Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Ολυμπιακός-Αιγάλεω 76-63...Air Printezis

Τα ευχάριστα νέα για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού δεν έχουν τελειωμό το τελευταίο καιρό,κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα όλους τους φιλάθλους της ομάδας...ο Ολυμπιακός νίκησε λοιπόν σήμερα το απόγευμα το Αιγάλεω σε ένα αγώνα που διεξήχθηκε δυστυχώς μεταξύ συγκενών και φίλων στο κλειστό του ΣΕΦ με σκορ 76-63.Το τελικό σκορ όμως του παιχνιδιού όπως και η νίκη της ομάδας πέρασε σε δεύτερη μοίρα...η είδηση που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η επιστροφή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη από την Ελβετία στην οποία παρέμεινε σχεδόν επί 2 μήνες κάτι που επισήμανε χαρακτηριστικά και ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Γιαννάκης.Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αποψινό αγώνα με διάθεση να πιέσει στο μεγαλύτερος μέρος του γηπέδου τους αντίπαλους περιφερειακούς και όχι μόνο του Αιγάλεω,όπως εξάλλου προσπαθεί να κάνει σε όλα τα ως τώρα παιχνίδια με προπονητή το Δρακο.Το Αιγάλεω ξεκίνησε τον αγώνα με ενα σερί 6-0 χάρη σε δυο τρίποντα αλλά οι πάιχτες του Ολυμπιακού γρήγορα βρήκαν τα πατήματα τους και την αυτοσυγκέντωρη τους για να κάνουν ενα γρήγορο σερί και να φέρουν τον Ολυμπιακό μπροστά μετά απο έξι λεπτα αγώνα με 16-6 και με 25-9 με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.Σε αυτή τη διάρκεια παιχνιδιού ο Λιν Γκρίρ έδωσε το σύνθημα επιθετικά και με πολύ καλές τοποθετήσεις στην άμυνα αλλά και αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχεία ο Ολυμπιακος είχε εύκολα το πανω χέρι του αγώνα.Το Αιγάλεω αδυνατούσε να βρεί επιθετικά το δρόμο στο καλάθι και η ρακέτα των ''ερυθρολεύκων'' έμοιαζε απροσπέλαστη με τους ασυναγώνιστους αμυντικά Μπουρούση και Τσακαλίδη να σκεπάζουν το καλάθι.

Ο αγώνας συνεχίστηκε στο επόμενο δεκάλεπτο με τους ''ερυθρόλευκους'' να συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό και με το Αιγάλεω να παλεύει φιλότιμα να κρατήσει τους αντίπαλους ψηλούς μακριά από τη ρακέτα του χωρίς μεγάλη είναι η αλήθεια επιτυχία.Ο Μαρκ Τζακσον, που όπως πάντα αποτελλεί κίνδυνο-θάνατο για κάθε αντίπαλο,δεν δύστασε να δώσει μάχες σώμα με σώμα με τους Πατερσον του Αιγάλεω και Καλλινικίδη να αδυνατούν να τον αντιμετωπίσουν.Η μπάλα πέρασε αρκετές φορές μέσα στη ρακέτα ενώ όσες φορές δεν συνέβει αυτό η άμυνα του Αιγάλεω έκλεισε προς τα μέσα και ο ακροβολισμένος στις γωνίες Κώστας Βασιλειάδης ανέλαβε δράση από τα 6,25.Η ομάδα του Πειραιά συνέχισε σε όλο το δεκάλεπτο να προσφέρει θέαμα κυρίως βασιζόμενη στη πολύ καλή της άμυνα αλλα και πάθος που γοήτευσε τους 1000 περίπου θεατές.Το δεύτερο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 50-31 με τον αρχηγό Μανώλη Παπαμακάριο και τον Παναγιώτη Καυκη να παίρνουν χρόνο συμμετοχης και τον Παναγιώτη Γιαννάκη να ξεκουράζει βασικούς και να δοκιμάζει σχήματα για τη συνέχεια.

Το τρίτο δεκάλεπτο ως συνήθως στους αγώνες του Ολυμπιακού φέτος δεν προσφέρεται για κριτική.Οι δυο ομάδες παρουσίασαν ενα μετριότατο θέαμα με τον Ολυμπιακό να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και το Αιγάλεω να αδυνατεί να πλησιάσει στο σκορ με τον Τσακαλίδη να σκεπάζει το καλάθι αλλά και τους Βασιλόπουλο και Πρίντεζη να δίνουν ενέργεια στην άμυνα,πάθος και να παλεύουν με κάθε τρόπο να μην δεχτεί η ομάδα πόντους στην άμυνα της.Ο Ολυμπιακός σε αυτό το σημείο προσπάθησε να περάσει ξανά τη μπάλα μέσα στο αντίπαλο καλάθι και να φθείρει τους ψηλούς του Αιγάλεω ενώ τα σουτ που επιχείρησαν οι ''ερυθρόλευκοι'' περιφερειακοί ηταν κατά κύριο λόγο άστοχα.Μοναδικός διασωθής επιθετικά για την ομάδα του Πειραιά ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης ο οποίος και στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός αγωνιστικά προσφέροντας ταχύτητα.Χαρακτηριστικό αποτελλει το γεγονός οτι ολόκληρος ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο πέτυχε 10 πόντους τους 8 από τους οποίους σημείωσε ο Συριανός άσσος του Ολυμπιακού είτε με τρίποντα,σημείωσε 2 συνολικά,είτε με δυεισδύσεις και καλά πατήματα μέσα στη ρακέτα του Αιγάλεω.Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 60-39.

