Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Oλυμπιακός-Ολύμπια Λάρισας 65-61

Σε ενα μετριότατο παιχνίδι ο Ολυμπιακός κατέκτησε ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα στο ελληνικό πρωτάθλημα μέσα σε ενα άδειο, για μια ακόμα φορά, ΣΕΦ.Η ομάδα του Πειραιά κέρδισε την ομάδα της Ολύμπια Λάρισας με 65-61.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και βασιζόμενος στη πολύ μεγάλη περιφερειακή πίεση απέκτησε ενα σημαντικό προβάδισμα για την εξέλιξη του αγώνα...την ίδια ώρα οι παίχτες της Ολύμπια έβρισκαν στόχο με μεγάλη δυσκολία.Σε αυτή τη διάρκεια παιχνιδιού ο κόουτς των ''ερυθρολεύκων'' χρησιμοποίησε τους Μπλάκνεϊ και Τεόντοσιτς ως περιφερειακό δίδυμο και τον Βασιλόπουλο στη θέση 3 και με τον τρόπο αυτό κατάφερε να αποσυντονίσει την ομάδα της Λάρισας και να την αναγκάσει σε λανθασμένες επιθέσεις. Επιθετικά οι ερυθρόλευκοι στηρίχτηκαν στον Γιώργο Πρίντεζη και οδήγησαν το ματς στο τελικό για το πρώτο δεκάλεπτο 20-11.

Το δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε σε αργό ρυθμό και από τις δυο ομάδες αφού η φιλοσοφία και των δυο προπονητών στηρίζεται στο σετ παιχνίδι και στη πιεστική άμυνα.Η Ολύμπια μπήκε πιο δυνατά και στηριζόμενη στον εκπληκτικό σε αυτό το διάστημα Γιώργο Τσιάρα αλλα και στην καλή της άμυνα με ηγέτη τον Κόρει Μπρέσερ προσπάθησε να ροκανίσει τη διαφορά και να πλησιάσει στο σκορ.Την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Γιαννάκης δοκίμαζε σχήματα για τη συνέχεια και έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Παναγιώτη Καυκή και Γιάννη Μπουρούση που μετά απο 3 χαμένα ματς έκανε την επανεμφάνιση του.Με μπροστάρη τον παθιασμένο για μια ακόμα φορά Μαρκ Τζακσον στην επίθεση (10 πόντοι στο δεύτερο ημίχρονο)διατήρησε τη πρωτοπορεία στο σκόρ και το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με ένα σημαντικό προβάδισμα που σε καμία όμως περίπτωση δεν εξασφάλιζε την θετική για τους ερυθρολεύκους έκβαση του παιχνιδιού...τελικό σκορ ημιχρόνου 41-31.

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν χρίζει καμίας κριτικής.Οι δυο ομάδες διαγωνίστηκαν στο ποιά θα είναι πιο κακή και το σκορ δεκαλέπτου 7-9 τα λέει όλα από μόνο του.Ο Μαρκ Τζακσον εγκλωβίστηκε ενώ οι ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν να βρουν άλλες λυσεις όντας απελπιστικά άστοχοι απο τα 6,25 ενώ υπέπεσαν σε σωρεία λαθών.Ο Λιν Γκριρ ευνουχισμένος από το αγωνιστικό σύστημα της ομάδας και θέλωντας να αποδείξει οτί δεν είναι ο τύπος του one man show πέρασε απαρατήρητος μέσα στο γενικά τραγικό σύνολο το οποίο παρουσίασε σε αυτο το σημείο χρονικά ο Ολυμπιακός.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες μπήκαν να αγωνιστουν με ένα προβαδισμα της ομάδας του Πειραιά 48-40.Η προσπάθεια των γηπεδούχων συνεχίστηκε προκειμένου να επιτύχουν μια άνετη νίκη δίχως ωστόσο αποτέλεσμα.Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι τέλους και μπορεί να μην έφτασε σε σημείο να χαρακτηριστεί ως θρίλερ ωστόσο η Ολύμπια καλά οργανωμένη αμυντικά και με περισσότερες σωστές επιλογές στην επίθεση της πλησίασε το σκόρ και παρέμεινε κοντά στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου αγώνα μέχρι τέλους.Τελικά ο Ολυμπιακός βρήκε κάποιες λύσεις επιθετικά από τους Μαρκ Τζακσον-Κώστα Βασιλειάδη και Λιν Γκριρ και έφυγε νικητής απο το κλειστό φαληρικό στάδιο με 65-61.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 41-31, 48-40, 65-61

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ, Καυκής 7, Πρίντεζης 7, Τεόντοσιτς 5, Μπουρούσης 2, Τσακαλίδης, Γκριρ 8, Μαυροκεφαλίδης 5, Βασιλόπουλος 7, Βασιλειάδης 10 (1), Τζάκσον 14

Ολύμπια Λάρισας (Γιώργος Μπαρτζώκας): Θεοδωράκος, Μπέλσερ 3, Κουμπούρας 16 (1), Κούρτοβιτς 9 (2), Ανγκέλοφ 6 (1), Τσιάρας 20 (2), Γιαννουλάκος 2, Μπατής 5 (1), Αριγκμπάμπου, Τριχόπουλος

Μετά το τέλος του ματς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον ''δάσκαλο'' του Παναγιώτη Γιαννάκη, με τον οποίο συνεργάστηκαν στο Μαρούσι: "Είμαι τυχερός που ήμουν δίπλα στον κόουτς, ο οποίος είναι πηγή έμπνευσης για το τι σημαίνει μπάσκετ και πώς πρέπει να το αντιμετωπίζεις". "Τα 13 λιγότερα ριμπάουντ που πήραμε, είναι ένα σημαντικό στοιχείο, ενώ η κούραση δεν μας επέτρεψε να διεκδικήσουμε στο τέλος κάτι καλύτερο. Ο Ολυμπιακός αλλάζει το στυλ του και πιέζει περισσότερο την μπάλα".

Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε: "Ευχαριστώ τον Γιώργο για τα όσα είπε, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πολύ και τα αποτελέσματα φαίνονται. Αυτά τα παιχνίδια μας βοηθάνε για να γινόμαστε καλύτεροι. Αν δεν κάναμε τόσα πολλά αδικαιολόγητα λάθη, θα είχαμε νικήσει πιο εύκολα. Το ματς ήταν δύσκολο και απαιτούσε συγκέντρωση. Τα παιδιά πάντως, κάνουν καλή προσπάθεια, αλλά χρειάζεται υπομονή. Τόσο στη Μαδρίτη, όσο και στο Μαρούσι η ομάδα έδειξε ότι δεν πρέπει να πανικοβάλλεται και να έχει τον έλεγχο του ρυθμού. Αυτός είναι ο στόχος και για το Τελ Αβίβ. Παράλληλα με τις νίκες, θέλουμε να βελτιωνόμαστε και ως ομάδα".

*Για μια ακόμα φορά ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας παρέμεινε ανενεργός λόγω του τραυματισμού του τον οποίο κουβαλάει από το ματς με την ΑΕΛ ενώ δεν αγωνίστηκαν και οι Κιντελ Γουντς και Ρεινάλντας Σειμπούτις οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α1.

Σχολιάστε το χθεσινό αγώνα της ομάδας μας εδώ


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.