Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

ΠΟΙΟ ΝΤΕΡΜΠΙ???

by Everick-7

Σε περίπατο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το ντέρμπι με τη Γλυφάδα για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος πόλο Α1 γυναικών, καθώς με άμυνα για σεμινάριο και σωστές επιθετικές επιλογές οι ερυθρόλευκες δεν άφησαν κανένα περιθώριο στις αντιπάλους τους να αμφισβητήσουν την ανωτερότητά τους και νίκησαν με σκορ 11-4. Ενώ στο πρώτο οκτάλεπτο όλα προμήνυαν ότι θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος καθώς το σκορ ήταν 2-1 στο δεύτερο οκτάλεπτο ένα σερί 5-0 με πρωταγωνίστριες την Αβραμίδου και την Κινέζα φουνταριστή Γιατίνγκ έφεραν τον ΟΣΦΠ μπροστά με 6-2 . Στο δεύτερο ημίχρονο με άμυνα για σεμινάριο πάνω στην πρώην ερυθρόλευκη Αμερικανίδα Βενγκέρ και την Γερμανίδα Κλάϊν οι ερυθρόλευκες αύξησαν το προβαδισμα τους στο 8-3 και έφτασαν στο τελικό 11-4 με γκολ της Ουγγαρέζας Τομάσκοβιτς 1 λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 150 άτομα παρά το ακατάλληλο της ώρας. Έτσι, μετά από 11 παιχνίδια η πειραϊκή ομάδα σταθεροποιήθηκε στη δεύτερη θέση (19 β.) του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας 4 πόντους μακριά τη Γλυφάδα (15 β.) και τη χωρίζει μόλις ένας βαθμός από την πρώτη θέση.Ουσιαστικά η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο θα κριθεί στο παιχνίδι του Λαιμού μεταξύ της Βουλιαγμένης και του Ολυμπιακού .
Ακολουθεί πλέον το μεγάλο παιχνίδι της Τετάρτης στην Ουγγαρία κόντρα στην Ντουναϊβάρος για την πρόκριση στον τελικό του LEN TROPHY.

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Αβραμίδου 4, Σουν Γιατίνγκ 3, Μωραϊτη 2, Τομάσκοβιτς 1, Σμιτ 1.

Γλυφάδα (Παπαναστασίου): Οικονομοπούλου 2, Μωραϊτίδου 2.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Χάρης Παυλίδης: "Η εντός έδρας ήττα από τη Βουλιαγμένη μας έκανε πολύ μεγάλο καλό. Από εκείνο το παιχνίδι και μετά δουλεύουμε πιο συγκεντρωμένα, με περισσότερο πάθος και βγήκε στην επιφάνεια ο εγωϊσμός της ομάδα μας. Στοιχεία που φάνηκαν πάρα πολύ στο σημερινό ντέρμπι. Αυτό το πάθος και αυτή τη δύναμη θέλω να βλέπω από τις πολιστριές μου. Ακόμα και να έχαναν σήμερα, από τη στιγμή που έπαιξαν τόσο καλά εγώ θα τους έδινα συγχαρητήρια. Η νίκη και η διαφορά στο σκορ, απέναντι σε μία τόσο πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Γλυφάδα ήρθε φυσιολογικά από τη στιγμή που είχαμε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Κάναμε περισσότερα κλεψίματα από κάθε άλλη φορά, ενώ είχαμε σχεδόν 80% στον παίκτη περισσότερο και 70% στον παίκτη λιγότερο. Συγχαρητήρια στις αθλήτριές μου, που σήμερα απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης έδειξαν απλά ένα μέρος των δυνατοτήτων τους. Όπως είχα δηλώσει και στο παρελθόν, οι πολίστριες του Ολυμπιακού θα μας κάνουν υπερήφανους. Πρόκειται για μία ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα που δεν είναι δυνατόν να φτάσει στο πικ της απόδοσής της σε διάστημα 4 μηνών. Χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά, υπομονή και επιμονή. Σε ό,τι αφορά τον πρώτο εκτός έδρας ημιτελικό της Τετάρτης με τη Ντουϊτσβάρος, αν παίξουμε όπως σήμερα μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα από οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης".

Σταυρούλα Αντωνάκου: "Όλη την εβδομάδα προετοιμαστήκαμε καλά και όπως δείξαμε στο παιχνίδι, η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Όταν παίζουμε με πάθος και με δύναμη στην άμυνα δεν μπορεί να μας απειλήσει καμία ομάδα, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι στην Ουγγαρία, όπου θα πάμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο θα μας δώσει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό του Len Trophy".

Άλκηστη Αβραμίδου: "Παίξαμε όπως ακριβώς το είχαμε σχεδιάσει και το κλειδί της νίκης ήταν η άμυνα. Θέλαμε πολύ τη νίκη, καθώς μας είχε πειράξει ο τρόπος που αφήσαμε ένα βαθμό στον πρώτο αγώνα της Γλυφάδας. Αν παίξουμε το ίδιο καλά και την Τετάρτη στην Ουγγαρία, τότε θα κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης".

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)

1. Βουλιαγμένη 135-59 20

2. Ολυμπιακός 148-69 19

3. Γλυφάδα 112-63 15

4. Εθνικός 127-103 14

5. ΝΕ Πατρών 119-131 10

6. Νηρέας Χαλ. 82-143 5

7. ΠΑΟΚ 56-847 3

8. Ηρακλής 82-146 2


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.