Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Καλή προσπάθεια!

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το "αριστερό" τις υποχρεώσεις του στο top 16 της Ευρωλίγκας καθώς ηττήθηκε μέσα στο ΣΕΦ, από την Ισραηλινή Μακάμπι Τελ-Αβίβ, με σκόρ 67-75. Οι Ισραηλινοί ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και αποδείχτηκαν δίκαια νικητές. Ο Ολυμπιακός είναι μια καινούργια ομάδα, με νέο προπονητή και φιλοσοφία. Το μόνο που χρειάζεται είναι υποστήριξη και υπομονή από τον κόσμο της ομάδας. Οι βάσεις για την μελλοντική επιτυχία αν μην τι άλλο, έχουν ήδη μπει...

Στα αγωνιστικά και συγκεκριμένα στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε εμφανώς καλύτερος από τον αντίπαλο του αλλά ταυτόχρονα άστοχος και άτυχος. Οι ερυθρόλευκοι εγκλώβισαν την Μακάμπι στην σκληρή και επιθετική τους άμυνα, και κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να τους αποσυντονίσουν επιθετικά. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο δέχτηκε μόλις 29 πόντους, δείγμα της πολύ καλής άμυνας των ερυθρόλευκων. Απο την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός επιθετικά αποδείχτηκε κάτω του μετρίου. Εκτός του Γκριρ, οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού φάνηκαν ιδιαίτερα άστοχοι, και κυρίως απο την γραμμή του τριπόντου με τους ερυθρόλευκους να χάνουν πολλά ελεύθερα τρίποντα ( το ποσοστό στο ημίχρονο ήταν 2/13 τρίποντα! ). Το σκόρ στο ημίχρονο βρήκε τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με βραχεία κεφαλή, 30-29.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 3ο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε καθόλου στο παρκέ του ΣΕΦ. Οι Ισραηλινοί βομβάρδιζαν ανενόχλητοι από τα 6 και 25, ενώ ήταν σε θέση να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους με τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Ο Χαλπερίν σκότωσε τους ερυθρόλευκους με τα τρίποντα του, ενώ ο Μόρις, έκανε πολύ καλή δουλειά μέσα στην ρακέτα των Πειραιωτών. Σε διάφορα χρονικά σημεία του αγώνα, ο Ολυμπιακός έδειχνε ικανός να γυρίσει το ματς, λόγω της πολύ καλής του άμυνας, ωστόσο η αφλογιστία των ερυθρόλευκων στην επίθεση ( και κυρίως του απαράδεκτου Κιντέλ Γούντς, που έκανε πολύ κακή εμφάνιση, ενώ αγωνίστηκε και πάρα πολλά λεπτά ), ήταν σημαντικός παράγοντας στην καταδικαστική όπως μπορεί να αποδειχτεί, για την συνέχεια, ήττα.

*Ο πλέιμεικερ του Ολυμπιακού, Λίν Γκριρ αναδείχτηκε MVP της αγωνιστικής στον θεσμό της Ευρωλίγκας. Ο Αμερικανός, πραγματοποίησε απέναντι στην ομάδα του Σερφ, μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις, αφού είχε 26 πόντους (5/7 δίποντα, 7/8 βολές, 3/8 τρίποντα), 5 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 10 κερδισμένα φάουλ, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 31 βαθμούς στο σύστημα index.

Σχολιάστε τον αγώνα της ομάδας μας στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 30-29, 46-58, 67-75

Ολυμπιακός: Γκριρ 26 (3), Σεϊμπούτις, Παπαμακάριος, Τεόντοσιτς 6(1), Γουντς, Βασιλόπουλος 5(1), Πρίντεζης, Μπουρούσης 3(1), Τζάκσον 14, Μαυροκεφαλίδης 5, Βασιλειάδης 8 (2)

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Μπερστάιν, Μπάινουμ 5(1), Φάιζερ 2, Σαρπ 2, Ελιάου, Μόρις 14(2), Φανάν, Κάσπι, Γκαρσία 11 (2), Μπλούθενταλ 6 (1), Κάμινγκς 7 (1), Μπατίστα 12, Χαλπερίν 16 (2)

Γιαννάκης: "Υπομονή ζητάω και τώρα"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: "Δεν ξεκινήσαμε όπως θέλαμε, αν και στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι ελέγχαμε το παιχνίδι. Όμως, στο τρίτο δεκάλεπτο δεν παίξαμε καλά και η Μακάμπι βρήκε την ευκαιρία για να πάρει μια σημαντική διαφορά, πετυχαίνοντας εύκολα καλάθια. Εκεί ήμασταν ανυπόμονοι και αυτό είναι το κλειδί για την ομάδα μας.

Τι υπομονή θα έχουμε κατά τη διάρκεια των αγώνων, ανεξαρτήτως τι ζητάει και τι θέλει ο κόσμος. Δεν γίνονται όλα μέσα σε μια μέρα και χρειαζόμαστε δουλειά και στο σώμα και στο πνεύμα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα νικάει σε υπό τις όποιεσδήποτε συνθήκες. Υπομονή ζητούσα όταν νικούσαμε, το ίδιο ζητάω και τώρα.

Κάθε ματς είναι σημαντικό και δεν πρέπει να είμαστε νευρικοί, γιατί παρουσιάζουμε κενά διαστήματα. Οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μια στιγμή στην άλλη και ό,τι φτιάχνεται με δυσκολία, τόσο πιο σταθερά πηγαίνει προς στην κορυφή".

Σερφ: "Χτυπήσαμε τις αδυναμίες του Ολυμπιακού"

Ο Σερφ τόνισε: "Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Έγινε ένα δυνατό ματς. Εμείς είχαμε διαβάσει καλά τον Ολυμπιακό, αν και είχε πολλές αλλαγές στο παιχνίδι του. Πάθαμε σοκ με τον Φέιζερ και περιμένουμε τις εξετάσεις για να δούμε τι ακριβώς έπαθε. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε την απώλειά του, όπως και την απουσία του Βούισιτς.

Κάναμε ένα άσχημο δεύτερο δεκάλεπτο με το χειρότερο επιθετικό ρεκόρ μας, αλλά αλλάξαμε την τακτική μας και χτυπήσαμε τις αδυναμίες του Ολυμπιακού. Σέβομαι τον Γιαννάκη που τον είχα και παίκτη. Το παιχνίδι του δεύτερου γύρου θα είναι πιο δύσκολο".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.