Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Σαν να μην πέρασε μια μέρα!!!

Κι όμως είναι ακόμα εδώ...ο Φασούλας,ο Τόμιτς,ο Σιγάλας και τα άλλα παιδιά, τα οποία μας χάρισαν αξέχαστες στιγμές τη δεκαετία του 90, βρέθηκαν χθες αργά το απόγευμα στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού σταδίου του ΣΕΦ δίνωντας ένα σπουδαίο αγώνα για τη πρόκριση της ομάδας στην επόμενη φάση της ευρωλίγκας του μπάσκετ.

Όχι δεν αποφάσισαν να ξαναφορέσουν τις αθλητικές τους φόρμες και παπούτσια ούτε και μπορούν να γυρίσουν το χρόνο πίσω.Παρευρέθησαν όμως στο ίδιο στάδιο με τότε παραλαμβάνοντας και τις τιμητικές πλακέτες εκ μέρους της ευρωλίγκας για τη προσφορά τους στο άθλημα...μαζί τους έκαναν την εμφάνιση τους και η αυταπάρνηση,η ψυχοσύνθεση,το πνεύμα νικητή,η καρδιά πρωταθλητή,το μάτι του τίγρη και η πειθαρχεία τους.

Αυτή τη φορά,μετά απο δέκα τουλάχιστον χρόνια,σε ρόλους πρωταγωνιστών βρέθηκαν οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού οι οποίοι,ίσως για πρώτη φορά φέτος, έδειξαν οτι έχουν το τσαγανό να ατσαλωθούν και να μάθουν από τα λάθη τους και να αναλάβουν ρόλο πρωταγωνιστή,

Η ξεχασμένη νοοτροπία νικητή επανήλθε και ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο γεμάτος πάθος,ψυχή και αποφασιστικότητα για να κάνει το επόμενο βήμα για τους 8 της κορυφαίας ευρωπαικής διοργάνωσης του μπάσκετ.Από το καιρό που τις τύχες του ερυθρόλευκου τιμονιού ανέλαβε ο Παναγιώτης Γιαννάκης η αγωνιστική φιλοσοφία του ήταν γνωστή...πίεση σε όλο το γήπεδο,αυτοέλεγχος,αυτοσυγκέντρωση,υπομονή,λίγες επιπολαιότητες ως καθόλου,έλεγχος του ρυθμού των επιθέσεων και ορθολογικές επιλογές στην επίθεση της ομάδας.Με το ίδιο σκεπτικό κατέβηκε και στο χθεσινοβραδινό αγώνα η ομάδα του Όλυμπιακού.

Με πεντάδα τους παθιασμένους Μπλέκνει,Γκριρ,Γουντς,Βασιλόπουλο,Μπουρούση ο ''δράκος'' επιχείρησε με ένα γρήγορο και ψηλό σχήμα να πιέσει στη περιφέρεια,να κλέψει μπάλες,να κλείσουν οι διάδρομοι στην άμυνα και να υπάρξει ο έλεγχος των ριμπάουντ.Και έτσι και έγινε...η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και στηρίχθηκε στους δυο αμερικανούς της ομάδας Κίντελ Γουντς και Λιν Γκριρ ενώ βοήθησε αρκετά και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του πρώτου ο οποίος μετά απο καιρο είχε αρκετά καλη διάθεση και συμμετείχε σε όλους τους τομεις του παιχνιδιού και ειδικά στα ριμπάουντ και στην επίθεση της ομάδας χωρίς να παραβλέπει ωστόσο αυτή τη φορά και τα αμυντικά του καθήκοντα.Η πεντάδα έμεινε αναλλείωτη για τα πέντε πρώτα λεπτά και στη συνέχεια ακολούθησαν οι αλλαγές με τον Μαρκ Τζακσον να προσφέρει λύσεις και να δίνει μάχες σώμα με σώμα με τους αντίπαλους ψηλους της ισπανικής ομάδας.


Η ''βασίλισσα'' στον αντίποδα είχε να επιδείξει την καλή της αμυντικη και επιθετική λειτουργία η οποία την κράτησαν μέσα στο παιχνίδι χάριν κυρίως των αμυντικών γκαφών των ΄΄ερυθρολεύκων''.Επιθετικά η Ρεαλ στηρίχθηκε στους Λόπεθ-Πελεκάνο-Μπούλοκ και Ρέγιες ενώ για την αντιμετώπιση των ισπανών περιφερειακών της Ρεαλ αναγκάστηκε να επιστρατευθει και ο ξεχασμένος είναι η αλήθεια Παναγιώτης Καυκής ο οποιός πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση σε άμυνα αλλα και στην οργάνωση του παιχνιδιού προσφέρωντας σημαντικές λύσεις στον έλληνα τεχνικό.Σκορ δεκαλέπτου 19-18.

