επίθεση ενώ δέχτηκε 20π. με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει και στο τέλος της τρίτης περιόδου το σκορ να διαμορφώνεται στο 66-56.
Τότε μίλησε ο Γκρίρ. Με προσωπικό ρεσιτάλ τόσο απο μακρινή όσο και απο μέση απόσταση ο Ολυμπιακός άνοιξε την διαφορά και πάλι δίνοντας την ευκαιρία στον προπονητή να χρησιμοποιήσει και τον μοναδικό παίχτη που δεν είχε χρησιμοποιήσει μέχρι εκείνη την στιγμή τον μικρό Σλούκα ο οποίος έδειξε πάλι καλά στοιχεία όπως το ίδιο έγινε πιο πρίν και με τον Ιάν Βουγιούκα που αντικατέστησε στην δωδεκάδα τον Πρίντεζη. Τελικό σκορ 90-68.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-20, 53-36, 66-56, 90-68
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Πελεκάνος 4, Βούισιτς 9, Μιλόσεβιτς 9, Μπουρούσης 6, Χαλπερίν 13, Γκριρ 13, Βασιλόπουλος 5, Βουγιούκας 6, Σχορτσανίτης 4, Έρτσεγκ 11, Τεόντοσιτς 6, Σλούκας 4
ΚΑΒΑΛΑ (Πιλαφίδης): Ντάνιελς 11, Κέκελης 6, Λόλας, Πενταζίδης, Γκαγκαλούδης, Καβαλιάουσκας 11, Κούβελας 4, Μάρτιν 10, Γκούστας 14, Τσιάκος 6, Αμαγκού 4, Αγγελακόπουλος 2

*Εκτός δωδεκάδας έμειναν ο αρχηγός Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Τζανίρο Πάργκο και ο Γιώργος Πρίντεζης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: "Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο ελέγξαμε από την αρχή. Η Καβάλα μας δημιούργησε κάποια προβλήματα στην πορεία της αναμέτρησης, αλλά καταφέραμε να νικήσουμε και να δώσουμε και όμορφες φάσεις στους φιλάθλους που ήρθαν στο γήπεδο. Ξέρουμε ότι όλοι θέλουν να παίξουν καλά απέναντί μας, αλλά αυτό βοηθάει και τη δική μας ομάδα. Μας αρέσει να δίνουμε δυνατά παιχνίδια".

ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ: "Είχαμε αρκετά καλά διαστήματα στην απόδοσή μας, αλλά σε κάποιες στιγμές χαλαρώσαμε και χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Μας περιμένει μια δύσκολη περίοδος με δυνατούς αγώνες σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρωλίγκα και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στην επιτυχία των στόχων μας".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.