Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Πικρή ήττα...Ολυμπιακός-Παο 64-82

Σε ενα χιονισμένο τοπίο οι 7.500 θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό του ΣΕΦ παρακολούθησαν ενα μέτριο ποιότητας παιχνίδι μεταξύ των δυο καλύτερων ομάδων της ελλάδας.Ντέρμπι αιωνίων μόνο στα χαρτιά αφού η ομάδα του Πειραιά δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο και δεν έκανε σχεδόν ποτέ αισθητή τη παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού σταδίου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ νευρικά από τους ερυθρολεύκους ενώ οι πράσινοι μπήκαν αποφασισμένοι για νίκη και καλή εμφάνιση.Η τρίποντη βόμβα από τον Κένεντι Γουίντον με τη λήξη της πρώτης επίθεσης και ένα καλάθι από τον Σπανουλη έκαναν γρήγορα γρήγορα ένα μικρό σερί 5-0 για την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.Ο Ολυμπιακός σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου παρουσιάστηκε πολύ άστοχος επιθετικά ενώ στο ξεκίνημα προσπάθησε να πάρει κάποιους πόντους στην επίθεση απο το νεαρό Μίλος Τεόντοσιτς.Η άμυνα της ομάδας του Πειραιά παρουσίασε αρκετές αδυναμίες κυρίως στη περιφέρεια της.Οι διάδρομοι ωστόσο ήταν πολύ καλά κλεισμένοι και ο Παναθηναικός δεν έβρισκε λύσεις εντός παιδιάς ούτε καν από τη γραμμη του φάουλ στην οποία έκαναν την εμφάνιση τους πολύ συχνά στο χθεσινό παιχνίδι.Τα εξωτερικά σουτ όμως έκαναν τη διαφορά.Οι πράσινοι διατήρησαν ένα σημαντικό προβάδισμα 7-10 πόντων και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 16-26.Οι αμερικανοί των ''ερυθρολεύκων'' ήταν πολύ καλά κλεισμένοι από τους πράσινους και δεν μπόρεσαν σε καμιά στιγμή να βοηθήσουν επιθετικά ενώ αμυντικά τα γρήγορα φάουλ του Τζάκσον τον άφησαν για αρκετό χρονικό διάστημα στον πάγκο της ομάδας.Με την είσοδο του Κώστα Βασιλειάδη στον αγώνα στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα των ερυθρολεύκων άλλαξε ελαφρώς.Η ομάδα πίεσε περισσότερο στη κυκλοφορία της μπάλας και οι παίχτες έδειξαν περισσότερο πάθος και αγωνιστικότητα.Οι πράσινοι οδήγηθηκαν σε άστοχες και βιαστικές επιθέσεις και βολές ενώ οι ''ερυθρόλευκοι''εκμεταλλευόμενοι την ευχστοχία στις βολές και την επιστροφή στο ματς του Μαρκ Τζακσον πλησίασαν σημαντικά με 34-35 σχεδόν ένα λεπτό πριν λήξει το ημίχρονο.Σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός βρήκε την επιθετική λύση που λέγεται Διαμαντίδης και με ένα τρίποντο τραβηγμένο από τα μαλλιά στην εκπνοή της επίθεσης, έκανε το σκορ 36-41, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε σχεδόν ακριβώς όπως τελείωσε με τρίποντες βόμβες των Ντικούδη και Σπανούλη ο Παναθηναικός αύξησε τη διαφορά και την έφερε σε διψήφια νούμερα.Τα πόδια των ''ερυθρολεύκων'' έδειξαν να λυγίζουν.Η ομάδα δεν είχε αποθέματα ψυχής και οι νεαροί φάνηκαν να τα περιμένουν όλα από τους αμερικανούς της ομάδας οι οποίοι όμως ήταν εκτός τόπου και χρόνου.Η γενική εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού όλοι οι παίχτες του Ολυμπιακού κινήθηκαν σε πολύ ριχά νερά κανείς δεν είχε ψυχή και θάρρος για να τα βάλει με τους πράσινους.Η αποδοχή της ήττας ήρθε από το ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου.Κανείς δεν πάλεψε να βγεί απο το ναυάγιο του Ολυμπιακού.Όλοι οι παίχτες έσκηψαν το κεφάλι και περίμεναν το μοιραίο.Η συνέχεια του παιχνιδιού δεν αντέχει σε κριτική οι 8 μόλις πόντοι που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο 3ο δεκάλεπτο και η ανυπαρξία στη περιφερειακή άμυνα δείχνουν εν πολλοίς τη κακή κατάσταση που βρέθηκε η ομάδα του Πειραιά.Το τελικό σκορ 68-84 μάλλον τιμητικό ήταν αν και οι διαιτητες Κουκουλεκίδης και Ζαβλανος στο 4ο δεκάλεπτο έκαναν ο,τι περνούσε από το χέρι τους για να μεγαλώσουν τη διαφορά και η ήττα των ''ερυθρολέυκων'' να μοιάζει με ελληνική τραγωδία.

