Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Μια νίκη μακρυά από την οκτάδα!

Σε ένα ματς θρίλερ ο Θρύλος βγήκε κερδισμένος (52-61) παραδίδοντας σεμινάριο άμυνας, κρατώντας στους 52 πόντους μια από τις πιο επιθετικές ομάδες της Ευρωλιγκας. Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή του αγώνα αποφασισμένος να πουλησει ακριβά το τομάρι του στο Καουνας. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα και κρατώντας τους Λιθουανους στους 9 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, φαινόταν ότι θα ήταν το αφεντικό του ματς. Εν τούτοις ένα κακό δεκάλεπτο στη δεύτερη περίοδο και μια μέτρια μισή τρίτη περίοδος έφεραν την Ζαλγκιρις μπροστά στο σκορ με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να παραδίδει σεμινάρια άμυνας αλλά ταυτόχρονα να αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες στην επίθεση.

Στη τέταρτη περίοδο οι παίκτες του Δράκου έπαιξαν τέλεια άμυνα και καθοδηγούμενοι από έναν ψυχωμένο Λιν Γκριρ καθώς και ένα σοβαρό Μπλακνεϊ, κατάφεραν να πάρουν μια τεραστία και πανάξια νίκη σε μια έδρα που μόνο η ΤΣΣΚΑ και η Ρεαλ είχαν κερδίσει και που πριν 1.5 μήνα περίπου είχαμε χάσει πανηγυρικά! Τωρα η προσοχή όλων στρέφεται στο μεγάλο ματς με τη Ρεαλ την επόμενη εβδομάδα!

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φορουμ των thrylos-fans!

Τα δεκάλεπτα: 9-13, 28-27, 43-39, 52-61

Ζαλγκίρις Κάουνας: Μπράουν 9(2), Κόλινς 9, Μασιούλις 10, Ζουκάουσκας, Γιανκούνας 8, Ντζάι 8, Πόποβιτς 5(1), Γιούρακ 3(1), Σαλένγκα, Μάρκοτα
Ολυμπιακός: Μπλάκνεϊ 8(1), Γουντς 3, Μπουρούσης 9(1), Γκριρ 12(1), Βασιλόπουλος 3, Πρίντεζης 4, Τζάκσον 11, Βασιλειάδης 3(1), Σεϊμπούτις, Τεόντοσιτς 6(1)

Δηλώσεις

Μετά το τέλος του αγώνα ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: "Ήταν παιχνίδι με πολύ άγχος, γιατί και οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πολλά λάθη και δεν είχαμε τον έλεγχο στα ριμπάουντ. Όμως, στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε υπομονή ακόμη κι όταν ήμασταν πίσω στο σκορ και συνεχίσαμε να παίζουμε καλή άμυνα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, γιατί δεν ήμασταν σε καλή μέρα, αλλά κατάφεραμε να πάρουμε τη νίκη με καθαρό μυαλό και δυνατή άμυνα".

Ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές με το καθοριστικό τρίποντο που πέτυχε 33'' πριν το τέλος του αγώνα: "Όταν έφυγε η μπάλα από τα χέρια μου, ήξερα ότι του σουτ ήταν καλό, αν και βιαστικό. Μόλις η μπάλα κατέληξε στο καλάθι, κοίταξα τα πρόσωπα των Λιθουανών και των συμπαικτών μου. Δεν μπορούσαμε να χάσουμε αυτό το ματς. Όμως, δεν τελειώσαμε ακόμη. Πρέπει να νικήσουμε τη Ρεάλ και ο κόσμος πρέπει να είναι ο 6ος παίκτης μας. Στόχος μας είναι να νικήσουμε έστω και με έναν πόντο, όχι με 11". Ο επίσης εκ των κορυφαίων -ιδιαίτερα στην άμυνα-

Γιάννης Μπουρούσης είπε: "Το κλειδί της νίκης ήταν η άμυνα. Όμως, για να παίξεις άμυνα πρέπει να έχεις πείσμα, διάθεση και αποφασιστικότητα. Παρά τα λάθη μας, πήραμε τη νίκη με την άμυνα και το πάθος μας. Κανείς δεν πίστευε μετά τις δύο ήττες στις πρώτες αγωνιστικές, ότι θα κάνουμε αυτό που κάναμε. Όμως, αν δεν νικήσουμε τη Ρεάλ, οι δύο εκτός έδρας νίκες θα είναι παρελθόν. Κι αυτό δεν είναι κλισέ, αλλά η πραγματικότητα. Η μεταμόρφωσή μας στην άμυνα δεν είναι τυχαία, αλλά αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνουμε με τον κόουτς. Όμως, ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που μπορούμε, αλλά πιστέψτε με ότι είναι πολύ δύσκολο να αλλάζεις φιλοσοφία και χαρακτήρα και να καλείσαι να παίξεις δύο τελικούς".

Τέλος, ο Ριμάντας Γκρίκας τόνισε από την πλευρά του: "Ήταν δύσκολο και για τις δυο ομάδες γιατί υπήρχε μεγάλη ψυχολογική πίεση. Το τρίποντο του Μπλάκνεϊ στο τέλος ήταν αρκετά τυχερό. Δεν ήταν έτοιμος για σουτ, αλλά χάρις στην εμπειρία του το πέτυχε. Το παιχνίδι πήγε σε χαμηλό σκορ και γινόταν μάχη σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είχαμε την ευκαιρία πολλές φορές να πάρουμε τη νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο Μπράουν σε κρίσιμες φάσεις ήταν αρκετά νευρικός".

πηγή: sport24.gr


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.