Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Μέγα πάθος!!!!

Με ένα καλάθι του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, τέσσερα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 72-70 του Άρη, στον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσίας του αντιπροέδρου της ΚΑΕ, Παναγιώτη Αγγελόπουλου και πάνω απο 9.000 φίλων του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός θα βρεί στον τελικό τον "αιώνιο" αντίπαλο Παναθηναϊκό. Η ημερομηνία του τελικού θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ο "νέος" Ολυμπιακός λοιπόν, στον πρώτο του αγώνα με τον προπονητή της Εθνικής, Παναγιώτη Γιαννάκη έδειξε κάποια δείγματα γραφής, από τον Ολυμπιακό που αναμένεται να δούμε σε επόμενους αγώνες. Παίζοντας κατα διαστήματα, πιεστική και σκληρή άμυνα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πνίξει τον αντίπαλο του, να αποβάλει το άγχος και τελικά να φτάσει σε μια περήφανη νίκη με 72-70 κόντρα στον αξιόμαχο Άρη. Ο Άρης, βασισμένος κυρίως στα πολλά αβίαστα λάθη των ερυθρολεύκων και στην απίστευτη ευστοχία του, κυρίως απο την γραμμή των έξι και εικοσιπέντε, κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του στον αντίπαλο του, και τελικά να φτάσει στο ημίχρονο να προηγείται με την μέγιστη διαφορά μέχρι τότε των 12 πόντων ( 31-43 ).

Το τρίτο και το τέταρτο δεκάλεπτο ωστόσο, ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναγιώτη Γιαννάκη και στην ομάδα του. Οι ερυθρόλευκοι με αντεπίθεση διαρκείας, εξανέμισαν γρήγορα, γρήγορα την διαφορά και έφτασαν να προηγούνται και με διαφορά 7 πόντων, έξι λεπτά πριν απο το τέλος του αγώνα ( 66-59 ). Ωστόσο η απειρία και τα επιπόλαια λάθη των Πειραιωτών, έδωσαν την ευκαιρία στον Άρη να γυρίσει τον αγώνα και να προηγηθεί με 70-69, λίγα δευτερόλεπτα πριν απο το τέλος του μεγάλου ημιτελικού. Στο τέλος όμως μίλησε η Ερυθρόλευκη καρδία και ψυχή. Με εύστοχη βολή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου ο Ολυμπιακός έφερε το παιχνίδι στα ίσια ( 70-70 ), 35'' δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Παίζοντας καλή άμυνα κατάφερε να πάρει την μπάλα στην κατοχή του και 4'' δεύτερα πριν το τέλος, ύστερα απο πολύ ωραία ασσίστ του Μίλος Τεόντοσιτς ( 8 ασσίστς ), ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, έγραψε το τελικό 72-70.

Απο την πλευρά του Ολυμπιακού ξεχώρισαν οι Κώστας Βασιλειάδης που κράτησε ζωντανό τον Θρύλο στο 4ο δεκάλεπτο, οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Μανώλης Παπαμακάριος που έδωσαν και την ψυχή τους για την ομάδα κυρίως αμυντικά, και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που εκτός του τελευταίου σημαντικού καλαθιού, είχε προσθέσει άλλους 10 πόντους. Από τον Άρη, ξεχώρισαν οι Ουάσινγκτον, Τσαλδάρης και Μότολα.

* Είχαμε και την επιστροφή του ΘΡΥΛΟΥ, Μίλαν Τόμιτς στο ΣΕΦ, και όπως ήταν αναμενόμενο, την αποθέωση του απο τους 10.000 φίλους του Ολυμπιακού, που είχαν κατακλείσει το Φαληρικό στάδιο.

Σχολιάστε την μεγάλη πρόκριση στον τελικό, στα φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 31-43, 48-53, 72-70

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαμακάριος 4 (1), Πρίντεζης 5 (1), Καυκής, Τεόντοσιτς 3, Μπουρούσης 2, Γκριρ 10, Μαυροκεφαλίδης 12, Βασιλόπουλος 11 (1), Βασιλειάδης 16 (4), Τζάκσον 9.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.