Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Δύσκολη επικράτη, με το μυαλό στη Κυριακή

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση και με το μυαλό στο Κυριακάτικο ντέρμπι, ο Ολυμπιακός σημείωσε την τρίτη νίκη του στον 5ο όμιλο για τη φάση των «16» της Ευρωλίγκα και παρέμεινε σε τροχιά... πρώτης θέσης. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 84-71 της Προκόμ Τρεφλ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης, και υποχρέωσαν στην 4η ήττα του το σύνολο του Τόμας Πατσέσας, το οποίο δεν έχει ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά.

Νευρικότητα, έλλειψη διάρκειας σε άμυνα και επίθεση, λάθη και αστοχία χαρακτήρισαν το παιχνίδι του Ολυμπιακού μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Ωστόσο, βασιζόμενοι σε κάποια ξεσπάσματα τους και στον έλεγχο των ριμπάουντ, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν το στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από την επίτευξη της τρίτης νίκης στο 5ο όμιλο.

Ο Θρύλος μπήκε... ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο και, με τη φροντ λάιν του να πρωταγωνιστεί (ο Βούισιτς για την ακρίβεια), μπόρεσε στο 6ο λεπτό να φτάσει στο +10 (14-4). Με τον Ντέιβιντ Λόγκαν, πάντως, να δίνει λύσεις κοντά στο καλάθι και με τρελά σουτ από τα 6.25, η Προκόμ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ολυμπιακού, «μάζεψε» τη διαφορά και μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο στο -4 (23-19). Ανάλογο ξεκίνημα είχε ο Ολυμπιακός και στη δεύτερη περίοδο.

Με πρωταγωνιστές τους Μπουρούση, Παπαλουκά, οι γηπεδούχοι σημείωσαν επιμέρους σκορ 14-7 και στο 15΄ ο φωτεινός πίνακας έγραφε το υπέρ τους 37-26. Και πάλι, όμως, η Προκόμ αντέδρασε και, αυτή τη φορά βασιζόμενη στις εμπνεύσεις του Μπάρελ (7π. στο β΄ δεκ.) μείωσε με τη λήξη του ημιχρόνου σε 43-42.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο. Με τους Μπουρούση, Πρίντεζη και Βούισιτς να κρατούν τον Ολυμπιακό σε τροχιά... νίκης, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν διάθεση στο τρίτο δεκάλεπτο να «καθαρίσουν» το παιχνίδι (70-55), αλλά η έλλειψη διάρκειας έκανε την επανεμφάνισή της στην τελευταία περίοδο.

Λόγκαν, Γουντς και Γιούιν, με τρίποντα και προσπάθειες μέσα από το ζωγραφιστό έφεραν την διαφορά στο 36΄ σε 76-70. Ωστόσο, ο Μπουρούσης - με τέσσερις διαδοχικούς πόντους - και ο Βούισιτς, φρόντισαν να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό εκ του ασφαλούς στη νίκη με 84-71.

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 43-42, 70-55, 84-71

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 13 (3), Πελεκάνος 2, Βούισιτς 20, Μπουρούσης 13, Χαλπερίν 8 (2), Γκριρ, Βασιλόπουλος 3, Πρίντεζης 14 (2), Ερτσεγκ, Τεόντοσιτς 3 (1), Σχορτσιανίτης, Πάργκο 8 (2).

ΠΡΟΚΟΜ ΤΡΕΦΛ (Τόμας Πατσέσας): Μπράζελτον, Ντίλεβιτς 6, Λόγκαν 24 (5), Ζαμοϊσκι 2, Σζτσότκα, Γουντς 12 (1), Μπάρελ 9, Μπερκ 4, Γιούιν 12 (1), Χριτσάνιουκ 2.

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Η νευρικότητα που είχαμε μάς έβγαλε εκτός ρυθμού, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε συγκέντρωση και καθαρό μυαλό, ώστε να πάρουμε τη νίκη την οποία χρειαζόμασταν. Η αντίδρασή μας στην τρίτη περίοδο ήταν δείγμα ομάδας με ποιότητας, ενώ τα λάθη μας οφείλονται περισσότερο στη δική μας νευρικότητα, παρά στον αντίπαλο. Αυτά τα ματς κάνουν καλό στο χαρακτήρα μας. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι η ομάδα με τους περισσότερους φιλάθλους στην Ελλάδα έχει τέτοια αντιμετώπιση απέναντί της, παρά την τεράστια ιστορία της και την τύχη να έχει ως αφεντικά δύο ανθρώπους με τόσο μεγάλη αγάπη για το μπάσκετ. Δεν υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες, ενώ ο Ολυμπιακός προτείνει ξεκάθαρες προτάσεις. Έχω μείνει έκπληκτος! Μπορεί να μιλάω διαρκώς για υπομονή, αλλά ακόμη κι αυτή έχει τελειώσει. Εμείς αυτό που θέλουμε, είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα, την οποία θα ζηλεύουν όλοι".

Τόμας Πατσέσας: "Παλέψαμε και είμαι χαρούμενος για αυτό. Αντιδράσαμε όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ και επιστρέψαμε στο παιχνίδι. Όμως, τα ριμπάουντ του Ολυμπιακού ήταν καθοριστικά".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.