Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Ξανά στο κόλπο!

Παίζοντας το τελευταίο του χαρτί, στην υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλιγκα, χθες βράδυ στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να στοχεύσει σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα παρά μόνο στη νίκη. Η οποία νίκη ήρθε τελικά (86-84) μετά από μια παράταση και δια πυρός και σιδήρου. Το παιχνίδι σε όλη του τη διάρκεια του ήταν ένα ματς για γερά νεύρα μιας και ο Θρύλος έδωσε δικαιώματα, με την κακή περιφερειακή του άμυνα, στη Ζαλγκιρις να πιστεύει οτι μπορούσε να φύγει νικήτρια από το Πειραιά. Το καλό ήταν, ότι η διαφορά δεν ξέφυγε πολύ υπέρ των Λιθουανών, και όταν αυτό έγινε 1-2 φορές (10 πόντους διαφορά), η ομάδα μας αντέδρασε άμεσα κατεβάζοντας την σε φυσιολογικά όρια.

Η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο, και πιο συγκεκριμένα από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και μετά η ομάδα έδειξε ορισμένα πολύ καλά στοιχεία, έπαιξε μπάσκετ ορθολογιστικό και δυνάμωσε την άμυνα της. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να μπλοκάρει τη Ζαλγκιρις, να μειώσει τη διαφορά, να προσπεράσει στο σκορ λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας.......και αν δεν ήταν 2 τρίποντα των Λιθουανών (από αυτά που δεν μπαίνουν ούτε στο NBA Live) θα είχαμε κερδίσει από τη κανονική διάρκεια. Η υπεροχή της ομάδας φάνηκε και στη πεντάλεπτη παράταση, παρόλο που στο τέλος κάποιες επιπόλαιες επιλογές στην επίθεση (επιθετικό φάουλ Γκριρ - λάθος επαναφορά μπάλας στα 12" με ισόπαλο το σκορ) δεν κόστισαν. Οι 2 πόντοι που χάρισαν τη νίκη στην ομάδα μπήκαν από 2 εύστοχες βολές του εξαιρετικού χθες Κιντελ Γουντς, στα 5.8" πριν το τέλος.

Πέρα από τον πολύ καλό Γουντς, αρκετά καλός (αν και εξαιρετικά αργός μερικές φορές) ο Τζάκσον ενώ κατακόρυφα ανέβασε την απόδοση του και ο Λυν Γκριρ. Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε και στο Παναγιώτη Βασιλόπουλο, που τόσα έχει ακούσει το τελευταίο καιρό. Χθες έδωσε πάθος και ψύχη στην ομάδα την ώρα που τα είχε ανάγκη!

Σχολιαστε το παιχνιδι στο φορουμ των thrylos-fans!

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 39-38, 55-56, 72-72 (κ.α.), 86-84

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 5(1), Γουντς 18, Σεϊμπούτις, Τσακαλίδης 4, Γκριρ 22(2), Μαυροκεφαλίδης 1, Βασιλόπουλος 9(2), Βασιλειάδης, Πρίντεζης 4, Τεόντοσιτς 2, Τζάκσον 21

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Γκρίγκας): Γιούρακ, Μπράουν 16(3), Μασιούλις 9(3), Σαλένγκα 2, Ζουκάουσκας, Γιανκούνας 2, Μάρκοτα 5(1), Πόποβιτς 14(3), Ντζάι 14, Κόλινς 18(1)


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.