Συμπερασματικά ο Παναθηναικός κέρδισε πολύ δίκαια μια ομάδα που ποτέ δεν πάλεψε.Η κακή περιφερειακή άμυνα των κόκκινων και η εκπληκτική περιφερειακή ευστοχία των πράσινων που πολλές φορές ήτταν αφύσικη έκκρινε και το μάτς.Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν πολύ άστοχες στα σουτ δύο πόντων ενω σχεδόν σε όλες τις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες οι κόκκινοι επικράτησαν έστω με μικρή διαφορά.Ο Ολυμπιακός θέλει πολύ δουλειά για τη συνέχεια κάτι που παραδέχτηκε και ο προπονητής την ομάδας Παναγιώτης Γιαννάκης λίγο μετά το τέλος του παιχνιδιού.Αν όμως οι παίχτες της ομάδας συνεχίσουν να αγωνίζονται άψυχοι και χωρίς να παλεύουν τότε τα αποτελέσματα δεν μπορεί να είναι και πολύ διαφορετικα.Ελπίζουμε η συνέχεια να είναι σαφώς καλύτερη και η ομάδα στα play offs να δείξει το καλό της πρόσωπο.

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 36-41, 44-59, 68-84

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 6, Παπαμακάριος 7, Πρίντεζης 7, Τεόντοσιτς 12 (1), Μπουρούσης 8 (1), Γκριρ, Μαυροκεφαλίδης 6, Βασιλόπουλος 7 (1), Βασιλειάδης 6, Τζάκσον 5.

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 1, Σπανούλης 14 (2), Μπετσίροβιτς, Μπατίστ 13 (2), Ζίζιτς 2, Χατζηβρέττας, Ντικούδης 9 (2), Πρκάτσιν 6, Διαμαντίδης 6 (2), Ουίνστον 26 (7), Γιασικεβίτσιους 5 (1).

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης από την πλευρά του, είπε: "Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, προσπαθούμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και δεν είναι εύκολο. Ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ μας. Χρειάζεται υπομονή, για να αλλάξουμε τον τρόπο που παίζουμε. Η συνέχεια θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι. Μια ομάδα δεν μπορεί να αλλάξει μέσα σε 14 μέρες και έχοντας να παίξει τέσσερις σημαντικούς αγώνες. Χρειάζεται υπομονή για να γίνουμε κορυφαίοι".

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος δήλωσε: "Δεν ξεκινήσαμε καλά, καταφέραμε να πλησιάσουμε, αλλά κάναμε πάλι ένα κακό τρίτο δεκάλεπτο, κάτι που οφείλεται στη συγκέντρωση. Θέλει υπομονή και διάρκεια και θέλω να πιστεύω ότι στη συνέχεια θα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να μας γίνει μάθημα".
Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου, προς τους παίκτες, σχολίασε: "Τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό είναι ξεχωριστά, αλλά χρειάζεται υπομονή από τον κόσμο και από εμάς, για να γίνουμε καλύτεροι".

*Στο χθεσινό παιχνίδι δεν αγωνίστηκαν από τον Ολυμπιακό ούτε λεπτό οι Ματσιγιάουσκας-Τσακαλίδης-Γουντς-Σειμπούτις-Σχορτσανίτης-Καυκης.

*Στο φύλλο αγώνος οι τρεις διαιτητές σημείωσαν υβριστικά συνθήματα για τον Βασίλη Σπανούλη, δύο κροτίδες και για αυτά έγινε σύσταση. Ακόμη μια σύσταση για τα υβριστικά συνθήματα προς το πρόσωπο του Αλβέρτη, ενώ άλλη μία σύσταση έγινε για τα μπουκάλια που πέταξε ο κόσμος του Ολυμπιακού.

Σχολιάστε το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού εδώ.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.