Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Χρονιά του "Δράκου"!!!

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την πρόσληψη του κ. Παναγιώτη Γιαννάκη ως προπονητή της ομάδας με διάρκεια συμβολαίου μέχρι το καλοκαίρι του 2010.

Η ΚΑΕ εύχεται στον προπονητή κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και περιμένει από τους φιλάθλους να επιδείξουν υπομονή και αυτοσυγκράτηση και να περιβάλουν το νέο προπονητή και τους παίκτες με την απαραίτητη εμπιστοσύνη προκειμένου να επανέλθει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο δρόμο των επιτυχιών.

Who is Who

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης γεννήθηκε την Πρωτοχρονιά του 1959 στην Αθήνα και ξεκίνησε την καριέρα του στον Ιωνικό Νικαίας το καλοκαίρι του 1971. Το 1984 μετεγράφηκε στον Aρη και στη δεκαετία του ’80 μεγαλούργησε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το καλοκαίρι του 1993 επέστρεψε στην Αθήνα υπογράφοντας συμβόλαιο με τον Πανιώνιο. Ένα χρόνο αργότερα, ο «δράκος» κατέληξε στον Παναθηναϊκό στον οποίο αγωνίστηκε για δύο χρόνια. Το 1996 κρέμασε τη φανέλα του και γύρισε σελίδα στην καριέρα του.

Από τη συλλογή του δεν λείπει σχεδόν κανένας τίτλος… Έχει κατακτήσει 16, ανάμεσα τους 1 Kύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης (Παναθηναϊκός 1996), 1 Κύπελλο Κυπελλούχων (Aρης 1993), 7 πρωταθλήματα Ελλάδας (Aρης), 7 Κύπελλα Ελλάδας (Aρης 6, Παναθηναϊκός 1), ενώ έλαβε μέρος σε 5 φάιναλ φορ Kυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης (Aρης 3, Παναθηναϊκός 2).

Το ρεκόρ συμμετοχών στο πρωτάθλημα της Α1 (493) του ανήκει, όπως και αυτό του Κυπέλλου Ευρώπης (163). Είναι ο τρίτος σκόρερ όλων των εποχών στη χώρα μας και το ατομικό του ρεκόρ αποτελούν οι 73 πόντοι στο παιχνίδι Ιωνικός Νικαίας - Aρης το 1981.

Έχει αγωνιστεί τέσσερις φορές στη Μεικτή της Ευρώπης, ενώ το 1982 επιλέχθηκε στο νούμερο 207 του ντραφτ από τους Μπόστον Σέλτικς.

Σε ηλικία μόλις 17 ετών φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών και στη διάρκεια της θητείας του στην Ελλάδα (20 χρόνια) αγωνίστηκε 351 φορές και το ρεκόρ συμμετοχών του ανήκει. Aλλωστε αυτό το νούμερο δεν το έχει πλησιάσει κανένα άλλος Ευρωπαίος παίκτης… Ο «δράκος» όπως είναι το ψευδώνυμό του έχει αγωνιστεί σε οχτώ Ευρωμπάσκετ, σε τρία Μουντομπάσκετ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, οπότε και κρέμασε τη φανέλα του.

Στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας ήταν ο αρχηγός της Εθνικής και αυτός που σήκωσε πρώτος το τρόπαιο. Το 1989 ήρθε μία νέα διάκριση για τον «δράκο», η δεύτερη θέση του Ευρωμπάσκετ.

Το 1996 ήταν μία χρονιά ορόσημο για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και ανέλαβε προπονητής της Εθνικής Ανδρών μέχρι το 1999. Στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας την οδήγησε στην τέταρτη θέση,

Την περίοδο 2001-02 κάθισε στον πάγκο του Πανιωνίου και τον Δεκέμβρη του 2002 ανέλαβε το Μαρούσι. Το 2005 επέστρεψε στον πάγκο της Εθνικής και την οδήγησε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2005. Ένα χρόνο αργότερα της «χάρισε» τη δεύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ και συνεχίζει ακάθεκτος…


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.