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα η απόδοση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε να είναι το ίδιο μέτρια η επιπολαιότητα και η βιασύνη των νεαρών παιχτών οδήγησε την ομάδα σε διαρκή λάθη και άστοχες επιλογές ενώ στην άμυνα υπήρξε χαλάρωση.Όλα αυτά έφεραν το μαχητικό Αιγάλεω να μειώνει αισθητά τη διαφορά σε μονοψήφια νούμερα αλλά μέχρι εκεί.Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις με τους Πρίντεζη (κυρίως) Τεόντοσιτς και άνετα χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα κατέκτησε ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα με τελικό σκορ το 76-63.

Το παιχνίδι δεν αξίζει ιδιαίτερης κριτικής.Η διαφορά των ομάδων ήταν εμφανής μέσα στον αγώνα.Το μαχητικό Αιγάλεω αξίζει χίλιους επαίνους για τη προσπάθεια που κατέβαλε ενώ οι ερυθρόλευκοι έκαναν τη τέλεια προετοιμασία για το κρισιμότατο μάτς που έχουν την επόμενη βδομάδα κόντρα στη διοργανώτρια του final 4 Ρεαλ Μαδρίτης.Ο Ολυμπιακός έδειξε να βρίσκεται σε καλό επίπεδο τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.Η ομάδα είχε κίνηση και στις δυο μεριές του παρκέ και το πάθος δείχνει να ξεχειλίζει πλεον απο την ομάδα.Αρνητικά σημεία αναμφίβολλα είναι η επιπολαιότητα στη κυκλοφορία της μπάλας τα εύκολα και ανόητα πολλες φορές λάθη τα οποία πρέπει σαφώς να περιοριστούν αν η ομάδα του Πειραιά θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται για την συνέχεια και στην ευρώπη.


Τα δεκάλεπτα: 25-9, 50-31, 60-39, 76-63

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ, Παπαμακάριος 3 (1), Μπουρούσης 4 (6ρ.), Τσακαλίδης 8 (4κοψ.), Γκριρ 8 (1), Βασιλόπουλος 4, Βασιλειάδης 13 (3), Πρίντεζης 19 (2τρ., 14ρ., 5ασ.), Καυκής, Τεόντοσιτς 6 (2), Τζάκσον 11.

Αιγάλεω: (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Γκολντγουάιρ 12 (1), Νικολαϊδης 19 (4), Σακελλαρίου, Λόλας, Χόχλερ 4, Μαγκουνής 4, Μπρέισι, Καλλινικίδης 5, Γεωργακίου, Πάτερσον 2, Μαριάνοβιτς 17 (2).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού ακολούθησαν δηλώσεις των δυο προπονητών και τα ευχάριστα νέα συνεχίστηκαν.

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Η ομάδα μετά από τόσα δυνατά παιχνίδια τις τελευταίες εβδομάδες, είχε δύο στόχους. Πρώτα να είναι συγκεντρωμένη και στο πρώτο ημίχρονο τα κατάφερε. Δεύτερον να μείνει συγκεντρωμένη αφού πάρει μια μεγάλη διαφορά και σε αυτό το κομμάτι δεν τα καταφέραμε.Ελπίζω την Πέμπτη ο κόσμος να είναι στο γήπεδο και να χαρεί ένα καλό παιχνίδι κόντρα σ’ ένα μεγάλο αντίπαλο.Ο πρώτος στόχος είναι να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα και ο δεύτερος να μάθουμε να παίζουμε κάτω από πίεση». ενώ λίγο αργότερα έσκασε και τη βόμβα

«Ο Σοφοκλής έφτασε στην Ελλάδα σήμερα και θα συνεχίσει στην Ελλάδα το πρόγραμμά του. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να έχει ηρεμία. Στο πρώτο δίμηνο έκανε μεγάλη προσπάθεια και ήταν επιτυχές. Αν έχει ησυχία, μπορεί να βελτιώνεται κάθε μέρα περισσότερο. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την καλή στάση που θα κρατήσετε για να μη χαθεί αυτό το ταλέντο»

Θανάσης Σκουρτόπουλος: «Δεν είχαμε τη συγκέντρωση που πρέπει για να αντιμετωπίσουμε ένα ανώτερο αντίπαλο. Στο πρώτο ημίχρονο, μας έφυγε το παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο προσπαθήσαμε. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τα παιδιά γιατί προσπαθούν και παλεύουν, αλλά χρειαζόμαστε ψηλό αν θέλουμε να φτάσουμε πιο ψηλά.Η τωρινή ομάδα του Ολυμπιακού δεν έχει καμία σχέση. Σαφώς πιο δύσκολος αντίπαλος».

Γιώργος Πρίντεζης: «Το σημαντικό για μας ήταν ότι μετά από μεγάλες εκτός έδρας νίκες ήμασταν συγκεντρωμένοι. Μέρα με τη μέρα είμαστε καλύτεροι, κι αυτό είναι το σημαντικο».

Σπύρος Μαγγουνής : «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεν κάναμε τίποτα απ’ όσα δουλέψαμε στην προπόνηση. Όταν με τέτοιες ομάδες δεν έχεις συγκέντρωση, το πληρώνεις. Στο δεύτερο βελτιώσαμε άμυνα, τρέξαμε και μειώσαμε τη διαφορά».

Σχολιάστε τον αγώνα με το Αιγάλεω εδώ και την επιστροφή από την Ελβετία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη εδώ


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.