Η συνέχεια ήταν το ίδιο συναρπαστική με ένα μάτς να πηγαίνει πόντο πόντο και τις δυο ομάδες να παρουσιάζονται αποφασισμενες να τα δώσουν όλα για τη τελική επικράτηση.Ο Μπούλοκ ήταν αυτός που άνοιξε λογαριασμό με το ''ερυθρόλευκο'' καλάθι στο δεύτερο δεκάλεπτο με σουτ τριών πόντων αλλα με τους Μίλος Τεόντοσιτς και Μαρκ Τζακσον να βρίσκουν τις κατάλληλες απαντήσεις με όμοια σουτ αλλα και βρίσκοντας λύσεις και κοντά στο καλάθι με τον Μάρκ Τζάκσον να δίνει τον καλύτερο του εαυτό.Ο Ολυμπιακός ξεκόλλησε και απομακρύνθηκε για πρώτη φορά από την Ρεαλ με σκορ 27-21 κάνοντας το ερυθρόλευκο κοινό (περίπου 12000 θεατές )να ξεσηκώθουν ενισχύωντας την αγαπημένη τους ομάδα.
Η ισπανική ομάδα γρήγορα ανέβασε ρυθμούς και βρήκε πολύτιμες λύσεις από τον έλληνα διεθνή σέντερ Λάζαρο Παπαδόπουλο τον οποίο ο Μαρκ Τζάκσον δεν μπορέσε να ανακόψει με μεγάλη επιτυχία.Ό,τι δεν πέτυχε ο αμερικανός όμως το πέτυχε ο Ιάκωβος Τσακαλίδης με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με 33-29 και τους ερυθρόλευκους του Πειραιά να αφήνουν μια καλή νότα αισιοδοξίας για τη συνέχεια.

Το τρίτο δεκάλεπτο συνεχίσθηκε σε πιο έντονους ρυθμούς...το πάθος και από τις δύο μεριές ξεχείλιζε και το μάτς έγινε ροντέο...δεν είναι υπερβολή να πούμε οτι τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δέχθησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν ήταν ούτε ένα ούτε δυο αλλα πολλά περισσότερα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε το αντιαθλητικό φάουλ του Μπούλοκ στον Τεόντοσιτς ο οποίος χτύπησε τον νεαρό άσσο του Ολυμπιακού σκοπίμως στο πρόσωπο και έκανε τη κερκίδα των οργανωμένων και όχι μόνο φιλάθλων του Ολυμπιακού να πάρει φωτιά.Ο Λιν Γκριρ χρεώθηκε αδικαιολόγητα από τους διαιτητές του αγώνα με τεχνική ποινή και η ένταση αυξήθηκε κατακόρυφα.Η Ρεαλ με όλα αυτά πέρασε μπροστά στο σκορ αλλά η ομάδα του Πειραιά με ηγέτες στον αγωνιστικό χώρο τους Μπουρούση και τον εκπληκτικό σε άμυνα και επίθεση Παναγιώτη Βασιλόπουλο άντεξε και προσπέρασε ξανα στο σκορ με 52-51 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Η τελευταία πράξη παιχνιδιού παίχτηκε σε αμείωτους ρυθμούς με τη διαφορά στο σκορ να διατηρείται στα ίδια επίπεδα και τον κόουτς των ''ερυθρολεύκων'' να τολμάει τη κίνηση ματ όπως αποδειχθηκε που άλλαξε όλα τα δεδομένα.Ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας έκανε την επανεμφάνιση του στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από απουσία δυο και πλέον μηνών στη θέση του Λιν Γκριρ και με ένα καλάθι και φάουλ έδωσε το γενικό πρόσταγμα της ολικής αντεπίθεσης με το σκορ να οδηγείται στο 55-51.Ακολούθησε ένα ακομα καλάθι και ένα τρίποντο με ταμπλό του Γιάννη Μπουρούση και το σκορ έγινε 60-51 τρία λεπτά περίπου πριν το τέλος του παιχνιδιού.Σε αυτή τη διάρκεια καθοριστικός υπήρξε ο Ιάκωβος Τσακαλίδης ο οποίος με τα πελώρια χέρια και το ύψος του σκέπασε την ρακέτα του Ολυμπιακού στην άμυνα έκοψε σουτ αντιπάλων ενώ δυσκόλεψε απελπιστικά και σουτ τριών πόντων των περιφερειακών της Ρεαλ.Το δίδυμο Τσακαλίδη,Μπουρούση που αγωνίστηκε για μερικά λεπτα απέδωσε θαυμάσια.Στο τελευταίο τρίλεπτο το παιχνίδι οδηγήθηκε στις βολές αφού οι παίκτες της Ρεαλ δεν είχαν άλλη επιλοή.Η αυτοσυγκέντρωση όμως των παικτών του Ολυμπιακου έφερε το τελικό 72-63 και τη μεγάλη νίκη στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά.Ο Ολυμπιακός από χθές είναι μέσα στις 8 καλύτερες ομάδες της ευρώπης και η σνέχεια προβλεπεται δύσκολη όσο και λαμπρή.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 33-29, 49-47, 72-63


