Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

ΑΥΤΟ, ΑΥΤΟ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ,ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

by Everick-7

Στο Παπαστράτειο ο Ολυμπιακός σε ακόμη ένα παιχνίδι αυτή τη φορά για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκα απέδειξε γιατί αποκαλείται ο Αυτοκράτορας του Ελληνικού Πόλο.
Με την θερμή συμπαράσταση 600 οπαδών του επιβλήθηκε εύκολα της κροατικής Σίμπενικ με 11-6 και δεν άφσε περιθώρια σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία του στον Γ'όμιλο της Ευρωλίγκα . Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΣΦΠ με μπροστάρη τον Κροάτη Κομάντινα που να σημειωθεί ότι ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα που σήμερα ήταν αντιμέτωπος προηγήθηκε 3-0 και 5-1 . Όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Πρίμορατς Κότορ ο Ολυμπιακός επαναπαύτηκε και έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να μειώσουν σταδιακά το σκορ σε 6-4 με τον Βούλετα και σε 7-6 με τον Σούτιτς . Πάντως στο σημείο αυτό οι διατητές με προεξάρχοντα τον αλησμόνητο από τον τελικό του Ντουμπρόβνικ Μαεργκέτα έδωσαν συνεχόμενες αποβολές στους παίκτες του ΟΣΦΠ με αποτέλεσμα οι Κροάτες να επωφελούνται στο έπακρο το πλεονέκτημα του παίκτη παραπάνω . Στο τελευταίο οκτάλεπτο όμως μίλησε η ψυχή του αρχηγού των ερυθρολεύκων Θοδωρή Χατζηθεοδώρου. Με γκολ δικό του (8-6) ξεκίνησε η αντεπίθεση διαρκείας που είχε ως τελικό αποτέλεσμα το επιβλητικό 11-6 με γκολ του νεαρού Δελακά 30 δεύτερα πριν την λήξη του παιχνιδιού. Οι Κροάτες μάλιστα είχαν παραδώσει τα όπλα κάτι που φάνηκε και στο κερδισμένο πέναλτι 2 μόλις δεύτερα πριν το τελικό σφύριγμα όπου ο Σκόριτς έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι!
Η πρωτιά στον τρίτο προκριματικό όμιλο ανήκει πλέον στην ομάδα μας και στο τελευταίο παιχνίδι που είναι αυτό με την Μπρέσια στην Ιταλία, απλά θα πάει για να παίξει για την ιστορία και το γόητρό της. Για την πανηγυρική και τυπικά πρόκριση δηλαδή στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης!! Ο ΟΣΦΠ παραμένει αήττητος σε 20 αγώνες σε Πρωτάθλημα -Κύπελλο Ελλάδας και Ευρωλίγκα. Ποιός θα σταματήσει το τρένο του Βαγγέλη Πάτερου?


Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-3, 2-3, 3-0.

Ολυμπιακός (Β. Πάτερος): Χ. Αφρουδάκης 2, Κομάντινα 2, Ντόσκας 1, Μυλωνάκης 1, Γ. Αφρουδάκης 1, Σάντα 1, Χατζηθεοδώρου 1, Κόχειλας 1, Δελακάς 1.

Σίμπενικ (Ι.Τούτσακ): Σάμοντολ 2, Βουλέτα 1, Μπρίκιτς 1, Σκόριτς 1, Σούτιτς 1.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Βαγγέλης Πάτερος: "Η σημερινή νίκη είναι πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό, καθώς για πρώτη φορά η ομάδα κατάφερε να προκριθεί στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των παιχνιδιών των ομίλων, χωρίς μάλιστα να έχει ηττηθεί. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, που είναι μεγάλοι αθλητές. Συγχαρητήρια αξίζουν και στον κόσμο μας, που σε ένα ακόμη καθοριστικό και κρίσιμο παιχνίδι στάθηκε δίπλα στην ομάδα και τη στήριξε. Τώρα αρχίζει για εμάς η σκληρή δουλειά. Θα πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, να συνεχίσουμε τον προγραμματισμό για τα επόμενα παιχνίδια ώστε να φτάσουμε χωρίς προβλήματα ως το τέλος".

Θοδωρής Χατζηθεοδώρου: "Όπως είπε και προπονητής μας, η σημερινή νίκη είναι σπουδαία για την ομάδα, αφού εξασφαλίσαμε την πρόκριση πριν ολοκληρωθούν οι αγώνες του ομίλου, έχοντας πετύχει σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε 19 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία. Συγχαρητήρια στο προπονητικό δίδυμο και στους συναθλητές μου. Εκ μέρους όλης της ομάδας θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους φιλάθλους μας που στέκονται πάντα δίπλα μας. Πριν από λίγο στα αποδυτήρια οι παίκτες της Σίμπενικ μας έλεγαν πόσο εντυπωσιασμένοι έμειναν από την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί μας. Τώρα ξεκινά η προετοιμασία μας για την επόμενη φάση. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι ώστε να προκριθούμε σε ένα ακόμη φάιναλ-4".

Η βαθμολογία (5η αγωνιστική) του Γ' Ομίλου της Ευρωλίγκα

1. Ολυμπιακός 13

2. Πρίμορατς 9

3. Σίμπενικ 7

4. Μπρέσια 0

*Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Τάσος Σχίζας και Χρήστος Φλώρος.

*Την Κυριακή και τη Καθαρά Δευτέρα οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ρεπό


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.