Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Πρόβα τελικού... θετική!

Ένα άνετο απόγευμα πέρασε ο Θρύλος στην Πάτρα. Ο αγώνας με την φιλόδοξο πλην αδύναμη Ολυμπιάδα Πάτρας, αποδείχτηκε μια πρόβα τζενεράλε για τον μεγάλο τελικό της Τετάρτης, που θα δώσει και το πρώτο τίτλο της χρονιάς, σε έναν εκ των δύο "αιωνίων". Ο Γιαννάκης δοκίμασε πολλά σχήματα και όλοι οι παίκτες που βρίσκονταν στην αποστολή, μοιράστηκαν ισότιμα τον χρόνο συμμετοχής τους.

Ο Ολυμπιακός από πολύ νωρίς επέβαλε το ρυθμό του και την θέλησή του να πάρει το παιχνίδι χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους του. Ετσι οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 20-10 στο πρώτο δεκάλεπτο και στην συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους με τον Γιαννάκη να κάνει συνεχώς αλλαγές. Η εικόνα της ομάδας του δεν άλλαξε και τελείωσε το πρώτο μέρος με 48-27.

Στην επανάληψη, οι Περαιώτες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με την διαφορά να αγγίζει του 40 πόντους. Στο τέλος ο Γιαννάκης κάθισε στον πάγκο τον Γκριρ, τον Βασιλόπουλο, τον Μπουρούση και τον Ματσιγιάουσκας και έδωσε μεγάλο χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που συνήθως δεν βρίσκονται στην βασική πεντάδα, "κρατώντας" παράλληλα δυνάμεις, για τον μεγάλο τελικό της Τετάρτης, κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο.

Σχολιάστε το αγώνα, στα φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 27-48, 46-73, 66-103.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Π. (Ράτσα): Πέττας 14(4), Δορκοφίκης 17(3), Οσμόρκοβιτς 15(2), Πετρόπουλος 10(3), Λάππας 8(1), Καράβολας, Βαβάτσικος, Ιωακειμίδης 2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 7(1), Γκριρ 6, Τσακαλίδης 11, Βασιλόπουλος 5(1), Πρίντεζης 12, Ματσιγιάουσκας 8(2), Τζάκσον 16, Βασιλειάδης 9(1), Τεόντοσιτς 4, Μαυροκεφαλίδης 2, Μπουρούσης 18, Παπαμακάριος 5(1)

Μία πολύ δυνατή... προπόνηση έκανε ο Ολυμπιακός στη Πάτρα τρεις ημέρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναφερόμενος στο επικείμενο παιχνίδι με το «τριφύλλι», τόνισε πως αυτός ο αγώνας δε θα έχει καμία σχέση με εκείνον μεταξύ των δύο ομάδων πριν λίγες εβδομάδες στο ΣΕΦ καθώς θεωρεί πως στην ομάδα πλέον είναι όλοι πιο ήρεμοι και με μεγαλύτερη υπομονή.

Αναλυτικά :

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Τα παιδιά έκαναν ένα καλό παιχνίδι και το χάρηκε ο κόσμος. Ήταν ένα παιχνίδι που ο κόσμος που το είδε μπορεί την επόμενη εβδομάδα να επηρεαστεί για να φέρει τα παιδιά του στο γήπεδο. Οι παίκτες μας προσπαθούν σκληρά και πιστεύω ότι την Τετάρτη ο κόσμος θα δει ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι απ' αυτό που έδωσαν οι δυο ομάδες πριν από λίγες εβδομάδες στο ΣΕΦ. Πλέον είμαστε πιο ήρεμοι και με μεγαλύτερη υπομονή».

«Πάντα πίστευα και πάντα πιστεύω ότι η Πάτρα μπορεί να έχει μια ομάδα που και πρωταγωνίστρια να είναι και να δίνει την ευκαιρία στα παιδιά της ευρύτερης περιοχής και να βελτιώνονται και να τους ανοίγονται προοπτικές. Ήρθε η ώρα να ενωθούν όλες οι δυνάμεις της πόλης για το καλό του μπάσκετ γιατί η Πάτρα έχει πολλά ταλέντα».

Δημήτρης Ράπτης: «Ο κόουτς (Ντράγκαν Ράτσα) έπρεπε να πάει στην Κύπρο και γι' αυτό τον εκπροσωπώ. Ξέραμε με ποια ομάδα θα παίξουμε, είχαμε και τον τραυματισμό του Σούλη και γι' αυτό προσπαθήσαμε να παίξουμε πολύ ώρα ζώνη απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ξέρετε τι γίνεται τον τελευταίο καιρό και ο στόχος μας είναι να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερο μπάσκετ και σ' ένα βαθμό σήμερα το καταφέραμε».


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.