Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

O τελικός, ήταν απλά η αρχή!

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, κέρδισε τον Ολυμπιακό με σκορ 81-79 στο Ελληνικό χτες το απόγευμα και στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδος για το 2008. Άδικα μεν, αλλά αυτό θα γράψει η ιστορία. Επειδή όμως η ιστορία συνεχίζεται, ο χτεσινός αγώνας δεν μπορεί παρά να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι λίγο πολύ είχαμε καταλάβει με τον ερχομό του Παναγιώτη Αγγελόπουλου αρχικά στον προεδρικό θώκο της ομάδας και του Παναγιώτη Γιαννάκη αργότερα, στον πάγκο της ομάδας. Ότι η ψαλίδα έκλεισε, εξαφανίστηκε, εξανεμίστηκε, δεν υπάρχει πλέον...

Ο Ολυμπιακός χθες, τα έβαλε με περισσότερους, πολύ περισσότερους από όσους έπρεπε. Ωστόσο πάλεψε σαν λιοντάρι. Πάλεψε για την ιστορία του, για τον κόσμο του, για την υπόληψη του, για την λεβεντιά του. Και στο τέλος, δικαιώθηκε. Μπορεί να μην κέρδισε κάποιο τρόπαιο για να το βάλει στην συλλογή του, ωστόσο έδειξε σημάδια μεγάλης ομάδας. Διότι μόνο μια ΜΕΓΑΛΗ ομάδα θα μπορούσε να γυρίσει το χτεσινό παιχνίδι τούμπα από τους -13 πόντους, παίζοντας καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού με 3 παίκτες λιγότερους. Διότι μόνο μια ΜΕΓΑΛΗ ομάδα, θα είχε την ψυχική δύναμη και την θέληση να παίξει για την ιστορία της. Απέναντι λοιπόν στον Βορεάδη και στην παρέα του, ο Βασιλόπουλος, ο Μπουρούσης, ο Γκριρ, ο Ματσιγιάουσκας, πάλεψαν αλλά έχασαν. Πάλεψαν, αλλά για μια ακόμη φορά, δεν μπόρεσαν να τα βάλουν με το κατεστημένο που μας επιβάλει νικητή των πάντων, την ομάδα με τα πράσινα.

Δεν πειράζει όμως. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Η ομάδα χτες έδωσε πάντως το μήνυμα. Είναι εδώ, και σε αντίθεση με άλλες χρονιές, μπορεί και να τα βάλει και με τους διαιτητές. Και αυτό θα γίνει σύντομα. Εμείς πάντως, θα είμαστε δίπλα τους!

Τα δεκάλεπτα: 12-12, 30-34, 50-60, 79-81

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 2, Πρίντεζης, Ματσιγιάουσκας 5 (1), Τεόντοσιτς 8 (2), Μπουρούσης 11, Τσακαλίδης, Γκριρ 28 (4), Βασιλόπουλος 15 (2), Βασιλειάδης, Τζάκσον 10.

ΠΟΑ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Βορεάδης, Περπέρογλου 8 (2), Σπανούλης 20 (4), Πρκάτσιν, Μπατίστ 5, Ζαβλανός, Ζίζιτς, Χατζηβρέττας 6 (2), Ντικούδης, Τσαρτσαρής 14 (4), Διαμαντίδης 9 (1), Κουκουλεκίδης, Ουίνστον 11 (2), Γιασικεβίτσιους 8 (1).


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.