Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Άστοχη διαιτησία...

Πάλεψε όσο μπορούσε. Ή μάλλον, πάλεψε όσο του επέτρεψαν να παλέψει. Ο Ολυμπιακός, παρά το πολύ κακό ξεκίνημα σε επίθεση και άμυνα, κατάφερε να ανεβάσει σιγά σιγά την απόδοσή του μετά το πρώτο δεκάλεπτο, και να φτάσει να διεκδικεί το παιχνίδι μέσα στη Μαδρίτη. Το τελικό 80-70 είναι σαφώς πλασματικό σκορ.


Η ανυπαρξία στα ριμπάουντ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και η δαιμονιώδης ευστοχία των Ισπανών ακόμα και από τα 7,5 μέτρα ήταν οι βασικές αιτίας της ήττας. Και όταν φτάσαμε το παιχνίδι στο 71-65, ανέλαβαν οι διαιτητές. Ένα αντιαθλητικό στον Τεόντοσιτς, ένα αντιαθλητικό στον Γούντς και ένα αντιαθλητικό που δεν δόθηκε πάνω στον Τζάκσον διαμόρφωσαν το τελικό 80-70

Από το παιχνίδι θα πρέπει να κρατήσουμε το come-back της ομάδας, την απόδοση του Γουντς, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα στα ριμπάουντ και στα σουτ. Η ομάδα για άλλη μια φορά ήταν πολύ άστοχη ενώ παίχτες σαν τον Τζακσον και τον Γκρήρ έχασαν πολλές βολές, κάτι που δεν το συνηθίζουν.

Η συνέχεια ήταν και συενχίζει να είναι δύσκολη. Με 0-2 μέχρι στιγμης και μια ήττα στην έδρα μας, πρεπει να κερδίσουμε ολα τα υπόλοιπα παιχνιδια για να προκριθούμε ως δεύτεροι στον όμιλο, με βασική προϋπόθεση οτι όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα είναι φυσιολογικά και δεν θα υπάρξει κάποια έκπληξη.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 45-35, 62-53, 80-70

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 3, Γουντς 11 (1), Σεϊμπούτις, Τσακαλίδης 6, Γκριρ 15 (1), Μαυροκεφαλίδης 9, Βασιλόπουλος 10 (1), Πρίντεζης, Τεόντοσιτς 5 (1), Τζάκσον 11

Δηλώσεις Γιαννάκη : "Ήταν ένα δυνατό ματς και στην πρώτη περίοδο δεν καταφέραμε να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού και χάσαμε πολλά ριμπάουντ. Όμως, στη συνέχεια δείξαμε υπομονή, χωρίς να κοιτάμε το σκορ. Στην τέταρτη περίοδο πλησιάσαμε, αλλά δεν καταφέραμε κάτι καλύτερο. Συνεχίζουμε και θα παλέψουμε ως το τέλος.

Ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο και σε οποιαδήποτε έδρα. Μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Στην Ευρωλίγκα, πάντως, υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και δεν γίνεται να προκριθούν όλες στο Φάιναλ Φορ. Εμείς, όμως, θα το προσπαθήσουμε".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.