Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Τραγικός...

by Kwst

Ο Ολυμπιακός, κάνοντας την χειρότερη φετινή του εμφάνιση στο πρωτάθλημα, ηττήθηκε από την Καλαμαριά με 1-0 στις καθυστερήσεις του αγώνα, με γκολ του Μπάρκογλου. Οι Πειραιώτες, κάνοντας άλλη μια κακή εμφάνιση μακριά από την έδρα τους, βρέθηκαν στην 3η θέση της βαθμολογίας, δίνοντας ελπίδες στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου. Χωρίς τους Γκαλέτι, Λούα Λούα και Μπελούτσι, και για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα τον Νούνιες περτενέρ του Κοβάσεβιτς (4-4-2), ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τους Νικοπολίδη, Άντζα, Ζεβλάκοβ, Πάντο, Τοροσίδη, Στολτίδη, Λεντέσμα (54' Μενδρινός), Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς (76' Σίσιτς), Νούνιες (57' Μήτρογλου), Κοβάτσεβιτς.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η αρκετά διαβασμένη Καλαμαριά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, περιορίζοντας τον Ολυμπιακό σε ρόλο θεατή. Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε μόλις στο 11ο λεπτό από τη μεριά της Καλαμαριάς, όταν ο Ουέλινγκτον από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους.
Αν και Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς μετά το πρώτο 15λεπτο, οι ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ ήρθαν πάλι από την πλευρά των γηπεδούχων στο 21ο και 22ο λεπτό όταν δεν καταφεραν να μετουσιωθούν σε γκολ οι προσπάθειες των Χέτεμαϊ και Ουέλινγκτον. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο με τον Ολυμπιακό να συμπληρώνει 45 λεπτά χωρίς ουσιαστικές ευκαιρίες για γκολ.

Στην επανάληψη, και έπειτα από τις αλλαγές των Λεντέσμα (54' Μενδρινός) και Νούνιες (57' Μήτρογλου), οι παίκτες προσπάθησαν να αλλάξουν την ροή του αγώνα, χωρίς όμως επιτυχία. Μόλις στο 75’ λεπτό ο Κοβάσεβιτς δεν κατάφερε με όμορφη κεφαλιά να νικήσει τον τερματοφύλακα της Καλαμαριάς, ύστερα από ωραία σέντρα του Τζόρτζεβιτς.
Ο αρχηγός αντικαταστάθηκε στο 76ο λεπτό από τον Σίσιτς, αλλά και αυτός με την σειρά του δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά να φύγει με τους 3 βαθμούς της νίκης. Οι τίτλοι τέλους ήρθαν στο 92ο, όταν από κοντινή κεφαλιά ο Μπάρκογλου κατόρθωσε να χαρίσει έπειτα από 23 χρονιά εναντίον του Ολυμπιακού την νίκη στους γηπεδούχους.

Ο Τάκης Λεμονής στην συνέντευξη τύπου ανέλαβε την ευθύνη της εμφάνισης της ομάδας μας τονίζοντας:
"Η σημερινή ήττα ήρθε στο χειρότερο χρονικό σημείο. Είχαμε άσχημη εμφάνιση και δεν καταφέραμε να μπούμε στο παιχνίδι. Μας δυσκόλεψε και ο τρόπος που έπαιξε ο Απόλλωνας χωρίς να αποτελεί δικαιολογία. Σε τέτοιες στιγμές θα πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι όπως και μετά τις νίκες να παραμένουμε προσγειωμένοι. Θα φροντίσουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να προχωρήσουμε αφού μία μεγάλη ομάδα σε αυτές τις στιγμές φαίνεται. Σίγουρα η σημερινή μας ήττα όπως είπα ήρθε στο χειρότερο σημείο αλλά το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο".

Ο προπονητής της Καλαμαριας, Μακης Κατσαβάκης, δήλωσε:"Πετύχαμε μία σπουδαία νίκη με πολύ καλή εμφάνιση σε όλο το χρονικό διάστημα το ανοιχτό και καθολικό πρες. Είχαμε πίστη από την αρχή ότι μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Πιστεύω ότι υπήρχε αγκωνιά του Κοβάσεβιτς στον Μουράφσκι. Παρά την νίκη μας συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και θα κοιτάξουμε να ενσωματώσουμε και τα νέα παιδιά. Έχουμε δύσκολο δρόμο αλλά α συνεχίσουμε με πίστη ενώ και η διαιτησία θα πρέπει να μας συμπεριφέρεται καλύτερα".

Σχολιάστε την απόδοση του κορυφαίου όλων των εποχών παίκτη Σίσιτς, στο πιο ερυθρόλευκο από τα ερυθρόλευκα φόρουμ του Ολυμπιακού.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.