Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Oλυμπιακος-Αρης 81-61...αυτό μάλιστα θύμιζε ΟΜΑΔΑ!

Δεύτερο σερί ροζ φύλλο αγώνα για τον Παναγιώτη Γιαννάκη.Ο ''δράκος''μέσα σε λιγότερο από μια βδομάδα παρουσίας του από ο,τι φαίνεται κατάφερε να μεταδώσει μια νεα νοοτροπία στους ερυθρόλευκους παίχτες και να τους μετατρέψει απο επιθετικογενείς σε αμυντικογενείς.Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονος οτι ο Αρης έκανε πανω από 10 λεπτά για να ευστοχήσει σε σουτ εντός παιδιάς.Η άμυνα του Ολυμπιακού ''έσπαζε κόκκαλα'' ενώ στην επίθεση η παρουσία του σταθερού Μαρκ Τζάκσον ήταν καταλυτική.Για μια ακόμα φορά ο αμερικανός κυριάρχησε κάτω από το καλάθι με τον όγκο και τη τεχνική του κάνωντας τον προπονητή του Άρη να πονοκεφαλιάζει.Ο Λιν Γκριρ σε αυτο το σημείο οργάνωσε αρκετά καλά την ομάδα χωρίς περιττές ενέργειες και άκαιρες τοποθετήσεις.Ο Άρης σε αυτη τη διάρκεια του αγώνα ηταν μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος ειδικά επιθετικά.Στο τομέα αυτο του παιχνιδιού οι θεσσαλονικείς κατάφεραν να ευστοχήσουν μονο σε 8 βολές ενώ παρέμειναν άσφαιροι εντός παιδιάς.

Το δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο.Ο Ολυμπιακος δεν κατέβασε ταχύτητα ούτε λεπτό.Η πίεση αυξήθηκε και οι ερυθρόλευκοι έκλεψαν μπάλες και βγήκαν στον αιφνυδιασμό.Ο Κώστας Βασιλειάδης έδωσε μια ακόμα φορά δείγματα του σπουδαίου του ταλέντου εκτελώντας απο τη γραμμη των τριών πόντων με χαρακτηριστική ευκολία.Ενω ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης προσέφερε πολλά στα ριμπάουντ πετυχαίνοντας και κρίσιμους πόντους στην επίθεση της ομάδας.Ό Άρης λίγο μετά το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου σημείωσε το πρώτο ''γκολ''σπάζοντας το ρόδι και προσπάθησε δίχως επιτυχία να μπεί στον αγώνα με περισσοτερες αξιώσεις.Τελικό σκορ ημιχρόνου 42-23,σκορ που επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχια του Ολυμπιακού.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε τελείως διαφορετικά.Ο Άρης πίεσε πολύ στη κυκλοφορία της μπάλας και εκμεταλλευόμενος τα λάθη των νεαρών παιχτών του Ολυμπιακού αλλά και την προσωρινή απουσία του Μαρκ Τζακσον λόγω ενος τραυματισμού στο γόνατο ροκάνισε τη διαφορα σε 55-50 έχοντας καλυτερό του παίχτη το Χανο Μοτολα που ευστόχησε σε αρκετά σουτ από μέση και μακρινή απόσταση.Οι θεσσαλονικείς έδειξαν οτι δεν ηταν διατεθημένοι να παραδοθούν έτσι εύκολα χωρίς μάχη.

Το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο συνεχίστηκε όπως ακριβώς τελείωσε το 3ο.Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε εγκλωβισμένος και βασίστηκε κυρίως επιθετικά στο ταλέντο του Μαρκ Τζάκσον ενώ κρίσιμες λύσεις έδωσε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και ο Λιν Γκριρ ο οποίος σημείωσε μάλιστα και ένα τρίποντο-μαχαιρια απο τα 9 μέτρα.Ο Άρης στηρίχθηκε επιθετικά σε ξεσπάσματα των Μάσευ-Ραιτ και Μοτολα ενώ ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα σερί 6-0 με βολές των Γκριρ και Τζακσον.Το πάθος των ''ερυθρολεύκων'' ηταν τέτοιο που δεν θα άφηνε το ματς ευκολα να χαθεί για την ομάδα του Πειραιά.Ακολούθησε ένα σερί 25-0 ενώ το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τους θεσσαλονικεις να σημειώνουν το τελευταίο καλάθι του αγώνα με τρίποντο του αμερικανού Ραιτ.Το απολύτως δίκαιο 81-61 βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια ακόμα νίκη εντός ΣΕΦ απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 42-23, 55-50, 81-61

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαμάκάριος 3 (1), Πρίντεζης, Καυκής, Τεόντοσιτς 2, Μπουρούσης 2, Γκριρ 21 (2), Μαυροκεφαλίδης 10, Βασιλόπουλος, Βασιλειάδης 20 (3), Τζάκσον 23.