Ολυμπιακός: Μπλάκνεϊ 4, Γουντς 9 (1), Ματσιγιάουσκας 4, Μπουρούσης 8 (2), Τσακαλίδης 2, Γκριρ 9 (1), Βασιλόπουλος 14 (2), Βασιλειάδης, Πρίντεζης 3, Καυκής, Τεόντοσιτς 12 (2), Τζάκσον 7 (1).

Ρεάλ Μαδρίτης: Πελεκάνος 2, Σμιθ 2, Σέκουλιτς 4, Ρέγιες 5, Παπαδόπουλος 7, Μουμπρού 5 (1), Ερβέλ 12, Τουντσερί, Μπούλοκ 10 (2), Λόπεζ 16 (3).

Στη συνέντευξη Τύπου ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε: "Σε αυτή τη φάση, στο πρώτο ματς με τη Μακάμπι κάναμε κάποια λάθη, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε και ήρθαν οι μεγάλες νίκες. Πιστεύω πάρα πολύ στα παιδιά και θα τα δώσουμε όλα για να αποκλείσουμε ακόμη μία μεγάλη ομάδα, που είναι χτισμένη για να πάρει το πρωτάθλημα Ευρώπης. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή, ο χρόνος δημιουργεί τις καλές συνήθειες". Σχετικά με τον Ματσιγιάουσκας σχολίασε: "Είχε μία προπόνηση στα πόδια του και έπαιξε για επτά λεπτά. Στη συνέχεια σκοπεύουμε να τον χρησιμοποιήσουμε περισσότερο, ώστε να επανέλθει καλά".

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος τόνισε μετά το ματς: "Το κλειδί ήταν οι δύο εκτός έδρας νίκες που κάναμε, αυτές μας άλλαξαν την ψυχολογία. Σήμερα μείναμε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά. Αποδείξαμε ότι το θέλαμε πιο πολύ, αν και η Ρεάλ προσπάθησε να μας βγάλει εκτός ρυθμού με κάποια τρικ. Σιγά-σιγά ολοένα και θα βελτιωνόμαστε. Μόλις ο Μάτσε, πέτυχε το πρώτο του καλάθι του είπα καλώς ήρθες ξανά και σίγουρα θα μας δώσει μεγάλη δύναμη, όπως και ο Σόφο όταν επιστρέψει. Για την ΤΣΣΚΑ δεν θέλω να πω πολλά. Κι αυτή παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη με την επιστροφή του Σμόντις, αλλά προέχουν αλλά παιχνίδια προς το παρόν".

Ο Γιάννης Μπουρούσης είπε: "Μετά το 0-2 κανείς δεν μας πίστευε, αλλά εμείς τα καταφέραμε με σκληρή δουλειά και υπομονή. Βάλαμε τον εαυτό μας κάτω από την ομάδα και ανατρέψαμε την κατάσταση. Τώρα για τους 8, αυτά τα παιχνίδια είναι διαφορετικά, είμαστε το αουτσάιντερ. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την απίστευτη συμπαράσταση. Τους είχαμε στενοχωρήσει τελευταία, αλλά τους χρειαζόμαστε στο γήπεδο".

Ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας δήλωσε: "Ένιωθα έτοιμος να παίξω εδώ και δύο εβδομάδες. Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και στα κρίσιμα σημεία πιστέυω στις δυνατότητές μου. Αποκλείσαμε μια ομάδα που το Φάιναλ Φορ θα γίνει στην έδρα της και αυτό καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι".

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είπε: "Παίξαμε πολύ άσχημα, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Η ζωή συνεχίζεται..."

Σχολιάστε το χθεσινοβραδινό αγώνα της ομάδας μας εδώ


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.