Άρης (Γκόρντον Χέρμπερτ): Παντελιάδης, Τσαλδάρης 10, Ουάσινγκτον 4, Ράιτ 12, Καλαϊτζής, Ηλιάδης 5, Μπόισα 2, Μότολα 14 (3), Μάσεϊ 11, Αγαδάκος 3.

Γιαννάκης: "Προσπαθούμε με υπομονή"Στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, να προσαρμοστούν στη φιλοσοφία του, αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που τόνισε ότι δεν γίνεται να υπάρξει μεγάλη βελτίωση μέσα σε τρεις μέρες. πολλά "Γνωρίζαμε ότι θα παίζαμε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι. Προσπαθούμε σε κάθε ματς να είμαστε καλύτεροι. Η προσπάθεια των παιδιών, ήταν να παίξουν καλή άμυνα, αλλά στο δεύτερο μέρος μπήκαμε χωρίς συγκέντρωση. Είναι φυσιολογικό, όμως, γιατί τα παιδιά κάνουν προσπάθεια να προσαρμοστούν".

Στη συνέχεια τόνισε ότι μέσα σε λίγες μέρες δεν γίνεται να υπάρξει μεγάλη βελτίωση: "Όσο πιο νέοι είμαστε, τόσο πιο πολύ βιαζόμαστε. Προσπαθούμε να έχουμε μία ομάδα που θα παίζει συγκεντρωμένη για 40 λεπτά, ώστε να είναι αποτελεσματική. Αυτό δεν γίνεται σε τρεις μέρες. Τα παιδιά δείχνουν διάθεση, αλλά πιεζόμενοι να τα καταφέρουν δημιουργείται ψυχολογική κούραση και ξέρουμε ότι θα έχουμε σκαμπανεβάσματα. Έχουμε υπομονή και προσπαθούμε μαζί με τα παιδιά, να παίξουμε όπως θέλουμε".θέλουμε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην επιστροφή των τραυματιών, αφού για ακόμα ένα παιχνίδι, ο Ολυμπιακός, κατέβασε... δεκάδα: "Ελπίζουμε με τη Μακάμπι, να επιστρέψουν οι Μπλάκνεϊ και Ματσιγιάουσκας. Τα παιδιά που παίζουν, προσπαθούν να δίνουν το 100%, κάτι που έκαναν απόψε ο Λουκάς και ο Μπουρούσης. Υπάρχουν σημεία που μπορεί να προσφέρει το κάθε παιδί και η σεζόν είναι μεγάλη. Τα παιχνίδια είναι πολλά, αλλά πάντα όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι. Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό, αλλά προσπαθούμε".

Μαρκ Τζάκσον: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα, αλλά ο Άρης επέστρεψε. Παίξαμε καλή άμυνα στα 3/4 του ματς και αυτό θα κρατήσουμε".

Χέρμπερτ: "Δείξαμε χαρακτήρα"
Την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο επέστρεψε ο Άρης στο παιχνίδι, εξέφρασε ο Γκόρντον Χέρμπερτ. "Συγχαρητήρια στον Ολυμπαικό. Μου άρεσε ο τρόπος που επιστρέψαμε στο τρίτο δεκάλεπτο, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουμε. Δείξαμε χαρακτήρα και καρδιά. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας με τους διαιτητές".

Δημήτρης Τσαλδάρης: "Ήρθαμε να παίξουμε ένα ματς, που θα ήταν δυσκολότερο από αυτό του Κυπέλλου. Είχαμε στόχο μία στις δύο νίκες, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα δεν είχαμε συγκέντρωση, δώσαμε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό για εύκολα καλάθια. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε κατά διαστήματα καλά, ισοφαρίσαμε κι αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και έμπειροι θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει νικητές. Θα προσπαθήσουμε να το ξεχάσουμε και να προσχωρήσουμε".

Σχολιάστε τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη εδώ.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.